Manuela Inusa – De chocolaterie van je dromen

Een tijdje geleden zag ik ‘De chocolaterie van je dromen’ aangekondigd staan en omdat ik erg enthousiast was over het eerste deel ‘De theewinkel vol geluk‘, wist ik dat ik dit vervolg ook graag wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgeverij werden wij dan ook op de perslijst gezet en rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een exemplaar van deze feelgood. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte bonbons en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud. Maar dan wordt haar geluk verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt zorgt voor de nodige verwarring. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel?

De cover

Op de cover is de chocolaterie van Keira te zien. De gevel is roze en dit is erg passend aangezien Keira aan het einde van het verhaal haar gevel roze verft. Ook geeft het mij een feelgood-gevoel en de vrolijkheid straalt er vanaf. Ik vind de cover erg goed passen bij het verhaal.

De auteur

Manuela Inusa veroverde met haar Valerie Lane-serie de harten van honderdduizenden lezers. Alle delen kwamen binnen in de Spiegel-bestsellerlijst en haalden ook de Nederlandse bestsellerlijst. Inusa woont in Hamburg met haar man en kinderen.

Het verhaal

Keira heeft de winkel van haar dromen: Een kleine chocolaterie in het gezellige straatje Valerie Lane. Ze verkoopt er de lekkerste dingen zoals versgebakken koekjes, met chocolade omhuld fruit en de lekkerste bonbons. Om je vingers bij af te likken. Maar in het privéleven van Keira ziet niet alles zo rooskleurig uit want ze heeft steeds vaker ruzie met haar vriend. Ze weet niet goed wat ze ermee aan moet. Maar wie is toch die knappe klant die elke maandag een doosje bonbons komt kopen? Deze mysterieuze man zorgt voor de nodige verwarring bij Keira. Maar Valerie Lane is meer dan een gezellig straatje. De vriendinnen, die elk een winkel uitbaten, staan altijd voor elkaar klaar. Kan Keira haar liefdesleven weer op de rit krijgen?

Mijn mening

Nadat ik ‘De theewinkel vol geluk’ las, wist ik dat ik een nieuwe favoriete auteur ontdekt had. Daarom hoefde ik ook niet te twijfelen of ik ‘De chocolaterie van je dromen’ wilde lezen. Inusa schrijft leuk, vrolijk en toegankelijk. Wat wil een mens nog meer. 🙂

In ‘De chocolaterie van je dromen’ zoomt Inusa in op Keira. Ze heeft het op zakelijk gebied goed op orde. Ze heeft haar eigen chocolaterie, waar ze de lekkerste bonbons en versgebakken koekjes maakt. Maar in haar privéleven loopt het allemaal niet zo lekker, want ze heeft steeds vaker ruzie met haar vriend Jordan. Jordan is een personage die het liefste elke dag in de sportschool hangt en die er het beste lichaam aan over wil houden. Daarin tegen houdt Keira van het lekkere eten en het genieten van het leven. Dat zorgt vaak voor de nodige strubbelingen tussen deze twee personages. Het gaat zelfs zo ver dat Keira er op een bepaald moment helemaal klaar mee is… En dan zijn natuurlijk haar beste vriendinnen, uit Valerie Lane, er om haar op te vangen en te steunen.

‘De chocolaterie van je dromen’ is een echte feelgood. Maar toch is niet alles zo ‘good’… Er zit ook een diepere laag in het verhaal. Denk daarbij aan het ideale plaatje wat veel mensen tegenwoordig hebben. Alles moet maar gezond en snoepen is niet goed, sporten moet elke dag, dat soort dingen. Persoonlijk ben ik iemand die niet zoveel met dit ideaalplaatje heeft en daardoor kon ik mij, op een bepaald moment, echt aan Jordan, de vriend van Keira, storen. Wat een irritant personage en ik was dan ook blij toen Keira voor zichzelf, en haar geluk, koos. Een feelgood zou geen feelgood zijn zonder een happy end. Natuurlijk is dit in dit verhaal ook het geval. Erg leuk!

Dit tweede deel sluit eigenlijk naadloos aan op het eerste deel. Vanaf de eerste pagina zit je weer helemaal in het verhaal. Dat is natuurlijk erg fijn. De personages voelen meteen weer vertrouwd en ik had zelfs het gevoel dat ik, op woensdagavond, na sluitingstijd, een kop thee ging drinken in de theewinkel en daar weer alle oude bekenden uit Valerie Lane tegen kwam.

Het verhaal is als stand alone te lezen, echter adviseer ik toch echt bij het eerste deel te beginnen. Op die manier leer je de personages, het gezellige Valerie Lane en hun gebruiken, beter kennen. En het is ook totaal geen straf, want deze serie is gewoon te leuk om niet te lezen.

Inusa heeft met ‘De chocolaterie van je dromen, wat mij betreft, een toffe opvolger geschreven op ‘De theewinkel vol geluk’. Ik voelde mij tijdens het lezen steeds meer thuis in Valerie Lane, het gezellige kleine zijstraatje in Oxford. Gelukkig staan er nóg vier titels in deze serie op de planning. Ik kan dan ook niet wachten tot ‘De betoverende antiekzaak’ verschijnt. Heerlijk om dan weer terug te keren naar deze fijne straat.

Dit is een serie die je het liefste in één ruk uit wilt lezen!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

De-chocolaterie-van-je-dromen

Gegevens van dit boek:
Titel: De chocolaterie van je dromen
Serie: Valerie Lane
Auteur: Manuela Inusa
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Sylvia Wevers
Aantal pagina’s paperback: 309
Aantal pagina’s e-book: 320
ISBN paperback: 9789022594254
ISBN e-book: 9789402318296
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge