Mariette Lindstein – De sekte

Op de website van Onlybyme kon je kans maken op het boek “De Sekte” geschreven door Mariette Lindstein. Dit boek sprak me op zich wel aan, dus ik had meegedaan aan de winactie en ik bleek een van de gelukkige winnaars. 🙂 Ik wil Onlybyme en A.W.Bruna dan ook hartelijk bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een New Age-beweging gesetteld. Hun charismatische leider, Franz Oswald, ontwikkelde de doctrine ViaTerra, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op beroemdheden en vooraanstaande politici. Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra. Ze is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt.
Wanneer de idyllische zomer ten einde loopt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt Sofia zich af of ViaTerra wel zo’n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Er lijkt echter geen weg terug naar haar oude leven. Want niemand kon ViaTerra ooit verlaten.

Op de cover zien we een steiger die langzaam in de mist verdwijnt. Midden in de mist zien we een groot wit landhuis staan. Dit lijkt mij het gebouw waar ViaTerra gevestigd is. Ik vind de cover echt goed uitgekozen en tijdens het lezen kon ik me door de cover zo het mistige eiland voorstellen. Ik zou het boek ook zeker in de winkel opgepakt hebben.

Sofie Bauman is net afgestudeerd aan de universiteit en gaat naar een lezing van Franz Oswald, de leider van de New Age beweging ViaTerra. Ze raakt hier gefascineerd door en als Oswald haar ook nog een droombaan aanbiedt twijfelt Sofie niet lang en accepteert ze het aanbod. Echter aan het einde van de zomer wordt het eiland opgeslokt door een ondoordringbare mist en dan begint Sofia zich ook af te vragen of ViaTerra wel zo’n geweldige organisatie is, als ze in eerste instantie dacht. Maar hoe komt ze weg? Er heeft nog nooit iemand ViaTerra vrijwillig verlaten…..

Ik had in het begin niet echt het idee dat ik een thriller aan het lezen was. Het verhaal wordt afgewisseld door korte stukjes van een jonge Fredrik Johansson waarin hij vertelt over zijn leven. Door deze korte stukjes wordt er toch spanning in het verhaal gehouden en blijf je nieuwsgierig wat er aan de hand is, en wat Fredrik met ViaTerra te maken heeft. Ik vond Sofie in het begin redelijk naïef, maar dit paste wel bij haar personage vind ik. Verderop in het verhaal zie je Sofie langzaam veranderen en neemt ze toch wat meer zelf initiatief. Hierdoor wordt het verhaal op een bepaald moment ook behoorlijk spannend en wilde ik alleen nog maar verder lezen. Ik had toevallig tegen Bryan gezegd dat het verhaal niet echt spannend was, en daarna had hij zoiets “Wat blijf je maar doorlezen.” Uhm, tja…. Het boek is nu toch wel heel spannend.” Dit punt kwam vrij plotseling en daarna bleef het verhaal ook echt spannend tot het einde. Waar het verhaal ook nog eindigde met een gigantische cliffhanger, waardoor je hoe dan ook erg nieuwsgierig wordt naar het vervolg. Dit wil ik dan ook erg graag lezen als het uitkomt.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Sekte
Auteur: Mariette Lindstein
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book:
ISBN paperback:9789022334164
ISBN E-book: 9789044976120
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 6,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge