Manuela Inusa – Het wonderbaarlijke wolparadijs

Als er één serie is die dit jaar mijn hart veroverd heeft, is het wel de Valerie Lane-serie van Manuela Inusa. Dus toen ik zag dat er een vierde deel zou verschijnen, durfde ik deze blindelings aan te vragen bij de uitgeverij. Na kort mailcontact viel deze feelgood dan ook op onze deurmat. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.

De cover

Op de cover is de wolwinkel van Susan te zien. Het oogt, zoals wij bij alles in Valerie Lane gewend zijn, gezellig. Ook de stoel, waar haar hond Terry vaak op ligt, staat voor de deur. Ik krijg een warm gevoel bij deze cover en dit past natuurlijk uitermate goed bij deze serie.

De auteur

Manuela Inusa veroverde met haar Valerie Lane-serie de harten van honderdduizenden lezers. Alle delen kwamen binnen in de Spiegelbestsellerlijst en haalden ook de Nederlandse bestsellerlijst. Inusa woont in Hamburg met haar man en kinderen.

Het verhaal

Ook Susan heeft een winkeltje in Valerie Lane, de gezelligste straat van Oxford. Ze is de uitbaatster van een knusse wolwinkel. Tussen het helpen van haar klantjes breit ze zelf de mooiste creaties en die verkoopt ze dan weer in haar winkeltje. Susan is een vrouw met een groot hart en staat voor iedereen klaar. Daardoor komen haar vriendinnen, die ook allemaal een winkeltje in Valerie Lane hebben, graag bij haar langs. Het is de koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend en dan komen die wollen mutsen en mooie zelfgemaakte sjaals natuurlijk goed van pas.

Mijn mening

Natuurlijk was ik al bekend met de Valerie Lane-serie, geschreven door Manuela Inusa. Zo las ik eerder al ‘De theewinkel vol geluk‘, ‘De chocolaterie van je dromen‘ en ‘De betoverende antiekzaak‘. En eerlijk, na het lezen van het eerste deel was ik al verslaafd aan deze serie.

In elk deel staat een winkeltje en de eigenaar centraal. In dit vierde deel is dit Susan, die samen met haar hondje Terry, veel te vinden is in Valerie Lane. Ze is eigenlijk gewoon te goed voor deze wereld, want ze staat voor iedereen klaar. Maakt niet uit hoe laat het is, Susan is er voor je! Zelfs voor de daklozen heeft ze een warm hart en ze verrast hen dan ook vaak genoeg met haar zelfgemaakte sjaals, handschoenen of mutsen. Maar in de liefde wil het allemaal niet zo vlotten. Tot dat ze Stuart, de broer van haar nieuwe hulp tegen het lijf loopt. Is dit echt liefde op het eerste gezicht?

Dat auteur Manuela Inusa al honderdduizenden harten heeft gestolen, met haar Valerie Lane-serie, vind ik persoonlijk niet gek. Elk deel weet ze een bepaalde sfeer te creëren die niet voor veel auteurs weggelegd is. Zo ook in dit vierde deel. Als ik begin in het boek is het net of ik in een andere wereld stap en ik heb meteen het gevoel alsof ik zelf een bezoeker ben van dit knusse straatje en van winkeltje naar winkeltje loop.

De schrijfstijl van Inusa is erg fijn. Ze weet de omgeving, dit is vooral Valerie Lane, feilloos te omschrijven. Net alsof het straatje echt bestaat. Het verhaal is erg goed uitgewerkt en wat ik ook erg leuk vind, is dat er altijd iets over de geschiedenis van het straatje terug komt. Wel moet ik zeggen dat ik in dit verhaal Gary een beetje miste. In het vorige deel had ik hem echt in mijn hart gesloten en was dit toch wel mijn favoriete personage. Hopelijk komt hij in de volgende delen weer wat meer op de voorgrond te staan.

Ik ben echt een grote fan van deze serie en ik kan dan ook niet wachten tot ik kan beginnen aan ‘De charmante cadeauwinkel‘. Deze ligt hier al te wachten op onze nog-te-lezen-stapel. En waar ik nog blijer van wordt is dat deel 6: ‘Het kleine straatje met het grote hart‘, ook al aangekondigd staat en in januari 2023 zal verschijnen! Dus voorlopig hoef ik, gelukkig, nog geen afscheid te nemen van Valerie Lane en haar bewoners.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker ook eens onderstaand leesfragment.

Het-wonderbaarlijke-wolparadijs

Gegevens van dit boek:
Titel: Het wonderbaarlijke wolparadijs
Serie: Valerie Lane
Auteur: Manuela Inusa
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Sylvia Wevers
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 304
ISBN paperback: 9789022595152
ISBN e-book: 9789402319309
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge