Vero las: Marelle Boersma – Chateau de Provence

Ik heb al verschillende boeken van Marelle Boersma gelezen, dus toen er aangekondigd werd dat Marelle Boersma met een nieuw boek zou komen, was ik erg benieuwd. Ik kreeg een persmail van De Crime Compagnie van dit boek, dus toen ik las waar het boek over ging, was ik gelijk verkocht. Ik moest dit boek lezen. Ik wil De Crime Compagnie dan ook bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel met een grote olijvenboomgaard kan kopen, vertrekken ze naar de Provence om daar beautyvakanties te organiseren. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt…

De cover

De cover van het boek laat een jonge vrouw van achteren zien. Ze draagt een wit jurkje en ze loopt door een lavendelveld. Ik heb het gevoel dat dit Julia is. Midden op de cover staat de titel van het boek in witte letters. Bovenaan staat de naam van de schrijver en onderaan de uitgever. Ook allemaal in witte letters. Onder de naam van de auteur staat in roze “Bestseller auteur van Vals Alarm”. En boven de titel staat in een roze cirkel “Ik vertrek thriller”. Dit klinkt al veelbelovend. Het tv-programma “Ik vertrek” wordt hier altijd gekeken en als we het niet kunnen kijken, dan wordt het opgenomen. Dus dit is wel een favoriet programma van ons. Dus een thriller waar dit “Ik vertrek”-gevoel in zit… Ik kijk er naar uit. Ik zou dit boek dan ook zeker opgepakt hebben in de winkel.

De auteur

Marelle Boersma is geboren in 1957. Ze schrijft al tien jaar boeken over actuele misstanden. Deze boeken zijn vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Ze beweegt zich met haar onderwerpen vaak op het randje van waarheid en fictie. Thema’s die Marella heeft beschreven zijn o.a. dwalingen van Jeugdzorg (Vals Alarm-2011), mantelzorg (Moederziel-2013), stalken (Ik volg je-2013), de bijzondere kracht van vertrouwen (Nobody-2014) en Daten (Blind date-2017). Met Vals Alarm heeft Marelle de tweede prijs gewonnen bij de Thrillerawards in 2012 en stond ze ruim 6 weken in de bestseller 60.

Maar nu is ze begonnen met een nieuwe reeks… “Ik vertrek thriller-serie”.
De Ik vertrek thriller-serie zijn verhalen van Nederlanders die alles achterlaten en naar het buitenland vertrekken. Net als de bekende tv-reeks “Ik vertrek”. Dit nieuwe leven loopt niet altijd even vlekkeloos. Deze serie is steeds met nieuwe personages. Dus het is wel een serie. Maar alle delen hiervan zijn los te lezen.

Het verhaal

Julia en haar man Luuc maken een moeilijke periode door in hun huwelijk en Julia vraagt zich af of hun huwelijk nog wel zin heeft. Echter besluiten ze een nieuwe start te maken in hun huwelijk. Luuc heeft een Frans kasteel gezien en heeft dit ook gekocht. Het heeft een grote olijvenboomgaard. Hier willen ze beautyvakanties gaan organiseren en eigen beautyproducten gaan maken. Luuc vertrekt als eerste naar de Provence om het kasteel in orde te gaan maken. Julia volgt korte tijd later. Julia besluit bij aankomst in het dorp eerst even naar de plaatselijke supermarkt te gaan. Wat daar meteen opvalt is dat de plaatselijke bevolking triest is. Hun geliefde plaatselijke kunstenares Chérie is vermist. En als de naam van haar man Luuc valt verandert de sfeer in het dorp meteen. Dan wordt er in het kasteel een lijk van een jonge vrouw gevonden… Wat is hier allemaal aan de hand…?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar een nieuw boek van Marelle Boersma. En dan ook nog een “Ik vertrek”-thriller. Dubbel feest dus. Ik vertrek verhalen vind ik altijd wel leuk om te lezen. Dus ik was erg benieuwd naar dit verhaal. Toen ik begon te lezen, had ik niet echt het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was. Het verhaal werd een beetje romantisch, dus ik vroeg me langzaam af, of het wellicht een roman werd, of dat de spanning toch nog naar voren zou komen. En ja, het werd sommige momenten inderdaad wel spannend, maar ik had nergens het gevoel dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Het verhaal kabbelde naar mijn gevoel een beetje voort. Om soms even wat spannender te worden, waardoor ik dan het gevoel had, van ja nu gaat het echt een thriller worden, maar helaas dat gevoel bleef voor mij uit. Vond ik het dan een slecht boek? Nee, absoluut niet. Het boek leest erg lekker weg en de personages zijn erg goed uitgewerkt. Je krijgt een goed beeld van de omgeving van het kasteel en hoe de verhoudingen liggen. Ook voel je de onderlinge spanning goed. Ik heb het boek dan ook met plezier gelezen, maar had eerder het gevoel dat ik een spannende roman aan het lezen was dan een echte thriller. Wellicht waren mijn verwachtingen hierin ook te hoog. Mocht je een echte thriller verwachten, dan raad ik je af het boek te lezen, echter als je een spannend verhaal met een vleugje romantiek wilt… Dan is dit boek je op je lijf geschreven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Chateau de Provence
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 311
Aantal pagina’s E-book: 281
ISBN Paperback: 9789461093042
ISBN E-book: 9789461093202
Prijs Paperback: € 17,95
Prijs E-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge