Manuela Inusa – De charmante cadeauwinkel

Ik ben fan van het eerste uur, als het om de Valerie Lane-serie gaat. Ik was dan ook blij toen wij een recensie-exemplaar van deze roman ontvingen. Maar helaas moest ook deze roman achter in de rij aansluiten. Maar vorige week was het eindelijk zo ver, ik kon beginnen in ‘De charmante cadeauwinkel’. Wij willen Uitgeverij Boekerij natuurlijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uitgerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen.

De cover

Op de cover is de charmante cadeauwinkel van Orchid te zien. Ik word erg vrolijk van de cover. Dit komt vooral door de gevelkleur. Deze is knalgeel. Ik krijg er een echt feelgood-gevoel van. Natuurlijk past deze cover uitstekend bij het verhaal, net zoals bij de gehele Valerie Lane-serie.

De auteur

Manuela Inusa veroverde met haar Valerie Lane-serie de harten van honderdduizend lezers. Alle delen kwamen binnen in de Spiegelbestsellerslijst en haalden ook de Nederlandse bestsellerlijst. Inusa woont in Hamburg met haar man en kinderen.

De charmante cadeauwinkel werd vertaald door Marion Hardoar.

Het verhaal

Eindelijk heeft Orchid haar droom na kunnen jagen, ze is namelijk haar eigen cadeauwinkel begonnen in het gezelligste straatje van Oxford. Haar deur staat altijd voor iedereen open en als iemand hulp nodig heeft is Orchid er als een van de eerste bij om te helpen. Maar in de liefde loopt het helaas niet op rolletjes, want haar grote liefde Patrick durft haar niet te vertrouwen en dat zet Orchid voor het blok. Wat moet ze met haar relatie? Gelukkig krijgt ze hulp en steun van haar vrienden uit Valerie Lane.

Mijn mening

Ondertussen zijn wij alweer aangekomen bij het vijfde deel in de Valerie Lane-serie. Natuurlijk las ik de eerdere delen ook. Dit is in deze serie niet noodzakelijk, maar mocht je de kans krijgen, zou ik deze met beide handen aangrijpen. Want deze serie is zo leuk. Alhoewel ik wel merkte dat dit vijfde deel toch ook een zwaarder onderwerp had…

In de proloog worden in het kort de bekende gezichten, uit Valerie Lane, voorgesteld. Niet zozeer qua naam van de personages, maar meer welke winkeltjes er zijn. En als je de vorige delen gelezen hebt kun je hun naam er snel aan linken. Dit is toch altijd weer even fijn. Vooral als je, net zoals mij, tussen twee delen verschillende andere boeken leest. Na het lezen van deze proloog ben je, als lezer, weer even opgefrist.

Ik heb het al eerder benoemd maar de Valerie Lane-serie van Manuela Inusa voelt elke keer weer als thuiskomen. Als lezer kun je even de boel de boel en je even terug trekken in het knusse straatje in Oxford. Dit heeft Inusa echt wonderbaarlijk voor elkaar gespeeld. Waar de andere delen erg luchtig waren, merkte ik dat in dit deel toch wat meer diepgang zit. Ik denk dat dit ook komt doordat Inusa echt op het privéleven van personage Orchid inzoomt. De relatie tussen Orchid en haar vriend Patrick loopt niet echt soepel en Orchid begrijpt niet waarom haar geliefde zo gesloten is, en blijft. Het lijkt er ook wel op dat hij haar niet helemaal vertrouwd.
Stukje bij beetje krijg je, als lezer, inzicht in het waarom Patrick zo gesloten is en blijkt er in het verleden van alles gebeurt te zijn. Dit zorgt dat ook meteen voor de diepere laag in het verhaal. In de vorige delen gebeurde er ook van alles, maar toch niet zoals in dit deel, want dat er iets niet klopt aan het verleden van Patrick is al snel duidelijk.

Inusa heeft een fijne schrijfstijl en haar verhalen lezen vlot weg. Ondanks dat dit verhaal, voor mijn gevoel, een beetje buiten de serie valt, heb ik het wel met veel plezier gelezen. Want door de beeldende schrijfstijl van deze auteur waan ik mij, elke keer weer, in Valerie Lane. Heerlijk!

Gelukkig hoef ik nóg geen afscheid te nemen van dit leuke en gezellige straatje want ‘Het kleine straatje met het grote hart‘, het zesde en helaas laatste deel in de Valerie Lane-serie, ligt nog op mij te wachten en ik kan stiekem ook niet wachten om aan deze feelgood te beginnen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

De-charmante-cadeauwinkel

Gegevens van dit boek:
Titel: De charmante cadeauwinkel
Serie: Valerie Lane
Auteur: Manuela Inusa
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Marion Hardoar
Aantal pagina’s paperback: 286
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789022595169
ISBN e-book: 9789402319910
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

One thought on “Manuela Inusa – De charmante cadeauwinkel

  1. Deze reeks staat al even op mijn WIL lijstje. Je recensie maakt me extra benieuwd. Ik lees meestal literatuur, maar het is fijn om af te wisselen met boeken die je zo’n ontzettend knus gevoel geven, en dat lijkt deze wel te doen als ik op jouw recensie mag voortgaan. Fijne vooruitzichten dus, want meteen zes boeken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge