Marelle Boersma – De engel van Sevilla

Door De Crime Compagnie werden we benaderd of we interesse hadden om het manuscript van het nieuwste boek van Marelle Boersma te lezen, om een quote aan te leveren. Dat zagen wij natuurlijk wel zitten. Al snel kregen we per mail het manuscript digitaal toegestuurd. Hier willen we De Crime Compagnie uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het is Sascha gelukt om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven geeft een extra spanning aan hun relatie. Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw, ik vermoed Sascha, die op het Plaza de España staat. Ze kijkt over het plein uit en doordat we haar op de rug zien, kunnen we geen gezichtsuitdrukking zien. Ook staat er een sticker met ‘Een vertrek thriller’ op de cover. Door de combinatie van de cover, de auteursnaam en de ‘Een vertrek thriller’-sticker zou het boek mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Marelle Boersma heeft inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Ik volg je en Vals alarm. Ook haar Vertrekthrillers, zoals Ciao Sicilia en Terug naar Cornwall, zijn razend populair.

Het verhaal

Sascha werkt in een verzorgingstehuis voor de rijke bejaarden die graag hun laatste jaren in Spanje willen wonen, maar wel met de goede zorg via de Nederlandse ziektekostenverzekering. Hierdoor heeft ze haar twee passies kunnen combineren. Het zorgen voor anderen en het leven in het zonnige Spanje. Ze heeft haar droombaan in het zonnige Sevilla. Haar werkgever vindt haar meer dan leuk, en ondanks dat ze hun relatie geheim moet houden, krijgt ze genoeg aandacht van hem. En deze geheimhouding zorgt ook voor extra spanning. Dan gaat er een schijnbaar gezonde vrouw dood en Sascha beseft dat er iets gruwelijk mis is…

Mijn mening

De Vertrek thrillers worden hier in huis altijd erg graag gelezen, dus toen we de vraag kregen of we deze nieuwe Vertrek thriller vooruit wilden lezen hoefden we ook niet lang na te denken. Er staat dan ook een mooie quote van ons op de achterflap van het boek. Dit geeft toch altijd een trots gevoel.

Het verhaal begint met Sascha die in een appartement aan het klussen is. Ze heeft sinds kort een nieuw appartement en dit is ze aan het opknappen, zodat ze haar kamer in het resort kan vrijmaken voor één van de ouderen die de zorg nodig hebben. Het verhaal begint heerlijk gemoedelijk en je merkt tijdens het lezen van dit eerste hoofdstuk al meteen dat Sascha betrokken is bij haar werk.

Het boek is niet razend spannend, echter deze verwachting heb ik ook niet als ik een Ik vertrek thriller ga lezen. Het geeft me altijd een soort vakantiegevoel. Tijdens het lezen van deze vakantiethriller had ik daarbij ook echt het gevoel van de gemoedelijke sfeer die op een bepaald moment onder de ouderen heerst. Hier kan ik van genieten. Door de beeldende schrijfstijl waande ik mezelf ook in het resort van de ouderen.

Ik had verschillende verdachten in het vizier en kreeg op een bepaald moment door hoe het in elkaar zou zitten, echter toen kreeg Boersma het toch voor elkaar dat ik wederom ging twijfelen en ik mijn blik weer op een andere verdachte ging richten.

De personages zijn goed en geloofwaardig neergezet. Zo kon ik me de ouderen levendig voorstellen en had ik vooral een zwak voor Dollie. Ik zag haar echt voor me, zoals ze heerlijk druk doende is en de nieuwtjes altijd weet. Ik houd van dit personage.

Uiteindelijk bleek de dader iemand te zijn die ik eerder op het oog had, maar die door de verschillende plotwendingen opeens weer van mijn verdachtenlijstje af was. Hier kan ik van genieten als een auteur mij zo op het verkeerde been weet te zetten.

Ik waande me tijdens het lezen even lekker in Spanje en voelde me deelnemer van de Ouderenbrigade.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

de-engel-van-sevilla

Gegevens van dit boek:
Titel: De engel van Sevilla
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789461096906
ISBN e-book: 9789461097019
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge