Lowie van Gorp – We houden je vast

We houden je vast

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een lieve vrouw, zes prachtige kinderen en een goede baan. Lowie van Gorp had altijd de wind mee. Tot hij hoorde dat zijn dochter Guusje ernstig ziek was.
In ‘KanjerGuusje’ beschrijft hij de ziekteperiode van zijn dochter. ‘We houden je vast’ begint op het moment dat Guusje is overleden.

De dood is onomkeerbaar. Guusje wordt gemist. Ze laat een grote leegte achter.

Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet. Drie elementen spelen daarbij een belangrijke rol: kracht, betrokkenheid en trots. Kracht vanuit jezelf, betrokkenheid van de omgeving en trots op de overledene.

In dit boek vertelt Lowie hoe hij er samen met zijn gezin in slaagt om de toekomst hoopvol tegemoet te treden.

Ik heb het boek KanjerGuusje van Lowie van Gorp een tijdje geleden gelezen en was onder de indruk. Dat was een heftig boek. Dus toen ik door toeval zag dat Lowie van Gorp een nieuw boek had, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Eerst nog even contact gehad via Twitter met Lowie van Gorp of er ook een ebook versie uit zou komen, dat is voor mij, vanwege mijn gezondheid, makkelijker. Met een boek krijg ik toch al snel kramp in mijn handen. Maar helaas was die er nog niet en zat die er op korte termijn ook niet aan te komen. Alleen al vanwege de vriendelijke reacties van Lowie van Gorp vond ik dat ik het boek moest kopen en niet moest wachten of er ooit een ebook van uit zou komen.

Ik heb er geen moment spijt van gehad en de kramp in mijn handen heb ik er graag voor over gehad. Wat een mooi boek. Of mooi… het is een boek wat me raakt.

Maar ik vind met waargebeurde boeken vaak moeilijk om een recensie te schrijven, want je kunt moeilijk het leven van iemand anders beoordelen. Maar ik zal toch proberen mijn mening over het boek te geven.

Lowie van Gorp schrijft op een ontzettend goede manier over het verdriet wat er bij het gezin is na het overlijden van Guusje. Het geeft een kijkje in het leven van de familie van Gorp. De kleinste dingen waarbij ze Guusje missen. Daar denk je als buitenstaander nooit bij na. En het heeft me wel laten nadenken over bepaalde zaken. Vaak is het inderdaad zo als iemand een geliefde verliest, dat je als buitenstaander daar op een bepaald moment niet meer bewust bij stilstaat, echter voor de naasten blijft dit gemis voortdurend. En bij de kleinste dingen. Wat ik vooral mooi vond om te lezen dat ze toch met feestdagen en de geboortedag van Guusje een cadeautje voor haar kochten.

Als je KanjerGuusje hebt gelezen of gaat lezen moet je dit boek echt ook lezen. Erg mooi hoe de familie omgaat met het verlies en gemis van Guusje. De familie staat ondanks dit grote verlies positief in het leven en geeft aan ieder afzonderlijk de ruimte om het verlies van Guusje op de eigen manier te uiten.

Gegevens van dit boek:
Titel: We houden je vast
Auteur: Lowie van Gorp
Uitgever: Pollux
Aantal pagina’s: 282
ISBN: 9789081911214
Prijs: € 14,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge