Mariëtte Middelbeek – Moederhart

Moederhart

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het leven van de dertigjarige Anna komt op z’n kop te staan als ze hoort dat de mensen tegen wie ze al haar hele leven ‘papa’ en ‘mama’ zegt, niet haar werkelijke ouders zijn. Omdat haar vader kort daarvoor was overleden, moest Anna’s moeder wel over haar ware herkomst te vertellen. Anna heeft tegengestelde gevoelens, ze houdt zielsveel van haar moeder en mist haar vader enorm, maar ze is ook boos en verdrietig en voelt zich ontworteld. Wie is ze eigenlijk? Waar komt ze vandaan? Waar hoort ze bij? Ze weet het niet. Dat ze zelf op het punt staat moeder te worden, maakt alles nog emotioneler. Ze weet niet eens of ze in staat is een moeder voor haar kind te zijn, nu blijkt dat ze al die jaren de verkeerde vrouw haar moeder heeft genoemd.

Om de basis van haar identiteit terug te halen, gaat Anna op zoek naar haar biologische moeder. De wereld waarin ze terechtkomt,en waar haar wortels liggen, is niet de hare. Hoewel ze zich hoe langer hoe meer ontheemd voelt, wil ze weten wie haar echte moeder is. En daarom zoekt ze door. Als ze uiteindelijk een belangrijke ontdekking doet, komt ze meer dan ooit voor de vraag te staan of ze zich meer verbonden voelt met waar ze is opgegroeid, of met de vrouw die ze had kunnen zijn…

Ik heb eerder boeken van Mariëtte Middelbeek gelezen en haar schrijfstijl sprak me toen al heel erg aan. Dus nu dit boek maar eens gaan lezen. Het verhaal komt op mij een beetje geforceerd over. Anna wil niks mer haar echte moeder te maken hebben, maar zit wel met allerlei vragen, waardoor ze, wil er antwoord op krijgen, toch echt op zoek zal moeten naar haar echte moeder. Als ze dan toch op zoek gaat krijgt ze eerst geen informatie van instanties en dan heeft haar moeder opeens een boekje waar dan toevallig toch een naam in blijkt te staan, waardoor ze toch achter haar naam kan komen. Het verhaal zit een beetje van iets teveel toevalligheden in elkaar naar mijn gevoel. Dit had van mij wel iets beter uitgewerkt mogen worden, waardoor het niet zo heel dik er bovenop lag. Daarnaast worden bepaalde dingen verschillende keren herhaald, waardoor je eigenlijk het halve boek kunt overslaan, zonder dat je echt iets gemist hebt. Het boek was wel in de bekende vermakelijke schrijfstijl van Mariëtte Middelbeek geschreven, waardoor ik het boek toch nog met plezier uitgelezen heb, maar ik vind dit wel een minder boek van haar en had er hogere verwachtingen van.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moederhart
Auteur: Mariëtte Middelbeek
Uitgever: Uitgeverij Marmer boeken bv
Aantal pagina’s paperback: 263
Aantal pagina’s E-book: 192
ISBN Paperback: 9789460681431
ISBN E-book: 9789460689154
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge