Louise Jensen – Het zusje

Van A.W. Bruna uitgevers ontving ik het boek Het zusje om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Grace is de dood van haar beste vriendin Charlie nooit te boven gekomen. Ze wordt achtervolgd door haar laatste woorden. Op zoek naar antwoorden opent ze een doos met persoonlijke aandenkens en brieven van Charlie. Daarna realiseert ze zich dat ze eigenlijk maar heel weinig wist over haar hartsvriendin.
Wanneer Grace op zoek gaat naar Charlies vader, komt ze in contact met Anna, die claimt het zusje van Charlie te zijn. Voor Grace voelt het algauw alsof Anna familie is en door haar komst wordt het verlies van Charlie iets draaglijker. Maar er klopt iets niet.

De cover van dit boek spreekt me heel erg aan. Op de cover zie je een roze envelop die uit de kaft lijkt te komen waar op geschreven staat: “Ik heb iets verschrikkelijks gedaan”. Dit triggert mij. Het maakt me erg nieuwsgierig naar wat er gebeurt is. Wat diegene gedaan heeft. De cover vind ik erg goed bij het boek passen.

Grace, de hoofdpersoon van het boek, komt maar moeilijk over de dood van haar beste vriendin Charlie heen. En worstelt met een hoop vragen waar ze geen antwoorden op krijgt. Charlie wilde graag haar vader zoeken. Grace besluit dit te gaan doen als eerbetoon aan haar. En al snel meldt Anna zich. Ze zegt dat ze het halfzusje is van Grace. En Grace gelooft dit en neemt haar in huis. Echter haar man Dan is minder gevoelig voor Anna en wil Anna liever zien verdwijnen. Is Anna wel diegene die ze zegt dat ze is…. ?

Dit debuut van Louise Jensen leest lekker vlot weg. Heden en verleden worden regelmatig afgewisseld, waardoor je steeds meer komt te weten wat er gebeurd is. In het begin was ik mij echt de hele tijd aan het afvragen hoe het in elkaar zat, echter gaande weg het boek, beginnen stukjes steeds verder op zijn plek te vallen en worden dingen steeds duidelijker. Wel vond ik Grace regelmatig erg naïef. Bepaalde zaken die erg voor de hand lagen, zag Grace nog steeds niet, en ze bleef continue het goede van de mens zien. Tot het zelfs soms ongeloofwaardig werd. Echter het verhaal was zeer zeker de moeite waard, en ik bleef ook steeds nieuwsgierig naar hoe het nu echt in elkaar zat. Bepaalde dingen had ik niet aan zien komen. En hier door heb ik het boek toch met veel plezier gelezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het zusje
Auteur: Louise Jensen
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789400508439
ISBN E-book: 9789044976113
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge