Madelein Kerseboom – De hot daddy list

Ik zag in UWV Perspectief dat Madelein Kerseboom door haar gezondheid haar opleiding niet heeft kunnen afmaken en heeft ze naast vrijwilligerswerk haar droom waargemaakt, ze heeft een boek geschreven. Dit vind ik zelf altijd heel leuk om te lezen als iemand, ondanks haar ziekte toch haar dromen na jaagt en deze ook nog uitkomen. Nadat ik even met Madelein gepraat had op Facebook verwees ze me voor een recensie exemplaar door naar de uitgever. Dit boek had ik dan ook vrij snel in de bus liggen. Ik wil Uitgeverij Marmer dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte “lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.
Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Cover

Op de cover zien we een man en vrouw die op mij verliefd over komen. Ik stel me voor dat de vrouw Alice is. Het boek geeft me echt het gevoel dat dit een feelgood roman is. Ik zou dit boek waarschijnlijk wel opgepakt hebben in de boekhandel. Aangezien dit boek me online ook meteen opviel.

De auteur

Madelein Kerseboom (1989) wilde al van kinds af aan schrijfster worden. Ze heeft de pabo gedaan en gewerkt op de buitenschoolse opvang. Door de ziekte van Ménière kan ze niet meer fulltime werken, maar heeft daardoor wel haar droom kunnen verwezenlijken: het schrijven van feelgoodromans. ‘De hot daddy list’ is haar debuut.

Het verhaal

Alice werkt al een hele tijd op een BSO (Buiten Schoolse Opvang) in Utrecht. Ze heeft 2 leuke collega’s Arie, die op mannen valt en last van bindingsangst heeft, en Kiki, de vrijgevochten vrijgezel. Met hun drieën bespreken ze veelvuldig hun zelfbedachte “lijst”‘De Hot Daddy List’. Op deze lijst staan de leukste papa’s van de BSO. Als de vierjarige Sara de eerste keer naar de BSO gebracht wordt door papa John, komt hij meteen met stip op nummer 1 te staan in de “Hot Daddy List”. Niet alleen is Alice heel gelukkig in haar werk. Ook haar relatie met Daan is gelukkig. Ze is drie jaar geleden bij hem ingetrokken in zijn huurappartement en nu zijn ze op zoek naar een koophuis. Als ze dan ook nog hun droomhuis gevonden hebben kan Alice haar geluk niet op. Maar dan gebeurt er iets, wat de wereld van Alice totaal op haar kop zet.

Mijn mening

Wat een heerlijk boek. Je merkt dat Madelein ervaring heeft in de BSO. Het komt nergens ongeloofwaardig over. Ik zat al vrij snel in het verhaal en doordat de personages goed zijn uitgewerkt kun je je heel goed in Alice verplaatsen. Ook bepaalde uitspraken in het boek vind ik echt geweldig. Zo heeft Arie last van bindingangst, maar noemt hij het zelf liever “ik houd van meerdere soorten thee”. Echt super.

Het is wel een boek waar je weinig verrassingen in tegen zult komen. Je weet eigenlijk al vrij snel hoe het boek zal aflopen, maar hoe het tot dit eind zal komen, blijft natuurlijk de vraag. En hierdoor bleef ik toch nieuwsgierig genoeg om te blijven lezen.
Wat ik persoonlijk erg goed gedaan vind, van Madelein is dat ze ook de zwaardere onderwerpen niet uit de weg gaat. Zo komt er ook een stukje rouwverwerking in het boek voor, maar ook hoe kinderen om gaan met ziektes. Dit vind ik erg goed gekozen en op een geloofwaardige manier opgeschreven. Je merkt wel dat Madelein zich kan verplaatsen in jonge kinderen.
Door dat het boek behoorlijk wat diepgang heeft, is het veel meer dan een feelgoodroman. Het laat je ook over bepaalde dingen nadenken.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Hot Daddy List
Auteur: Madelein Kerseboom
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 162
ISBN paperback: 9789460683992
ISBN E-book: 9789460687709
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge