Madelief de Jong – For Everness *Luisterboek*

We werden door Gloude Publishing benaderd of we wellicht interesse hadden om het luisterboek ‘For Everness’ geschreven door Madelief de Jong te luisteren. De korte inhoud klonk goed, dus we hebben positief terug geantwoord. We willen Gloude Publishing bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit luisterboek: Sinds ze de oude cinema van haar vader heeft geërfd, is scenarioschrijfster Rose terug in haar geboortedorp Everness, aan de ruige Schotse kust. Haar zus Emily wil dat ze het pand verkoopt, want het staat zo ongeveer op instorten. Maar Rose wil het per se succesvol maken. Alleen is er een probleem: geld. Als Jack, zoon van een stinkend rijke bioscoopketenmagnaat opduikt in het dorp vertrouwt Rose dat voor geen meter. Jammer dat hij best behulpzaam is als haar oude auto het begeeft. En Jack is aantrekkelijk. En charmant. En ongelofelijk irritant. Terwijl Rose de betweterige Jack probeert te ontlopen, is ze druk met haar opstandige neefje en maakt ze zich zorgen over de gezondheid van haar trouwste bioscoopbezoeker. Rose zet alle zeilen bij om haar cinema van de ondergang te redden, maar of dat gaat lukken?

De cover

De cover is getekend, en op de achtergrond zie je een bioscoopscherm, met de titel erin. Op de voorgrond staat een jonge vrouw, Rose. Ik vind de cover vrolijk, maar ik denk dat hij me niet meteen opgevallen zou zijn.

De auteur

Madelief de Jong is het pseudoniem van Mariska Overman. Mariska Overman is schrijfster van thrillers, non-fictie en (historische) romans. Samen met haar man runt Mariska Bureau MORBidee, een communicatie-adviesbureau gespecialiseerd in het levenseinde. Mariska is getrouwd, heeft twee kinderen en een kat, en woont in het mooie Twente. Als Madelief de Jong debuteert ze nu met een feelgood luisterboek.

Mijn mening

Ik was aan de ene kant erg benieuwd om dit verhaal te gaan luisteren, aangezien ik de thrillers van Mariska Overman verslonden heb, maar aan de andere kant, vind ik het erg moeilijk om mijn concentratie vast te houden als ik alleen luister. Dit is iets wat ik mij persoonlijk sowieso afvraag. Een auteur schrijft een luisterboek, dit wordt vervolgens door een stemauteur ingesproken, maar het geschreven verhaal wordt niet uitgebracht. Dit vind ik persoonlijk erg jammer, want er zijn, naar mijn weten, veel lezers die eerder een e-boek oppakken dan een luisterboek. En dan is het voor een auteur naar mijn gevoel een gemiste kans dat zijn boek niet gelezen wordt.

Maar dat is natuurlijk een algemeen ding over verhalen die alleen als luisterboek uitgebracht zijn. Nu het luisterboek ‘For everness’. Dit boek is een kort verhaal. Het duurt 2 uur en 10 minuten, en ik merkte dat dit een ideale lengte voor mij is, om te luisteren. Ik kon in die tijd mijn concentratie vasthouden en ik moet ook zeggen dat het verhaal ontzettend leuk is. Het gaat over Rose die het huis en een oude bioscoop geërfd heeft na het overlijden van haar vader. Ze is vastbesloten iets van de bioscoop te maken, en wellicht wordt het ook tijd om nieuwe films te gaan draaien. Als dan ook nog op het juiste moment Jack langs komt, de zoon van een rijke bioscoopketenmagnaat, is Rose eerst sceptisch, maar al snel is ze overtuigd en dat komt niet alleen door het voorstel wat Jack doet, maar wellicht ook door de spanning die meteen voelbaar is tussen Jack en Rose.

Ondanks dat het verhaal maar net iets meer dan 2 uur duurt, heb ik erg genoten van dit boek, en ik denk dat, als het boek ook als e-book novelle op de markt zou komen er nog meer lezers zouden genieten van dit leuke, romantische verhaal. Van mij mag Overman onder de naam Madelief de Jong zeker meer gaan schrijven.

Luisterfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit luisterboek? Luister dan het luisterfragment op Storytel.

Gegevens van dit boek:
Titel: For Everness
Auteur: Madelief de Jong
Uitgever: Gloude Publishing
Verteller luisterboek: Gaby Milder
Duur luisterboek: 02:10:00
ISBN luisterboek: 9789493041448
Prijs luisterboek: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com of te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge