Mariette Lindstein – De sekte herrijst

Van A.W. Bruna uitgevers ontving ik het boek “De sekte herrijst” geschreven door Mariette Lindstein om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik A.W. Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na twee turbulente jaren in de sekte ViaTerra probeert Sofia Bauman haar leven weer op te bouwen. Maar dat is moeilijker dan ze dacht. Ze wordt geconfronteerd met veel vooroordelen en achterdocht, en wordt gekweld door nachtmerries. Tegelijkertijd groeit haar verlangen naar vergelding.

Sekteleider Franz Oswald zit in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Hij maakt zich echter geen zorgen en toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocaat spint hij een web dat de muren van de gevangenis ver overstijgt. Hij heeft slechts één doel: wraak nemen op Sofia.

Wanneer Sofia besluit haar ervaringen met betrekking tot haar leven in de sekte te delen met de buitenwereld, verandert haar leven in een hel. Er is slechts één oplossing: ze moet alles achter zich laten en ergens anders opnieuw beginnen.

Maar Oswald laat zich niet tegenhouden…

In de dramatische nasleep blijft er één vraag overeind: kun je ooit echt ontsnappen aan een sekte?

De cover van “De sekte herrijst” past erg goed bij de cover van “De sekte”. Bij de cover zien we een vrouw weglopen over de stijger. Op de achtergrond zien we het landhuis van de sekte Via Terra. Doordat ik het eerste deel in deze serie gelezen heb, zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de winkel.

Sofia probeert haar leven weer op te pakken, na de twee turbulente jaren bij de sekte Via Terra. Echter stuit Sofia op veel vooroordelen. Veel mensen denken niet erg positief over haar, omdat ze twee jaar bij Via Terra geweest is. Daarnaast heeft ze nog steeds last van nachtmerries.

Oswald zit in de gevangenis en wacht op het oordeel van zijn proces. Hij toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocate beraamt hij een plan om wraak te nemen op Sofia. Deze plannen overstijgen de muren van de gevangenis.

Als Sofia besluit haar ervaringen met de sekte te delen, wordt haar leven al snel een hel. Ze ziet nog maar één oplossing. Ze moet alles achterlaten en helemaal opnieuw beginnen.

Maar ook dit houdt Oswald niet tegen. Er blijft in deze nasleep maar een vraag bestaan… Kun je ooit echt loskomen van een sekte?

Ik had zo genoten van “De sekte” dat ik echt uitkeek naar de verschijning van “De sekte herrijst”. Het ongelofelijke hieraan vind ik, is dat Mariette Lindstein zelf ook in een sekte gezeten heeft, maar ik denk, dat ze hierdoor ook zo’n goed en geloofwaardig boek weet neer te zetten. Is haar dit, met “De sekte herrijst” ook weer gelukt? Ik kan volmondig ja zeggen.

De spanning zit weer goed in het verhaal en binnen een paar bladzijden was ik verkocht. Ik zat weer midden in het verhaal en kon het boek niet meer weg leggen. Iedere vrije minuut moest ik lezen. Ondanks dat Sofia nu niet meer in de sekte Via Terra zat, wordt haar leven wel nog beheerst door de sekte. Ze heeft nog nachtmerries en hierdoor komt ze niet echt los van Via Terra. Ook wil Franz Oswald wraak op Sofia, omdat ze ervoor gezorgd heeft dat Oswald in de gevangenis zit.

Op een bepaald moment wordt de spanning wel wat minder, echter dit wordt weer snel goed gemaakt. Soms komt Sofia redelijk naïef over, echter dit past op deze momenten wel in het verhaal, al had ik als lezer wel meteen het gevoel dat wat er op dat moment gebeurd niet klopt. En dit blijkt ook het geval. Echter op een ander moment in het verhaal heb ik dit gevoel ook, echter toen bleek mijn gevoel dus wel verkeerd te zitten en blijkt er niks geks aan de hand te zijn. Dit vind ik wel leuk als dit soort dingen in een boek zitten en ik dus op het verkeerde been gezet word. En ondanks dat ik op een ander moment wel goed zat met mijn vermoeden, doet dit niks af aan het verhaal. En ik kan dan ook niet wachten tot het september is en het derde deel “De kinderen van de sekte” verschijnt.

Gegevens van dit boek:
Titel: De sekte herrijst
Serie: Sofia Bauman serie
Auteur: Mariette Lindstein
Uitgever: A.W.  Bruna
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 336
ISBN paperback: 9789400508453
ISBN E-book: 9789044976137
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

3 thoughts on “Mariette Lindstein – De sekte herrijst

  1. Klinkt spannend! Vind het altijd heel interessant over sektes e.d. te lezen, zo’n fascinerende wereld altijd.

  2. Ik heb dit deel ook al in mijn bezit. Het is er nog niet van gekomen om te beginnen, maar ik verheug me al en na het lezen van jouw recensie verheug ik mezelf nog meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge