Lucy Diamond – Liefde in het strandcafé

Nadat wij een persmail ontvingen over ‘Liefde in het strandcafé’, werden wij enthousiast. Wij kunnen echt genieten van een goede feelgoodroman, en wij hadden het idee dat deze nieuwe titel wel eens in dat straatje zou kunnen passen. Dus hebben wij gereageerd op de persmail en niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar, in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In de grappige en warme roman Liefde in het strandcafé van de Engelse bestsellerauteur Lucy Diamond is de dromerige Evie altijd al het zwarte schaap van de familie geweest. Waar haar oudere zussen het perfecte leven voor zichzelf hebben opgebouwd, heeft Evie een spoor van mislukte carrières als actrice, fotografe en zangeres achter zich gelaten. Nu zit ze vast: haar leven lijkt zomaar aan haar voorbij te gaan.

Als haar lievelingstante echter plotseling overlijdt, erft Evie haar strandcafé in Cornwall en wordt ze gedwongen een nieuw leven op te bouwen. Haar familie heeft weinig vertrouwen in een succesvolle afloop. Desondanks is Evie vastbesloten haar leven voorgoed op de rails te krijgen. Zal het café aan het strand, samen met haar liefdesleven, nu eindelijk tot bloei komen?

De cover

Op de cover is een gedeelte van het geliefde strandcafé van Evie te zien. Verder zien we de duinen, het strand en natuurlijk de zee. De lucht heeft een mooie gloed. Door het mooie kleurgebruik zou de cover mij zeker opgevallen zijn in de (online) boekwinkel.

De auteur

Lucy Diamond houdt van het strand, vakantie, chocola, wijn, lezen, het bubbelbad en de zon. Ze werkte voor verschillende uitgeverijen en daarna een tijdje voor de BBC, maar schrijft nu fulltime. Er staan inmiddels bijna twintig boeken op haar naam. Ze woont in Bath met haar man en drie kinderen.

Het verhaal

Evie is haar hele leven al het derde wiel aan de wagen geweest. Ze presteerde niks en haar mislukte carrières zoals actrice, fotografe en zangeres hielpen daar ook niet echt bij. Haar oudere zussen hebben wel het perfecte leven opgebouwd. Ze hebben een man, kinderen en een goede baan. Waarom zit het leven van Evie niet eens mee?

Als Evie’s lievelingstante plotseling overlijdt staat Evie op een tweesprong in haal leven en wordt ze gedwongen om naar Cornwall af te reizen. Want, ze heeft het geliefde strandcafé van haar tante geërfd. Eindelijk kan ze bewijzen dat ze wel tot iets in staat is. Maar gaat haar dat lukken? En zou ze in Cornwall ook eindelijk gelukkig worden in de liefde? Evie gaat er voor!

Mijn mening

Voor mij was dit de eerste kennismaking met deze auteur. Ze heeft in een ver verleden wel al eens een boek uitgegeven in het Nederlands, maar toen las ik eigenlijk nog niet zoveel. Maar Diamond is terug… en hoe!

Wat ik altijd erg fijn vind is als een auteur ervoor kiest om menselijke personages te gebruiken. Hoofdpersonage Evie is zo’n personage. Ze is altijd het zwarte schaap in de familie geweest en ze wil er alles aan doen om uit dit verdomhoekje te komen. Ze is een leuk, vriendelijk en een hartverwarmend personage. Het zou zomaar je beste vriendin kunnen zijn. Ze krijgt eindelijk de kans om zichzelf te bewijzen als ze het strandcafé van haar overleden lievelingstante Jo erft. Als klein kind kwam ze graag bij haar tante in Cornwall en ze heeft er goede herinneringen aan. Haar familie is van mening dat ze het strandcafé moet verkopen, want Evie kan dat toch niet beheren, maar Evie denkt daar anders over, want ze kan het strandcafé van háár geliefde tante toch niet verkopen? Ze besluit er de schouders onder te zetten en er vol voor te gaan. Nu kan ze eindelijk haar familie bewijzen dat het zwarte schaap verleden tijd is! Deze gedachten van Evie kan ik goed volgen en ik denk dat ik uiteindelijk misschien dezelfde beslissing had gemaakt om er vol voor te gaan. Hierdoor kwam Evie in mijn gedachten echt tot leven. Erg fijn als ik dit op deze manier kan beleven, tijdens het lezen, van een verhaal.

De setting is, in dit verhaal, niet meteen origineel te noemen. Een strandcafé, aan een mooi strand, in een leuk kustplaatsje. Maar de personages daar in tegen zijn wel erg interessant. Zoals ik al eerder aangaf is hoofdpersonage Evie zo’n personage, maar ook de andere personages, zoals Ed, die plotseling het strandcafé binnen komt wandelen, op het moment dat Evie een kok zoekt. En laat Ed nu uitstekend kunnen koken. Op het eerste gezicht lijkt dit natuurlijk iets te veel toevalligheid, echter, hoe meer je als lezer over Ed te weten komt, hoe mysterieuzer deze man wordt. Want wie is hij eigenlijk? En dan is er ook nog een personage die mijn hart heeft gestolen. De jonge Phoebe, wat een bijzonder personage is dit, eentje om in je hart te sluiten.

Het verhaal kent niet veel wendingen, maar Diamond weet mij, als lezer, toch gekluisterd te houden aan haar verhaal en het is uitnodigend genoeg geschreven om mij nieuwsgierig te houden voor de vervolgdelen. In Engeland zijn er al een aantal vervolgdelen verschenen, dus hopelijk worden die snel vertaald naar het Nederlands. En als dit gebeurt, sta ik vooraan in de rij, om ze te lezen!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Liefde-in-het-strandcafe

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde in het strandcafé
Serie: Het strandcafé (1)
Auteur: Lucy Diamond
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Sophie Visser
Aantal pagina’s paperback: 378
Aantal pagina’s e-book: 304
Verteller luisterboek: Eva Damen
Duur luisterboek: 10:47:50
ISBN paperback: 9789401617727
ISBN e-book: 9789401617734
ISBN luisterboek: 9789401618519
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te luisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge