Marelle Boersma – Het Moezelmeisje

De Vertrekthrillers van De Crime Compagnie worden hier thuis altijd met erg veel plezier gelezen. Dus toen wij zagen dat Marelle weer in de pen was gekropen werden wij erg enthousiast. De korte inhoud sprak ons ook aan, dus wij hoefden niet lang te twijfelen en hebben een mailtje gestuurd naar de uitgeverij. Niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In de Moezel wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden.

Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse standje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken. Direct na aankomst wordt ze echter met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien met haar komst?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien die tegen een wijnstruik aan zit. Ze heeft een hoed op en heeft een glas wijn in haar hand. Ik stel mij voor dat dit Emma is. Ik vind de cover erg goed gekozen en past erg goed bij het verhaal. Hij zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Het is niet voor niets dat Marelle Boersma succesvolle Vertrekthrillers schrijft. Zij weet hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar man Jan naar Portugal om daar te schrijven en schrijfvakanties te organiseren. In 2020 verhuisden ze van Portugal naar Frankrijk.

Het verhaal

Emma besluit om af te reizen naar de Moezelstreek in Duitsland. Haar vader en broer zijn beiden wijnboer en hebben grote wijngaarden in het Duitse plaatsje Cochem. Ondanks dat Emma al een aantal jaar geen contact heeft met haar familie wil ze proberen om haar idee van de grond af te krijgen: Een alcoholvrije wijn. Het wordt al snel duidelijk dat haar familie er geen heil in ziet. Maar nog voor ze zich goed en wel in Cochem kan settelen gebeuren er vreemde dingen in het Duitse plaatsje. Ze wordt geconfronteerd met twee misdrijven. Hebben ze iets met elkaar te maken? Met haar familie? Of houdt het verband met haar komst?

Mijn mening

Marelle Boersma is voor ons ondertussen geen onbekende auteur meer. Zo lazen wij eerder ‘Chateau de Provence‘, ‘Ciao Sicilia‘ en ‘Terug naar Cornwall‘. Stuk voor stuk fijne vertrekthrillers waar je de nodige uurtjes mee om krijgt.

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met Emma, het hoofdpersonage in dit verhaal, op het moment dat ze het Duitse plaatsje Cochem in rijdt. Wat meteen weer opvalt is de beeldende schrijfstijl van Marelle Boersma. Ik had het gevoel dat ik naast Emma, in haar sportwagen, zat.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Emma en Angelika. Boersma weet Emma neer te zetten als een personage die recht door zee, fanatiek en vasthoudend is. Personage Angelika is een jonge vrouw die werkzaam is als plukker op de wijngaard. Door de afwisseling van deze personages krijg je een mooi totaal beeld van de situatie.

Wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind, is als aan het begin van elk hoofdstuk een datum, tijdsaanduiding en naam van het desbetreffende personage staat. Dit is ook het geval bij dit verhaal. Hierdoor hoef ik niet lang te denken over wie aan het woord is.

‘Het Moezelmeisje’ is dan wel geen keiharde thriller waar het bloed alle kanten op spat. Maar wel een vermakelijke thriller waar zo nu en dan wat gebeurd. Zoals gezegd staat het verhaal niet bol van de spanning, maar Boersma weet mij wel aan het verhaal gekluisterd te houden. Doordat de auteur elke keer kleine stukjes informatie met de lezers deelt, komt aan het einde van het verhaal alles, op een goede manier, samen. Hier wist Boersma me wel te verrassen. De ontknoping zag ik persoonlijk niet aankomen. Erg knap gedaan.

Als je eenmaal start in dit boek is het moeilijke om het aan de kant te leggen aangezien je wilt weten hoe het verhaal in elkaar zit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Het-moezelmeisje

Gegevens van dit boek:
Titel: Het moezelmeisje
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 302
Aantal pagina’s hardcover (XL-uitgave): 478
Verteller luisterboek: Lot van Lunteren
Duur luisterboek: 10:24:05
ISBN paperback: 9789461095176
ISBN e-book: 9789461095015
ISBN luisterboek: 9789461096074
ISBN hardcover (XL-uitgave): 9789046313817
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 11,99
Prijs hardcover (XL-uitgave): 36,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge