Maren Stoffels – Ik zie je tussen de wolken


Informatie die te lezen is op de achterflap:
Misschien zul je mij niet helemaal begrijpen.

Waarom ik mezelf pijn doe bijvoorbeeld.
Of waarom ik zo raar doe tegen dat meisje uit het ziekenhuis.
Waarom ik denk dat ik een jongetje kan redden van kanker.
Misschien zul je mij niet helemaal begrijpen.
Maar ik zal proberen het uit te leggen.
Ik ben Lauren.
En dit is mijn verhaal.  

Ik was dit boek tegen gekomen en op de een of andere manier sprak de flaptekst me ontzettend aan. Dus meteen gekeken of de bibliotheek hier in het centrum het boek had, maar helaas. Dus toen maar een reserveringsverzoek gedaan. En toen ik op een donderdag daar kwam voor mijn vrijwilligerswerk lag het boek al klaar voor me. Leuk!

Het boek gaat over Lauren, met wie het niet zo goed gaat op de middelbare school, waardoor ze gesprekken heeft met de schoolpsychologe. Zij weet als enige dat Lauren zichzelf snijdt met een zakmes. Door haar gedrag op school moet ze een vervroegde stage Maatschappijleer doen. Ze komt terecht in het ziekenhuis. En moet daar buddy zijn van een 9 jarig jongetje met kanker, Casper. In eerste instantie rent Lauren weg voor haar verantwoordelijk. Daar leert ze ook een leeftijdsgenootje Jasmijn kennen. Jasmijn stelt zich eerst vijandelijk op tegen Lauren. Maar dit verandert in de loop van het boek. Lauren heeft ook een vriendje Sepp. Ze wil Sepp niet teleurstellen in zijn seksuele verwachtingen.

Maren Stoffels gaat moeilijke onderwerpen duidelijk niet uit de weg. In dit boek lees je hoe Lauren worstelt met haar gevoelens. En de enige uitweg die Lauren ziet, is zichzelf snijden (automutilatie). Ook het gevecht van Casper tegen de kinderleukemie komt aan bod. Zal hij de ziekte overwinnen? De in eerste instantie vijandelijke Jasmijn verandert gaandeweg en langzaam bloeit er iets tussen Lauren en Jasmijn. Maar wat moet Lauren met deze gevoelens? Want ze heeft een vriendje Sepp, die ook bepaalde seksuele verwachtingen heeft en die ze niet wil teleurstellen. Dit brengt natuurlijk ook een hoop verwarrende gevoelens naar boven. Waarbij Lauren alleen een uitweg ziet in het zichzelf snijden.

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk begint met een stukje van de naam van Lauren. Eerst de L dan La, Lau, Laur, Laure en als laatste Lauren. Dan heeft Lauren haar hele verhaal verteld en weet ze wie ze is en wat ze wil.

Dit boek had ik uit voor ik er erg in had. Dit kwam vooral door de rauwe schrijfstijl. Hierdoor word je geraakt en doet het boek iets met je. Je kunt je heel goed in Lauren verplaatsen en ik leefde ontzettend met haar mee. Dit boek is niet alleen een young adult maar ook een boek waar zeer veel volwassenen ook door geraakt zouden worden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik zie je tussen de wolken
Auteur: Maren Stoffels
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s Paperback: 159
Aantal pagina’s E-book: 159
ISBN Paperback:9789025870621
ISBN E-Book: 9789025870812
Prijs Paperback: € 13,99
Prijs E-book: 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge