Madelein Kerseboom – Een vlucht naar jou

In de aanbiedingsfolder van Xander uitgevers zagen we dat Madelein Kerseboom van uitgever was gewisseld en bij deze uitgever een nieuwe serie ging uitbrengen. Nadat ik gelezen had, waar dit eerste deel van de serie over ging, was ik nieuwsgierig en kon ik het niet laten om een recensie-exemplaar aan te vragen. Deze kregen wij ook van de uitgever en rond de verschijningsdatum viel deze dan ook in onze brievenbus. Hier willen we Xander uitgevers uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als stewardess vliegt Esmee de hele wereld over en bezoekt ze de meest verre oorden. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het net zo druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerste gezicht lijkt Esmees leven op rolletjes te lopen, maar in werkelijkheid verloopt haar relatie stroef.

Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegen het lijf loopt kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. Juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe… waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en stort hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

De cover

Op de cover zie je een stukje strand met drie parasols en een stukje azuurblauwe zee. De foto is vanuit de lucht genomen. De titel staat in grote letters over bijna de gehele cover. De cover doet vrolijk aan, en geeft mij een zonnig vakantiegevoel. Ik denk dat deze mij zeker opgevallen was in de boekhandel.

De auteur

Madelein Kerseboom (1989) houdt van Vivaldi, gin-tonics en schrijven – en het liefst combineert ze die drie. Toch deed ze eerst de PABO en werkte ze een tijdje in de kinderopvang. Inmiddels schrijft ze fulltime. Dit is haar eerste boek dat bij Xander uitgevers verschijnt.

Het verhaal

Esmee werkt als stewardess op intercontinentale vluchten en hierdoor is ze regelmatig een aantal dagen van huis. Ze komt op de meest afgelegen oorden en geniet hier altijd van de omgeving en het uitgaansleven. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij een net zo’n druk leven met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Esmee helemaal in orde, maar haar relatie verloopt toch minder soepel dan ze hoopt.

Tijdens een vlucht naar Buenos Aires zit de knappe Argentijn Javier op haar vlucht. Tijdens het uitgaan, ontmoet ze Javier weer en is hij opeens een stuk vriendelijker. Ze kan de verleiding niet weerstaan en begint een stormachtige affaire met hem. Maar dan slaat het noodlot toe in het leven van Melvin en heeft hij Esmee harder nodig dan ooit. Esmee hoeft niet lang te twijfelen en schiet Melvin meteen te hulp. Dan ontdekt Melvin de affaire van Esmee en stort hun zorgvuldig opgebouwde leventje als een kaartenhuis in elkaar. Is hun leven samen voorgoed voorbij?

Mijn mening

De proloog is meteen heftig. Iemand is bij een arts en krijgt te horen dat het er niet goed uitziet. Door de achterflap kun je je indenken dat dit Melvin zal zijn, maar dit wordt niet expliciet zo genoemd en ik had het fijner gevonden als op de achterflap iets minder info weggegeven was. Dit had het verhaal en vooral de proloog wat mysterieuzer gehouden. Nu wist je toch al een beetje hoe het verhaal zou lopen. Na de proloog wil ik alleen maar verder lezen, wat is hier precies aan de hand en wat ziet er niet goed uit. Echter dan gaan we voor mijn gevoel een stukje terug in de tijd, want dan lijkt nog alles in orde en zijn Melvin en Esmee thuis, terwijl Esmee haast heeft om haar volgende vlucht te halen. Je merkt dat Melvin liever had dat Esmee wat meer thuis was en niet haar hele leven steeds aan de volgende vlucht moest aanpassen. Esmee daarentegen bevalt haar werk juist heel goed en ziet het probleem niet zo. Echter doordat de carrière van Melvin niet lekker loopt, beïnvloedt dit ook zijn humeur en dit is natuurlijk ook niet erg bevorderlijk voor de sfeer in de relatie.

Ik heb eerder van Kerseboom de boeken ‘Vol verwachting‘ en ‘De hot daddy list‘ gelezen, dus ik was al bekend met de beeldende schrijfstijl van haar, echter ik merkte al snel onder het lezen, dat ze behoorlijk gegroeid is in het schrijven. Ik weet niet of dit komt, doordat ze een andere uitgever heeft, of dat het gewoon komt door meer boeken te schrijven, maar ze weet situaties in een paar woorden te omschrijven, waardoor je ze meteen voor je ziet.

Het verhaal begint als een feelgood. Esmee is een nuchter personage, en je kunt je makkelijk in haar inleven. Ze neemt beslissingen, die wellicht niet altijd de slimste zijn, maar die nemen wel meerdere mensen, dus dat is ook niet zo vreemd en ook dat past goed in een feelgood verhaal. Echter vanaf het moment dat Melvin het slechte nieuws krijgt, verandert het verhaal helemaal en is het feelgood-stukje voor mijn gevoel weg en blijft er een emotionele roman over. In dit gedeelte merk je ook echt dat Kerseboom aandacht heeft voor de verschillende emoties. Dit heeft ze perfect gedaan en deze verschillende emoties van woede, schuldgevoel, gevoel van oneerlijkheid, maar ook missen van en verliefdheid weet ze perfect op mij over te brengen.

Ook laat Kerseboom zien wat de kracht van Sociale media is en wat dit voor gevolgen kan hebben, tot de landelijke media aan toe. Dit zie je tegenwoordig wel vaker vooral door Juice kanalen en door het blog van Melvin zie je ook dat bepaalde dingen viral gaan met alle gevolgen van dien.

Het einde is aan de ene kant, mooi afgerond, maar ook heel verdrietig en toch laat ze het verhaal op een mooie manier eindigen. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar het tweede deel in de Vlucht-serie en kan dan ook niet wachten om te lezen hoe het leven verder gaat voor Esmee.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

een-vlucht-naar-jou

Gegevens van dit boek:
Titel: Een vlucht naar jou
Serie: Vlucht-serie
Auteur: Madelein Kerseboom
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 293
Verteller luisterboek: Cathalijne de Sonnaville
Duur luisterboek: 08:55:11
ISBN paperback: 9789401617369
ISBN e-book: 9789401617369
ISBN luisterboek: 9789401618199
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge