Informatie die te lezen is op de achterflap: Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding.
De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.
In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?
Het antwoord lijkt voor de hand te liggen…
Het boek begint met een citaat van Friedrich Nietzsche namelijk
Er is altijd enige waanzin in liefde. Maar er is ook altijd een reden voor waanzin.
Nu ik het boek uit heb vind ik dit citaat heel goed bij dit boek passen en geeft eigenlijk weer waar het boek over gaat.
De liefde van de vrouw van de moordenaar en de waanzin die vooral de vader van Jellemieke meemaakt.
Het verhaal bestaat eigenlijk uit 2 verhaallijnen. Het ene verhaal is geschreven in briefvorm. Maggie, de vrouw van de moordenaar, schrijft haar gevoelens op in briefvorm, waardoor je haar gevecht met haar gevoelens voor Winston, haar man, duidelijk krijgt. Aan de andere kant heb je de verhaallijn van de familie Kaagman, die wraakgevoelens hebben ten opzichte van de moordenaar van hun dochter. Fay Kaagman is bang dat haar man Marcel iets te ver doorgaat in de wraakgevoelens en deze ook werkelijk doorvoert.
Als Celice de dochter van Winston, de moordenaar, verschillende kaartjes krijgt met kinderversjes ondertekend met a.w. vermoeden ze dat dit van de Familie Kaagman afkomstig is. Maggie neemt hierover contact op met Fay en die is in eerste instantie bang dat het van haar man afkomstig is. Echter uiteindelijk blijkt dat het heel anders loopt.
Ik vond het een spannende verhaal, al vond ik het in het begin wel een beetje vreemd om de brieven te lezen en snapte ik niet goed hoe het verhaal ging. Echter toen het hoofdstuk begon met de verhaallijn van de familie Kaagman werd het allemaal een stuk duidelijker.
Gegevens van dit boek:
Titel: Dekmantel
Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 335
Aantal pagina’s E-book: 323
ISBN Paperback: 9789045204147
ISBN E-book: 9789461092441
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book:€ 7,95