Margje Woodrow – Smash

Wij vinden de ‘Politie niet betreden’- thrillers die uitgeverij de Fontein uitgeeft altijd erg leuk om te lezen, dus toen wij in de catalogus van de uitgeverij zagen dat er een nieuwe ‘Politie niet betreden’-thriller, van de hand van Margje Woodrow, zou verschijnen, hoefden we niet lang te twijfelen. Na een mailtje gestuurd te hebben, kregen we korte tijd later een positief antwoord terug en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook in onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij De Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Luna en Ilan gaan met vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Op de avond voor vertrek zoeken Luna en haar vriendin Tamar voor de grap contact met een medium. De stemming verkilt als ze een angstaanjagende waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’
De spanningen lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? En… zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

De cover

Op de cover staat een gebroken spiegeltje en in dit spiegeltje zie je het gezicht van een meisje. Dit roept meteen vragen op. Waardoor is de spiegel gebroken? Wat is er met het meisje aan de hand? Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Margje Woordrows jeugdthrillers zijn razend populair en werden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen en workshops op middelbare scholen. ‘Smash’ is haar achtste thriller.

Het verhaal

Luna en haar vriendin Tamar nemen voor de grap contact op met een medium. Echter al snel slaat de stemming om en krijgen ze een angstaanjagende waarschuwing: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’. Deze waarschuwing komt niet goed uit, want het is de avond voordat ze naar Terschelling vertrekken. De dag erna gaan ze met hun vrienden naar een populaire jongerencamping. Luna en Tamar vragen zich af of ze de waarschuwing serieus moeten nemen en blijven zich afvragen wie die persoon met dodelijk karma is…

Boektrailer

Mijn mening

Dit is alweer het achtste boek van Margje Woodrow en je weet bij voorbaat al dat dit weer voor een aantal uurtjes leesplezier gaat zorgen. En zo was het ook nu weer het geval. Het verhaal kent drie verhaallijnen, de verhaallijnen van de twee hoofdpersonen Luna en Ilan en dan is er nog een onbekend personage die op een zwarte achtergrond met gebroken glas gedrukt is. Dit personage blijft lang onduidelijk wie het is. Het verhaal begint met het vertelperspectief van de onbekende persoon en diegene vertelt over het ongeluk van Dani. Hierdoor wilde ik meteen doorlezen. Ik wilde weten wat er aan de hand was, maar daar kom je natuurlijk pas later in het verhaal achter.

Hierna komen we even in rustiger vaarwater en wordt het verhaal afwisselend verteld vanuit Luna en Ilan. Wat meteen opvalt zijn de koppen van de hoofdstukken. Deze zijn mooi vormgegeven en beelden steeds een stukje van het hoofdstuk uit. Dit zal vooral voor de jeugdigere doelgroep aanspreken.

Er zit veel vaart in het verhaal en door de voortdurende wisseling van perspectief krijg je als lezer ontzettend veel informatie. Hierdoor had ik soms even wat moeite om te blijven volgen. En door de vele personages moest ik soms even schakelen wie nu ook alweer wie was. Echter door verder te lezen in het verhaal, werd dat al vrij snel weer duidelijk. Je merkt dat Woodrow zich echt in de jeugd heeft verdiept en zich ook in hun omgangsvormen eigen heeft gemaakt, om zo ook deze doelgroep aan te spreken met haar boek.

Ook heeft Woodrow besloten om de ontknoping van de onbekende derde persoon op een unieke en leuke manier door een geluidsfragment, op te vragen via een QR-code, bekend te maken. Mocht je minder vaardig zijn met QR-codes, dan kun je het ook gewoon lezen, want het geluidsfragment is te beluisteren terwijl je meeleest, want alleen de tekst van de derde onbekende persoon wordt afgespeeld. De gedachten van Luna zijn gewoon te lezen. Dit is een heel andere beleving, omdat je door de stem je opeens gaat voorstellen wie er bij die stem hoort. Erg leuk gedaan. Wat ik dan wel jammer vind, is dat bij het luisterboek deze tekst ook gewoon door Priscilla Knetemann voorgelezen wordt, ik had het zelf wel leuk gevonden als de tekst die te beluisteren is, bij het luisterboek dan ook toegevoegd zou zijn.

Dit is weer een jeugdthriller die niet alleen door de jeugd met veel plezier gelezen wordt, maar ook genoeg volwassenen zullen ‘Smash’ weer met veel plezier lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

smash

Gegevens van dit boek:
Titel: Smash
Serie: Politie niet betreden
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 216
Aantal pagina’s e-book: 155
Verteller luisterboek: Priscilla Knetemann
Duur luisterboek: 04:59:10
ISBN hardcover: 9789026154744
ISBN e-book: 9789026154751
ISBN luisterboek: 9789026154768
Prijs hardcover: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge