Machteld Bouma – Het lopend buffet

het lopend buffet

Informatie die te vinden is op de achterflap: Gevoelig verhaal over een vrouw wier leven steeds meer door anderen wordt bepaald.
‘Ik doe niet aan weer. Al jaren niet meer. Binnen is er immers weinig meer en ik kom nauwelijks nog buiten.’ May is aan haar huis gekluisterd. Vanwege de ziekte ms kan ze steeds slechter bewegen en om zichzelf in bescherming te nemen heeft ze in de loop der jaren een almaar dikker pantser om zich heen opgetrokken, haar vrienden van zich vervreemd en zich teruggetrokken in haar eigen wereld. De enigen met wie May nog regelmatig contact heeft zijn de vrouwen van de thuiszorg en haar zus Jolie.

Wanneer Jolie op een dag niet komt opdagen, moet May zelf in actie komen. Bij toeval stuit ze op een uitnodiging die haar zus voor haar verborgen heeft gehouden. Het betreft een afscheidsreceptie voor een oud-collega, met een lopend buffet. May neemt een besluit: ze zal het barre weer buiten trotseren en naar de receptie gaan in plaats van haar leven nog langer door anderen te laten bepalen.

Haarfijn en met oog voor bizarre details beschrijft Machteld Bouma in Het lopend buffet hoe de wereld van May steeds kleiner wordt, hoe ontoegankelijk de maatschappij is als je niet meer voor honderd procent mee kunt doen en hoe je relaties onder druk komen te staan wanneer afhankelijkheid een rol gaat spelen.

Dit boek was korter dan ik verwacht had, maar wel heel duidelijk tegen welke simpele problemen je aan kunt lopen waar je zo niet bij stil staat. Doordat ik zelf een spierziekte heb kwamen sommige dingen me wel bekend voor maar ik mag me gelukkig prijzen dat ik nog best veel zelf ken. maar zoals in het boek ook omschreven wordt zijn de stomste dingen vaak moeilijk en zien anderen dit niet.

Het boek raakte me toch wel o.a. door de herkenning.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het lopend buffet
Auteur: Machteld Bouma
Uitgever: Artemis & Co
Aantal pagina’s Paperback: 187
Aantal pagina’s E-book: 187
ISBN Paperback: 9789047201519
ISBN E-book: 9789047201779
Prijs Paperback: € 16,90
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge