Lynda la Plante – Weduwen

Ik zag in de folder bij Karakter uitgevers het boek ‘Weduwen’ staan. En de verhaallijn sprak me wel aan. Deze keer eens geen mannen die het foute pad op gaan, maar vrouwen. Dit lees je niet snel. Dus dat leek me interessant. Nadat ik een mailtje gestuurd had of ik deze zou mogen lezen, ontving ik een recensie-exemplaar van de uitgever. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:
Drie mannen komen om tijdens een dramatisch verlopen bankoverval. Ze laten drie radeloos en totaal ontredderde vrouwen achter; Dolly Rawlins, Linda Pirelli en Shirley Miller.
Als één van hen, Dolly, erachter komt dat haar echtgenoot een kluis had, doet ze een ontdekking die grote gevolgen heeft. In de kluis ligt een pistool, geld en een uitgewerkt plan voor een overval. De twijfel slaat toe, ze moet een beslissing nemen. Gaat ze zo snel mogelijk alles vergeten? Gaat ze alles overdragen aan de politie? Of is het juist beter om eerst met de andere vrouwen samen te komen?

Cover

De cover is in zwart wit. Je ziet een vrouwengezicht, waarbij alleen de mond en een stukje neus zichtbaar is. De rest is verborgen achter een voile. In gouden letters staat aan de onderkant van de cover de titel. Hierdoor krijgt de cover een chique uitstraling. Bovenaan staat de quote ‘Ze bleven alleen achter. Samen namen ze het criminele pad.’. Ik denk dat ik dit boek, door deze cover zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Lynda la Plante is internationaal bekend als auteur van bestsellers die verfilmd zijn. Zij was verantwoordelijk voor de serie ‘Prime Suspects’, waardoor de carrière van  Helen Mirren een vlucht nam. In 1993 begon Lynda haar eigen televisieproductiebedrijf en ze schreef hiervoor verschillende succesvolle series als ‘The Governor’,’Mind Games’ en ‘Trial en Retribution’. Ook schreef zij aan ‘The Procecutors’ en ‘Bella Maffia’.

Het verhaal

Als de mannen van Dolly Rawlins, Linda Pirelli en Shirley Miller omkomen bij een dramatisch verlopen bankoverval zijn ze alle drie radeloos. Dan blijkt dat de  man van Dolly een kluis had. Deze ontdekking heeft grote gevolgen. In de kluis ligt een gedetailleerd plan voor een overval, een pistool en geld. Nu moet Dolly een beslissing nemen. Gaat ze hiermee naar de politie, vergeet ze alles zo snel mogelijk of overlegt ze eerst met de andere vrouwen….?

Mijn mening

Het verhaal begint met de mislukte bankoverval en  het verongelukken van de drie mannen. Hierdoor heb je meteen de spanning te pakken. Echter deze zakt hierna een beetje in. Je krijgt erg veel  informatie over het leven va de drie weduwen en wordt het verhaal beeldend geschreven waardoor je je de situaties en de vrouwen goed voor kunt stellen. Op het moment dat Dolly de kluis vindt krijgt het verhaal weer wat meer spanning en heb je door de beeldende schrijfwijze het gevoel alsof je over de schouders meekijkt bij de vrouwen. Wat ik zelf waarschijnlijk leuker en spannender gevonden had, als het verhaal in de ik-vorm geschreven was en dan vanuit verschillende personages geschreven zou zijn. Nu blijft het boek een beetje afstandelijk en kijk je vanaf een afstandje naar het verhaal, waardoor het wel een vermakelijk boek is, maar geen thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit. En dat had ik toch verwacht aangezien La Plante internationaal bekend staat als auteur van bestsellers die verfilmd zijn.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Weduwen
Auteur: Lynda la Plante
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s E-book: 432
ISBN paperback: 9789045212401
ISBN E-book: 9789045212500
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,06

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge