Manuela Inusa – Het kleine straatje met het grote hart

Ondertussen is de Valerie Lane-serie niet meer weg te denken uit onze boekenkast. Daarom wist ik dat ik het zesde en laatste deel in deze serie uiteraard ook graag wilde lezen. Toen ik de recensie van ‘De charmante cadeauwinkel’, het vijfde deel in deze serie, retour stuurde, vroeg ik meteen een recensie-exemplaar van ‘Het kleine straatje met het grote hart’ aan. Net na de verschijningsdatum viel er dan ook een exemplaar op onze deurmat. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in Valerie Lane. Laurie, de eigenaresse van de theewinkel, heeft een tweede kindje gekregen, chocolatier Keira is getrouwd en Orchid is haar grote liefde gevolgd. Maar hoewel niet iedereen meer in de buurt is en er veel is veranderd, heerst er nog steeds tevredenheid in het kleine straatje in het hart van Oxford. Maar dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht, en komen de vrouwen van Valerie Lane weer samen om de wens van een dierbare vriendin te vervullen.

De cover

Waar bij de voorgaande delen elke keer één gevel uit het straatje te zien was, zie je bij dit zesde en laatste deel het hele straatje. Dit is natuurlijk erg leuk en het straatje ziet eruit zoals ik deze in mijn gedachten ook voorstel. Gezellig en knus. Daardoor kan ik alleen maar zeggen dat de cover een schot in de roos is.

De auteur

Manuela Inusa veroverde met haar Valerie Lane-serie de harten van honderdduizenden lezers. Alle delen kwamen binnen in de Spiegelbestsellerlijst en haalden ook de Nederlandse bestsellerlijst. Inusa woont in Hamburg met haar man en kinderen.

Het verhaal

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het altijd zo gezellige Valerie Lane. Chocolatier Keira is eindelijk getrouwd, Orchid is haar grote liefde gevolgd en Laurie, de eigenaresse van de theewinkel in het straatje, heeft samen met haar man een tweede kindje gekregen. Maar toch is niet iedereen gelukkig.
Als er iets gebeurd, dat niemand zag aankomen, zorgt dit ervoor dat de dames uit Valerie Lane weer bij elkaar komen. Ze hebben maar één missie: de wens van een dierbare vriendin vervullen.

Mijn mening

Het moment dat je weet dat komen gaat is nu helaas toch aangebroken: het laatste deel in een van je favoriete series is verschenen. Van de ene kant wilde ik, zo snel mogelijk, starten in ‘Het kleine straatje met het grote hart’, om te weten hoe het zou gaan in het kleine gezellige straatje in Oxford, maar aan de andere kant wilde ik het lezen van dit laatste deel ook uitstellen, aangezien ik nog geen afscheid wilde nemen van deze té leuke personages.

In de proloog is te lezen dat er twee oudere mensen door het altijd zo gezellige Valerie Lane slenteren. Al snel is het, voor mij persoonlijk, duidelijk dat het om mevrouw Witherspoon en haar geliefde Humphrey Gaat. Waar in de eerdere delen de focus vooral lag op de vijf vriendinnen, ligt de focus nu meer op dit oudere paar. Leuk…

Dacht ik… Want ondanks dat het een feelgoodserie is, heeft dit laatste deel toch ook een treurig tintje. Ik wil er niet teveel over uitweiden, want wat er precies treurig is moet je zelf lezen en beleven. Persoonlijk heb ik ‘Het kleine straatje met het grote hart’ met erg veel plezier gelezen. Echter kwam er ook veel herhaling in voor, wat de lezer al wist uit de voorgaande delen. Hierdoor denk ik dat de serie, na ‘De charmante cadeauwinkel‘, het vijfde deel in deze serie, ook wel voltooid was.

Inusa weet mij vooral weer in te palmen met de leuke en beeldende schrijfstijl die ze heeft. Ondertussen heb ik mij een heel eigen beeld van Valerie Lane gevormd en elke keer kom ik weer thuis en voel ik mij meer thuis bij de bewoners en winkeleigenaren van dit knusse straatje. Ik vind het dan ook, ondanks dat dit, voor mijn eigen gevoel, niet het beste deel uit de serie is, jammer dat wij afscheid moeten nemen.

Momenteel is er, in Nederland, geen nieuw werk van Inusa aangekondigd. In Duitsland verschijnen er om de haverklap boeken van haar hand. Hopelijk gaat uitgeverij Boekerij hier ook achteraan. Want Inusa is een auteur die, met de Valerie Lane-serie, echt voet op Nederlandse bodem heeft gezet en niet meer weg te denken is uit de Nederlandse boekhandels.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Het-kleine-straatje-met-het-grote-hart

Gegevens van dit boek:
Titel: Het kleine straatje met het grote hart
Serie: Valerie Lane
Auteur: Manuela Inusa
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Marion Hardoar
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789022595176
ISBN e-book: 9789402319927
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge