Manuela Inusa – De theewinkel vol geluk

Een feelgoodroman gaan wij niet uit de weg, dus toen wij zagen dat er bij Uitgeverij Boekerij een nieuwe feelgood-serie was verschenen waren wij erg enthousiast. Wij waren er snel over uit wie dit eerste deel ging lezen aangezien Bryan tegenwoordig een echte theeleut is. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij positief antwoord en een paar dagen later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij, zoals altijd, Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die op de achterflap van dit boek te lezen is: Vijf vriendinnen. Vijf winkeltjes. Een zoektocht naar liefde en geluk.

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht: van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komt men naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als haar zaak is, zo onsuccesvol is Laurie in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

De cover

Op de cover is het theewinkeltje van Laurie te zien. De gevel heeft een blauwe kleur en is versierd met mooie bloeiende bloemen. Ik stel mij zo het gezellige straatje Valerie Lane voor waar deze theewinkel aan ligt. De cover vind ik erg geslaagd en goed bij het verhaal passen. Het geeft mij een echt feelgood-gevoel.

De auteur

Manuela Inusa veroverde met haar Valerie Lane-serie de harten van honderdduizenden lezers. Alle delen kwamen binnen in de Spiegel-bestsellerlijst. Ze schrijft nu aan een tweede serie, waarin in elk boek een andere specerij centraal staat. Inusa woont in Hamburg met haar man en kinderen.

Het verhaal

Laurie heeft het goed voor elkaar. Ze is de trotse eigenaar van een van de gezelligste theewinkeltjes in de omgeving. Haar winkeltje ligt aan Valerie Lane en de andere winkeleigenaars zijn haar beste vriendinnen. Laurie verkoopt tal van verschillende theesoorten. Of haar klantjes nu opzoek zijn naar muntthee of naar Chinese ginseng, Laurie heeft het te koop in haar gezellig winkeltje. Maar zo goed de zaken en vriendschappen lopen, zo slecht loopt het op liefdesgebied. Haar beste vriendinnen laten het er niet bij zitten en zullen er alles aan doen om Laurie aan de man te krijgen. Barry, de theeleverancier, lijkt hier de ideale persoon voor.

Mijn mening

Ik merk dat ik de laatste tijd ook graag een roman ter handen neem, en omdat deze feelgoodroman over een theewinkel ging, en ik, sinds een tijdje, ook graag thee drink, was het één plus één is twee. 😉

In de proloog is te lezen dat er, in een ver verleden, in Oxford, een mevrouw, die Valerie Bonham heette, woonden. Ze was in die tijd eigenaar van een klein kruidenierswinkeltje in een klein zijstraatje. Maar het was niet alleen een winkeltje, het was een toevluchtsoord voor iedereen die naar warmte of een praatje zocht. Valerie was geliefd. Daarom is er jaren later besloten om haar te eren en het zijstraatje de naam Valerie Lane te geven. Tegenwoordig hebben er vijf vriendinnen hun winkeltjes en zijn de tradities aangehouden.

De vriendinnen helpen elkaar waar ze kunnen. Zo is het hoofdpersonage in dit deel, Laurie, in bepaalde dingen erg onhandig en onzeker, zeker wat betreft de liefde. Ze is verliefd op haar theeleverancier Barry, maar durft dit niet te uiten. En ze loopt ook al zes maanden met de vraag of Barry haar ook wel ziet zitten. Vooral het onhandige van Laurie vond ik erg leuk om te lezen, het wordt daardoor gewoon aandoenlijk en dit maakt het personage menselijk.

Inusa weet hoe ze de personages op een geweldige manier neer moet zetten. De schrijfstijl is erg makkelijk en het verhaal leest erg vlot. Dit komt mede door de korte hoofdstukken. Waar ik, voor dat ik in het boek begon, wel een beetje bang voor was, waren de theenamen. Zo zeggen, Chinese ginseng of Indiase darjeeling, mij niks en ik was bang dat dit verwarrend was tijdens het lezen, maar hier heb ik totaal geen last van gehad.

Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar ‘De chocolaterie van je dromen‘, het tweede deel in deze geweldige serie. Ik denk dat deze auteur veel Nederlandse harten weet te veroveren. Ik ben in ieder geval fan!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-theewinkel-vol-geluk

Gegevens van dit boek:
Titel: De theewinkel vol geluk
Serie: Valerie Lane
Auteur: Manuela Inusa
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Marion Hardoar
Aantal pagina’s paperback: 272
ISBN paperback: 9789022593394
ISBN e-book: 9789402317060
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge