Margje Woodrow – Verwoest

Van Uitgeverij de Fontein ontving ik het boek “Verwoest” geschreven door Margje Woordrow om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij de Fontein natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: ‘Verwoest’ is een huiveringwekkende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor de fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Nu met politie niet betreden-elastiek. Wanneer Juul het graf van haar broer Milan bezoekt, doet ze een schokkende ontdekking: DOEN + DURVEN = WAARHEID staat er in de aarde gekerfd. Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een ‘dare’. Juul besluit de uitdaging aan te gaan; ze móét weten wat haar broer is overkomen. Maar dan volgen de ‘dares’ zich in moordend tempo op en ze zetten Juul helemaal klem. Wie is de persoon die haar uitdaagt? En lukt het Juul om de waarheid te achterhalen?  

Toen ik las waar het boek over ging was ik al gelijk verkocht en wist ik dat ik het boek moest lezen. Een aantal dagen erna zag ik de boektrailer van dit boek en toen had ik helemaal zoiets, wat er ook gebeurd dit moet gelezen worden. Daarom zal ik ook deze trailer even met jullie delen.

Het boek is een hardcover boek, wat meteen al een heel stuk luxer aan voelt, vind ik. Op de cover staat een gezicht met een groen oog verscholen achter een hand wat in de aarde gewerkt of gewoeld heeft. Dit komt op mij over als of het iemand is die bang is en zich verschuilt achter de hand. Na het boek gelezen te hebben vind ik de cover echt wel goed passen.

Op de cover staat ook de tekst “Dit boek wil je in één ruk uit lezen”. En ik kan je zeggen. Dat klopt. Ik ben er gisteravond laat aan begonnen. En vond het erg jammer dat ik vandaag nog even weg moest, maar zodra ik weer thuis was, meteen het boek weer gepakt en verder gaan lezen. Het boek houd je echt in de greep en je wilt gewoon verder blijven lezen. Ik leefde echt met Juul mee, en aan de ene kant had ik zoiets van ga naar de politie aan de andere kant ook zoiets van Nee, dat kan niet, dus ga verder. Ik voelde echt de emoties die Juul en Fleur meemaakten. En begreep haar keuzes heel goed. Het bleef voor mij heel lang onduidelijk wie de dader was. En had lange tijd een andere dader in gedachten maar die bleek het toch niet te zijn. Het verhaal zat echt geloofwaardig en goed in elkaar. Je wordt een beetje uitgedaagd om mee te denken. En ook dit heeft weer een actueel onderwerp. Wat voor gevolgen kunnen vlogs hebben…?

Het boek wordt aangeraden voor jeugd van 13 – 15 jaar, maar ik weet zeker dat heel veel volwassenen, net als mij, ook op het puntje van de stoel zaten omdat het verhaal echt spannend was.

Ben je nieuwsgierig geworden? Op de site van uitgeverij Fontein staat een link waar je het eerste hoofdstuk kunt lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verwoest
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 272
Aantal pagina’s Ebook: 167
ISBN Hardcover: 9789026142949
ISBN E-book: 9789026142956
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 9,99 (leverbaar vanaf 07 maart 2017)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

2 thoughts on “Margje Woodrow – Verwoest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge