Manuela Inusa – De betoverende antiekzaak

De Valerie Lane-serie. Wat heb ik van de eerste twee delen genoten. Dus toen ik zag dat het derde deel aangekondigd stond wist ik meteen dat ik deze wilde lezen. Na mailcontact te hebben gehad met de uitgeverij ontvingen wij het recensie-exemplaar rond de datum dat ‘De betoverende antiekzaak’ verscheen. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekzaak die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?

De cover

Op de cover is de antiekzaak van Ruby te zien. Door het kleurgebruik, en de dingen die op de cover te zien zijn, krijg ik echt een fijn gevoel. Een feelgoodgevoel. En dit past natuurlijk uitstekend bij dit verhaal. De cover sluit ook erg goed aan bij de rest van de Valerie Lane-serie.

De auteur

Manuela Inusa veroverde met haar Valerie Lane-serie de harten van honderdduizenden lezers. Alle delen kwamen binnen in de Spiegel-bestsellerlijst en haalden ook de Nederlandse bestsellerlijst. Inusa woont in Hamburg met haar man en kinderen.

Het verhaal

Ruby heeft jaren geleden het gezellige kleine antiekzaakje van haar ouders overgenomen. Het winkeltje is te vinden in Valerie Lane en ze restaureert en verkoopt er de mooiste dingen. Ruby hangt graag tussen de oude spulletjes die een echt verhaal hebben. Maar stiekem heeft ze ook nog grote dromen, ze droomt er namelijk al lang van om een eigen boekhandel te openen. Maar kan ze haar vriendinnen en haar geliefde straatje zomaar vaarwel zeggen?

Mijn mening

Na het lezen van ‘De theewinkel vol geluk‘ en ‘De chocolaterie van je dromen‘ was ik erg nieuwsgierig naar ‘De betoverende antiekzaak’, het derde deel in de Valerie Lane-serie. Doordat wij onze recensie-exemplaren altijd lezen op volgorde van binnenkomst, duurde het mij eigenlijk te lang voor dat deze feelgood aan de beurt was. En na het lezen van dit derde deel kan ik zeggen dat de Valerie-Lane serie, voor mij persoonlijk, dé feelgood-serie van 2022 is!

In ‘De betoverende antiekzaak’ staat Ruby centraal. Ruby heeft, net zoals de andere dames, een winkeltje in het gezellige straatje Valerie Lane. Ze heeft dit winkeltje een aantal jaar geleden overgenomen van haar moeder, maar stiekem droomt Ruby toch van haar eigen boekenwinkeltje. Hier komen natuurlijk ook de nodige emoties bij kijken en dit heeft Inusa erg goed over weten te brengen op papier. Dat een feelgood niet alleen hoeft te bestaan uit liefde bewijst ze maar weer met dit verhaal.

Ook Gary, de dakloze die zijn stekkie heeft op de hoek van Valerie Lane krijgt in dit verhaal een prominente plek. Dit vind ik erg leuk. Je komt als lezer ook meer over zijn verleden te weten en je ziet hem gaandeweg het verhaal veranderen. Dit is ook een personage dat ik in mijn hart heb gesloten.

Maar ook Ruby is een personage om van te houden. Ruby voelt zich, ondanks de band met haar vriendinnen in Valerie Lane, niet zo fijn. Haar winkeltje loopt niet zo goed en in de liefde wil het ook niet echt vlotten. Maar ik kan jullie vertellen… Inusa heeft het verhaal zo geschreven dat je echt met Ruby mee gaat leven en haar nog bijna dingen gaat aandragen waardoor ze zich beter zou gaan voelen. Het zou geen feelgood zijn als aan het einde van het verhaal niet alles op zijn pootjes terecht komt. Ik hou ervan.

Inusa heeft een schrijfstijl die ik kan waarderen. Ik blijf maar doorlezen in haar verhalen en ik kan haar boeken pas aan de kant leggen als ik het uit het. Dit was bij ‘De betoverende antiekzaak’ ook het geval.

Één ding weet ik wel, zou de uitgever stoppen met het vertalen van deze serie dan zou ik ze in het Duits gaan lezen. Want dit is misschien wel de mustread van 2022!

Afgelopen week ontvingen wij van uitgeverij Boekerij ook al het vervolg ‘Het wonderbaarlijke wolparadijs‘, dus jullie kunnen het misschien al raden, ik kan niet wachten tot ik verder kan lezen over de vriendinnen in Valerie Lane.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

De-betoverende-antiekzaak

Gegevens van dit boek:
Titel: De betoverende antiekzaak
Serie: Valerie Lane
Auteur: Manuela Inusa
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Marion Hardoar
Aantal pagina’s paperback: 285
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789022594261
ISBN e-book: 9789402318937
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge