M.W. Craven – Brandoffer + Winactie

Toen we zagen dat er een nieuw boek van M.W. Craven uit zou komen met Washington Poe in de hoofdrol wisten we, dat ik dit boek wel heel graag zou willen lezen, want zijn vorige boek ‘Zwarte zomer‘ las ik met erg veel plezier. Dus na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij het boek vlak na verschijning in de brievenbus. Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In de prehistorische steencirkels in het Engelse Lake District worden achter elkaar levend verbrande mensen aangetroffen. Hun moordenaar laat geen sporen na en de politie heeft geen enkele aanwijzing.

Dan ontdekt men dat er in de verkoolde overblijfselen van het derde slachtoffer een naam staat gekerfd: Washington Poe. Tegen wil en dank wordt Poe, een afgedankte detective, gekoppeld aan een briljante maar sociaal onhandige partner: Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze een spoor dat alleen voor Poe’s ogen bestemd is.

Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, leert Poe dat er ergere dingen zijn dan levend verbrand worden…

De cover

Op de cover is een kamer te zien met lichtinval van boven. Op de deur zit een extra slot. De zijkanten van de cover zijn in het donker gehuld. Onderaan de cover staat in felgele letters de titel gedrukt. Ik vind de cover niet echt bij het verhaal passen en eerlijk gezegd vind ik de originele Engelse cover veel beter passen. Ik denk dat de cover mij hoogstens opgevallen zou zijn doordat de auteur en redelijk groot opgedrukt staat.

De auteur

M.W. Craven werkte als reclasseringsambtenaar en is nu fulltime schrijver. ‘Brandoffer’ is het eerste deel van zijn serie met rechercheur Washington Poe en zijn partner Tillie Bradshow. Craven won hiervoor de Gold Dagger Award voor beste thriller van het jaar.

Het verhaal

In het Engelse Lake District vinden een aantal lugubere moorden plaats. Bij prehistorische steencirkels worden achter elkaar enkele mensen levend verbrand. Hun moordenaar gaat precies te werk en laat geen sporen na. Hierdoor tast de politie nog volledig in het duister.

Als er een derde slachtoffer gevonden wordt, blijkt, bij nader onderzoek, dat de naam van Washington Poe in de verkoolde resten gekerfd is. Hierdoor mag de afgedankte detective weer aan de slag en wordt gekoppeld aan de briljante maar sociaal onhandige partner Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze wie er achter de moorden zit en beseffen dat dit alleen voor de ogen van Poe bestemd is. Dan wordt duidelijk dat er nog ergere dingen zijn dan levend verbrand worden…

Mijn mening

Vorig jaar bracht LS Amsterdam ‘Zwarte zomer’ uit. Hierbij viel mij tijdens het lezen al snel op dat ik iets miste en het bleek dus ook het tweede deel te zijn van de serie met Washington Poe en Tilly Bradshaw in de hoofdrol. Gelukkig hebben ze besloten om ook het eerste deel uit te brengen. Dit wordt nu eigenlijk als de prequel gezien. Je leert nu de hoofdpersonen beter kennen en komt meer over hun achtergrond te weten. Ik was eerst bang dat dit verwarrend zou zijn, omdat ik het tweede deel ‘Zwarte zomer‘ vorig jaar al gelezen had, maar dit viel reuze mee. In het begin was het even verwarrend, maar al snel zat ik zo in het verhaal dat dit verwarrende helemaal wegviel.

De proloog begint meteen goed. Er wordt een man levend verbrand en er wordt vrij emotieloos verteld hoe de man verbrandt en als lezer heb je het idee, dat je, door de gedetailleerde beschrijving, deze verbranding meemaakt. Ik wil dan meteen verder lezen.

Hierna leren we Bradshaw en Poe kennen. De sociaal onhandige Bradshaw en Poe die niet tegen onrecht kan. Als Bradshaw gepest wordt door collega’s, treedt Poe meteen op, zodat hij meteen zijn toon gezet heeft en Bradshaw Poe meteen aardig vindt.

Na de proloog komt het verhaal langzaam op gang. In dit gedeelte worden de belangrijkste personages voorgesteld. Het verhaal wordt spannender op het moment dat besloten wordt dat Bradshaw en Poe de politie van Cumbria gaan assisteren om de moorden op te lossen. Lange tijd blijven ze in het duister tasten totdat Poe een inzicht krijgt en een idee krijgt wie de dader is. Dat is het moment dat je echt op het puntje van je stoel gaat zitten. Eerder wordt de spanning ook opgebouwd, maar op het moment dat Poe deze ontdekking doet komt alles in een stroomversnelling. De dader vertelt nog iets over zijn daden en als lezer krijg je zelfs begrip voor zijn daden. Maar toch blijf je, net als Poe, met vragen achter, en ik ben benieuwd of we hier in het verdere verloop van de serie nog iets over horen. Ik ben in ieder geval fan.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Brandoffer

Gegevens van dit boek:
Titel: Brandoffer
Auteur: M.W. Craven
Serie: Washington Poe
Uitgever: LS Amsterdam
Vertaald door: Fons Oltheten
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789024594917
ISBN e-book: 9789024594924
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Wij mogen twee fysieke exemplaren van ‘Brandoffer’, geschreven door M.W. Craven, verloten. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Brandoffer’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 13 oktober 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes.

One thought on “M.W. Craven – Brandoffer + Winactie

  1. M.W. Craven is een onbekende auteur voor mij. Ik heb de recensie en leesfragment gelezen en ben super benieuwd naar gans het verhaal.
    Ik doe heel graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge