Loes den Hollander – Je bent aan de beurt

We ontvingen een mail van De Crime Compagnie met de boeken die bij hun uit gingen komen. Ik zag ook een nieuw boek van Loes den Hollander. En nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was mijn interesse gewekt. Ik heb dan ook vrijwel meteen terug gemaild en we kregen al snel een bevestigend antwoord. Rond de verschijningsdatum ontvingen we dan ook een recensie-exemplaar van ‘Je bent aan de beurt’. Hier willen we De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…

De cover

Op de cover ligt een jonge vrouw op haar buik. Haar haren vallen half voor haar ogen. Ze ligt naakt op een grijs velourse bank. De muur is ook donker. De titel staat er in duidelijke witte letters op. En ik denk dat dit boek mij opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Loes den Hollander staat bekend om haar spannende en meeslepende thrillers. Ze is al jaren een bestseller-auteur. Je bent aan de beurt is haar 27ste thriller. Van haar boeken zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht.

Het verhaal

De man van Tessa is overleden en ze heeft al vrij snel na het overlijden een nieuwe liefde. Ze komt de charmante David tegen. Ze is helemaal in de ban van hem en na het moeilijke huwelijk voelt ze zich eindelijk weer springlevend. Maar dan blijkt David toch niet zo charmant te zijn. Hij doet zelfs dingen met Tessa die ze niet wilt en ze komt niet meer van hem af. Dan krijgt ze toch nog hulp uit onverwachte hoek…

Mijn mening

Voor diegene die ons al langer volgt weet dat ik een haat-liefde verhouding heb met de boeken van Loes den Hollander. Of ik vind ze geweldig of ik kom er niet doorheen. Gelukkig kon ik deze weer tot de ‘liefde’-categorie rekenen. Ik merkte dat ik al vanaf het eerste hoofdstuk meer wilde weten en snel door ging naar het volgende hoofdstuk en zo ging eigenlijk vrijwel het hele boek. Doordat het boek korte hoofdstukken heeft, was ik iedere keer geneigd om nog even snel een hoofdstuk te lezen. En dus had ik het boek ook vrij snel weer uit. Wat altijd een goed teken is.

Het verhaal wordt goed opgebouwd. De personages zijn allemaal goed uitgewerkt, al blijven de dochters van Tessa naar mijn gevoel wat op de achtergrond en leer je deze wat minder goed kennen, maar zij hebben natuurlijk ook een minder grote rol in het verhaal.

Het verhaal staat niet bol van de spanning, maar dat komt ook door dat het boek meer een psychologische thriller is en dit past ook heel goed bij het onderwerp van seksueel geweld en misbruik. Dit heeft Loes den Hollander op een mooie manier weten neer te zetten, doordat het zo’n gevoelig onderwerp is, merkte ik dat ze zich hier wel grondig in verdiept heeft en dit op een respectvolle manier neergezet heeft.

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, hierdoor krijg je als lezer een compleet beeld van het verhaal en weet je veel meer dan de verschillende personages. Echter ondanks dat gegeven, wordt het boek nergens saai en hield het boek mij continue in zijn greep. Ik wilde weten wat de verschillende personages nog verder gingen doen en ik kon bepaalde personages ook best begrijpen waarom ze deze dingen deden. En dat vind ik altijd knap als een auteur dit voor elkaar krijgt. Deze personages worden niet echt als dader neergezet, echter weet je als lezer dat het fout is, maar ik kon ze eigenlijk alleen maar gelijk geven en hierdoor denk ik dat, hoe verder je gedreven wordt, je op een bepaald moment ook het recht in eigen hand wilt nemen.

‘Je bent aan de beurt’ laat je niet alleen nadenken over misbruik en seksueel geweld, maar ook over chantage en zelfrecht. Dit boek heeft zeer zeker weer indruk gemaakt. Dit zijn de boeken van Loes den Hollander zoals ik ze graag lees.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Je-bent-aan-de-beurt

Gegevens van dit boek:
Titel: Je bent aan de beurt
Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s e-book: 173
Verteller luisterboek: Hymke de Vries
Duur luisterboek: 06:56:01
ISBN paperback: 9789461096005
ISBN e-book: 9789461095046
ISBN luisterboek: 9789461096098
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 4,99
Prijs Luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge