Maaike Möllmann – Laat me met rust

Van Maaike Möllmann ontving ik haar boek om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Maaike Möllmann hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het brommende geluid van de scooter achtervolgt haar nog altijd in haar slaap. Soms, heel soms, denkt ze terug aan hoe bijzonder ze zich voelde. Het gelukkigste meisje van de stad. Ze denkt aan de momenten dat hij haar terugbracht naar haar eenzame fiets op school. En dat ze eigenlijk geen afscheid wilde nemen… Een vuil, doordacht plan was het.

Hoe heeft ze zich zo kunnen vergissen?

Als Tess uiteindelijk breekt en haar beste vriendin Lize alles vertelt, komt hun vriendengroep in actie.
Maaike Möllmann (1972) woont en werkt in Eindhoven. Ze schrijft er en maakt fictie van wat ze om zich heen ziet en hoort. Het boek “Laat me met rust” is haar debuut.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe schrijvers en de informatie die te lezen is op de achterflap klonk mij als interessant. Ik kreeg het boek snel toegestuurd van Maaike, en ze had er ook nog een persoonlijke boodschap voor me ingeschreven. Dit maakt het boek voor mij toch weer extra speciaal.


Ik was nog een boek aan het lezen, dat heb ik eerst uitgelezen, maar dit boek lag me wel op de kast aan te lachen om gelezen te worden.

De cover spreekt me persoonlijk niet zo heel erg aan. Het laat een meisje in een hoekje zien in het licht van haar mobiele telefoon. Voor de rest is de kaft blauw met in witte letters de titel van het boek. En er onder de zin “Wat doe je als je gevangen zit in het web?” Dit klinkt wel al heel spannend. En prikkelt me nog meer om het boek op te pakken. Ik denk dat deze zin in de boekhandel er ook voor zou zorgen dat ik het boek op zou pakken. Al zou ik in eerste instantie eerder denken dat het een studieboek zou zijn.

Als je het boek begint te lezen, zit je meteen midden in het verhaal. Tess krijgt een appje en is bang om te kijken, want de kans is groot dat het weer geen leuk bericht is. Maar gelukkig is het een berichtje van haar vriendin Lize. Maar voor welke appjes is Tess dan bang? Dit vraag je je vrij wel meteen af, waardoor je meteen goed in het verhaal zit en zoiets hebt, ik wil doorlezen.. Als je dan door gaat met lezen, ga je eerst terug in de tijd, waardoor je het verhaal goed begint te begrijpen en door krijgt waarom Tess alleen nog maar denkt “Laat me met rust”.

Zonder te veel te verklappen gaat het verhaal over Tess die stapelverliefd wordt op een leuke jongen. Echter na een tijdje blijkt dat deze jongen toch niet zo leuk en aardig is. Tess is duidelijk voor de verkeerde jongen gevallen. Hierdoor komt er een onderwerp ter sprake wat je nu ook vaker in het nieuws hoort: sextortion.
Een van de dingen die heel vaak gebeuren is schaamte. Wat in dit boek heel mooi duidelijk gemaakt wordt is dat je hulp moet zoeken en echte vrienden je hier niet op veroordelen. Ook wordt er duidelijk gemaakt dat je sommige dingen wel zelf kunt oplossen eventueel met vrienden, maar dat je voor andere dingen toch echt professionele hulp moet inschakelen. Zo worden de websites Helpwanted en meldknop genoemd in het boek.

Het boek las makkelijk weg. Toen ik eenmaal het eerste hoofdstuk gelezen had, kon ik het boek niet meer wegleggen. En ik heb het boek dan ook in een ruk uitgelezen. Het heeft me wel iets van mijn nachtrust gekost, want ik was geloof ik op bladzijde 30 toen ik naar bed ging. En ben pas gestopt toen ik het boek kon dichtklappen omdat het uit was. De spanning blijft in het hele boek aanwezig en zorgt er voor dat je wilt weten wat de vrienden voor plan bedacht hebben en of ook alles gaat zoals ze willen. Ook worden steeds de app-berichtjes weergegeven in het boek, wat ik zelf erg prettig vond, zo voel je jezelf betrokken bij het verhaal, alsof je over de schouders bij de vrienden mee mag kijken. Ik denk dat dit boek een aanrader is voor jongeren om te weten hoe snel sextortion mogelijk is, maar ook voor ouders om op de hoogte zijn wat er voor gevaren op de loer liggen door de digitale wereld.

Dit debuut belooft nog veel goeds voor de volgende boeken van Maaike Möllmann. Ik ga haar zeker in de gaten houden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Laat me met rust
Auteur: Maaike Möllmann
Uitgever: Uitgeverij Taalkwestie
Aantal pagina’s Paperback: 176
Aantal pagina’s E-book: 119
ISBN Paperback: 9789082465914
ISBN E-book: 9789082465921
Prijs Paperback: € 14,95
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge