Lorraine Brown – Liefs uit Parijs

Ik zag in de catalogus van Xander uitgevers dat er een boek in stond met een vrolijke cover met de Eiffeltoren op de achtergrond. Hier moest ik meer van weten. Nadat ik de flaptekst gelezen had, wat mijn interesse gewekt. Na een mailtje naar de uitgever gestuurd te hebben, kreeg ik het boek rond de verschijningsdatum toegestuurd. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hannah is met haar vriend Simon per trein onderweg van Venetië naar Amsterdam. Het is druk, dus ze zoekt een rustige coupé om te kunnen slapen. Als Hannah pas de volgende dag wakker wordt is ze plotseling in Parijs: de trein blijkt ’s nachts te zijn gesplitst en Simon bevindt zich vijfhonderd kilometer verderop in Amsterdam met haar ticket en bagage…

Op het perron van Gare du Nord ontmoet Hannah Leo, die alles is wat Simon niet is. Terwijl ze een dag met hem doorbrengt in de meest romantische stad ter wereld, wordt Hannah gedwongen na te denken over zichzelf, haar relatie en de vraag: wat is ware liefde eigenlijk?

Iets wat begon als een blunder verandert Hannahs leven voor altijd.

De cover

De cover komt op mij heel vrolijk over. Je ziet twee bankjes zoals je ze ook in de trein ziet en door het raam zie je de Eiffeltoren op de achtergrond. In het raam staat ook de titel van het boek. De cover zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Lorraine Brown studeerde mode-journalistiek in Londen. Ze werkte onder andere voor een modeblad en als assistent voor een plastisch chirurg, terwijl ze ondertussen de toneelschool voltooide. Uiteindelijk besloot ze dat het haar ultieme droom was om een boek te schrijven, en ‘Liefs uit Parijs’ is haar debuut.

Het verhaal

Hannah is met haar vriend Simon op vakantie geweest in het mooie Venetië. Ze hebben zich moeten haasten om de trein naar Amsterdam te halen. Omdat de door hun geboekte plekken bezet waren, zoeken ze een andere plek. Simon valt al snel in slaap, maar voor Hannah is het te druk en ze zoekt een rustigere plek op, die vindt ze een aantal coupés verder op. Hannah valt in slaap en wordt pas de volgende dag wakker. Ze blijkt in Parijs te zijn en Simon bevindt zich heel ergens anders. Hij is onderweg naar Amsterdam. De trein blijkt het ’s nachts gesplitst te zijn en Simon heeft haar ticket en bagage…

Dan leert ze Leo kennen, hij is alles wat Simon niet is. Ze brengt noodgedwongen een dag samen met hem door in de meest romantische stad ter wereld. Hierdoor wordt ze gedwongen na te denken over zichzelf, haar relatie en vraagt ze zich af wat ware liefde nu eigenlijk is.

Mijn mening

Het boek begint dat Hannah en Si in Venetië zijn en moeten rennen om de trein naar Amsterdam te halen. Dit redden ze nog net. Hierbij merk je al snel dat Hannah redelijk chaotisch is. De coupé die ze gereserveerd hebben, blijkt dubbel geboekt. Dit is het begin van alle dingen die fout lopen.

Het verhaal komt pas echt goed op gang op het moment dat Hannah wakker wordt en het blijkt dat de trein gesplitst is en zij bijna in Parijs is. Ze blijkt niet de enige te zijn die in het verkeerde treingedeelte zat. Leo zat ook in dit gedeelte. Ze lijken tot elkaar veroordeeld. En ondanks dat Hannah in eerste instantie heel bot doet tegen Leo, laat hij zich niet wegjagen. Als Hannah dan ook nog door zijn, of was het toch haar eigen, schuld de volgende trein mist, weet Leo zeker dat hij bij Hannah in de buurt blijft. En het is beslist noodzakelijk dat Hannah op tijd in Amsterdam komt. Dit wordt krap.

Leo laat Hannah Parijs zien en je kunt vanaf dat moment alleen maar verder lezen. Het is een geweldig leuke roman, waarbij de humor op een fijne manier aanwezig is. De hoofdstukken zijn van een mooie lengte. Hierdoor was ik steeds geneigd om verder te lezen en vergat ik alles om mij heen. Door de beeldende schrijfstijl van Brown waande ik me onder het lezen ook zelf in Parijs en had ik het gevoel alsof ik met Leo en Hannah mee door Parijs reisde. En het leuke hiervan is, dat ze ook de minder bekende plekken van Parijs bezoeken en je tijdens het lezen bijvoorbeeld zin krijgt in de gebakjes die ze eten.

Je leert de hoofdpersonages goed kennen en hierdoor kun je je een goed beeld van ze vormen. Doordat Hannah zo chaotisch is, moet je gewoon van dit personage houden. Maar ook Leo met zijn geduld en vastberadenheid is een personage die je niet zomaar vergeet. Dit verhaal is niet zomaar een liefdesverhaal, maar ook een verhaal met inhoud. Het gaat over dromen durven najagen en op je gevoel durven vertrouwen.

Je merkt dat er liefde in de lucht hangt, maar dat Hannah zich er bewust van is dat ze een relatie met Si heeft. Maar ze begint zich wel steeds meer dingen over haar relatie af te vragen.

Natuurlijk blijft de vraag bestaan of ze op tijd op de bruiloft arriveert…. Dit kom je alleen te weten als je dit boek gaat lezen… En ik kan je zeggen… Dit is meer dan de moeite waard.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Liefs-uit-Parijs

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefs uit Parijs
Auteur: Lorraine Brown
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Anna Liverstro
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN paperback: 9789401615167
ISBN e-book: 9789401615501
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge