Marelle Boersma – Nobody

Nobody

Informatie die te lezen is op de achterflap: Vivian maakt zich zorgen over een van haar leerlingen in 5 HAVO. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje seksueel wordt misbruikt. Maar omdat de vader van Lynn wethouder is, zal ze omzichtig te werk moeten gaan. Dan wordt er een jongen vermist en blijkt Lynn hem te kennen. Waarom blijft ze zwijgen? Is Lynn de sleutel tot een veel groter probleem?

Het verhaal is een fictieve setting geplaatst. Echter doordat je weet dat dit op waargebeurde feiten gebasseerd is maakt dit boek extra heftig. Het is een situatie waarbij je eigenlijk niet kunt voorstellen dat het voor kan komen. Het is te bizar voor woorden maar door de manier van schrijven komt het hele verhaal geloofwaardig over. De personages zijn goed omschreven waardoor je nog meer in het boek meegesleept wordt. Uit angst durft Lynn zich niet te uiten wat ik me heel goed kan voorstellen als je in zo’n bizarre situatie terecht komt. Wat voor buitenstaanders inderdaad ongeloofwaardig over zou komen.

Het boek wordt verteld vanuit verschillende standpunten. Aan de ene kant het verhaal van Vivian die zich zorgen maakt om Lynn. De andere hoofdstukken worden beschreven vanuit het oogpunt van makelaar Martin Meidam. Meidam is zijn vrouw en dochter kwijt geraakt en hierdoor een beetje het doel in zijn leven kwijt. Hij komt in contact met de organisatie Elit waar hij steeds hoger in de organisatie van Elit komt. Hij heeft een zwak voor een van de meisjes die bij Elit gebruikt worden. Door de verschillende perspectieven krijg je steeds meer een idee hoe het boek in elkaar zit en komen de 2 verhaallijnen steeds meer bij elkaar. Om uiteindelijk samen te komen. Met een onverwachte deelnemer aan het eind van het verhaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nobody
Auteur: Marelle Boersma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 280
ISBN Paperback: 9789461091185
ISBN E-book: 9789461091680
Prijs Paperback: € 14,95
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge