Marco Roelofs – Kaal

kaal

Informatie die te vinden is op de achterflap:Als jochie stond Marco Roelofs met een zelfgetimmerde gitaar te playbacken voor de spiegel. Rockster, dat wilde hij worden. Jaren later verkocht datzelfde jochie honderdduizenden platen, reisde hij als zanger en gitarist van punkrockband Heideroosjes de hele wereld over en ontving zijn band de hoogste Nederlandse muziekonderscheiding, de Edison. Alles moest wijken voor zijn jongensdroom, maar ondertussen vergat hij zelf één ding: volwassen worden. De dertig al gepasseerd belandde de rockster met terugwerkende kracht in de puberteit en bij de psycholoog. In Kaal doet Roelofs ontwapenend eerlijk verslag van zijn hoge pieken en diepe dalen. Zonder opsmuk richt hij de blik naar binnen en geeft hij een open kijk in zijn muzikale carrière, een jongensdroom die hij samen met drie jeugdvrienden eigenhandig opbouwde en uiteindelijk ook weer omver trapte.

Ik wilde dit boek al een tijdje hebben, maar omdat ik nog zoveel te lezen had kwam het er niet echt van. Maar afgelopen week dit boek toch echt gekocht. En geen moment spijt van gehad. Vroeger vond ik de muziek van de heideroosjes helemaal geweldig, en om dan nu erover te lezen was erg leuk. Daarnaast is het wel apart en ga je pas nadenken. Je ziet van een artiest of groep eigenlijk alleen maar de momenten van optreden enz. Maar met het boek “Kaal” laat Marco Roelofs zien dat er ook schaduwkanten aan het fenomeen beroemd zijn. Regelmatig kreeg ik een glimlach op mijn gezicht onder het lezen. O.a. bij het stukje over Punica. Erg leuk.

Daarnaast vind ik het heel knap van Marco dat hij ons ook een blik geeft in zijn mindere periodes, zoals de periodes waar hij in Amsterdam gezeten heeft en zijn leven uit feesten bestond.

Heb je vroeger muziek geluisterd van de Heideroosjes dan is dit boek nog een extra aanrader, maar ook zonder hun muziek geluisterd te hebben blijft dit een geweldig goed boek.

Na het lezen van het boek de oude cd’s van Heideroosjes nog maar eens opgezocht. Leuk die nostalgie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kaal
Auteur: Marco Roelofs
Uitgever: Thomas Rap
Aantal pagina’s: 224
ISBN Paperback: 9789400402744
ISBN E-book: 9789400401051
Prijs Paperback: € 13,50 (niet bij Ako)
Prijs E-book: 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge