Lizzie Shane – PS Ik hou van je hond

Aangezien ik de eerste twee delen van de Pine Hollow-serie met veel plezier gelezen heb, wilde ik dit derde deel natuurlijk ook lezen. Ik was benieuwd hoe het met de mensen in Pine Hollow ging. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, ontvingen wij het recensie-exemplaar rond de verschijningsdatum in onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De laatste persoon met wie bibliothecaris Elinor Rodriguez tijd wil doorbrengen is haar eerste liefde, Levi Jackson. Maar het lijkt erop dat haar ondeugende adoptiehond andere ideeën heeft. Iedere dag glipt Dory het huis uit wanneer Elinor haar uit het oog verliest. En in Pine Hollow gaan alle telefoontjes over loslopende honden rechtstreeks naar Levi.

De rustige politiechef Levi, die moeite had met leren en erg worstelt met zijn dyslexie, geloofde altijd dat Elinor eigenlijk ver buiten zijn bereik lag. Zelfs na het verbreken van hun verloving beneemt Elinor hem nog altijd de adem. Maar met een beetje hulp van Elinors trouwe viervoeter krijgt het stel misschien wel de tweede kans die ze verdienen.

De cover

De cover is erg vrolijk en ik heb meteen het gevoel dat ik een feelgood ga lezen. Door de vrolijke cover en de hond op de cover zou dit boek mij zeker opvallen in de boekhandel waardoor ik deze zeker zou oppakken.

De auteur

Lizzie Shane schrijft heerlijk grappige romans en werd maar liefst driemaal genomineerd voor de RITA Award, de hoogste onderscheiding voor romantische boeken. PS Ik hou van je hond is het derde deel van de Pine Hollow-serie. Lizzie woont in Alaska.

Het verhaal

De verloving tussen bibliothecaris Elinor Rodriguez en politiechef Levi Jackson is verbroken door Levi. Elinor begrijpt nog steeds niet waarom en zit nog steeds met vragen. Maar het lijkt erop dat haar ondeugende adoptiehond Dory hier andere ideeën over heeft. Iedere dag ontsnapt Dory het huis uit wanneer Elinor werken is. En in Pine Hollow komen de telefoontjes over loslopende honden rechtstreeks bij Levi terecht.

De rustige Levi heeft altijd moeite gehad met leren en worstelt nog steeds met zijn dyslexie. Hij geloofde altijd dat Elinor veel te goed voor hem was en een relatie er niet in zat voor hen. Zelfs nadat hij hun relatie verbroken heeft, blijft Elinor hem de adem benemen. Maar zou het stel nog een tweede kans krijgen met de hulp van de trouwe viervoeter van Elinor?

Mijn mening

Dit is alweer het derde deel in de Pine Hollow-serie. De voorgaande delen ‘Kerstmis met een staartje‘ en ‘Er was eens een puppy‘ waren beiden luchtige boeken met een leuk plot wat lekker weg lazen, dus ik was erg benieuwd naar dit deel in de serie. In dit deel leren we eindelijk Levi en Elinor beter kennen. Deze hebben we natuurlijk in de voorgaande delen al langs zien komen, maar misschien komen we er nu achter waarom deze twee elkaar niet kunnen uitstaan.

De hoofdrol in dit verhaal is niet alleen voor Levi en Elinor maar zeker ook voor de Australian Shepherd Dory, de hond van Elinor, die er van houdt om te ontsnappen. Hij is slimmer dan iedereen denkt en ontsnapt niet zomaar. Dory heeft hier beslist een rede voor.

Dit verhaal is anders dan de voorgaande twee delen. Waar de voorgaande delen vooral luchtig en vrolijk waren, merk ik dat dit deel meer diepgang heeft en ook serieuzere onderwerpen behandeld. Dit vind ik persoonlijk altijd erg fijn als een roman meer diepgang heeft en er ook serieuzere onderwerpen ter sprake komen. Zo komen in dit boek ook serieuze onderwerpen aan bod. O.a. gaat het over de gevolgen van dyslexie, de liefde en hoe moeilijk dit kan zijn en het minder voelen dan een ander, vaak onterecht en hoe een gemeenschap hierin een belangrijke rol kan spelen.

Wat ook tijdens het lezen meteen opvalt is, dat er gedurende het hele verhaal een bepaald soort spanning aanwezig is en ik steeds verder wil lezen, omdat ik wil weten hoe het verder gaat en of het goed komt tussen Levi en Elinor.

Het is een verhaal met meer diepgang, maar toch blijft het luchtig en dat vind ik een fijne combinatie. Dit zorgt er voor dat het verhaal lekker weg leest en je een aantal vermakelijke uurtjes met dit verhaal hebt. En Dory sluit je meteen in je hart, wat een heerlijke hond is dit. Ik zag de fratsen die Dory uithaalde echt voor me.

In het Engels is er ook een vierde deel van de Pine Hollow-serie en ik hoop dat deze natuurlijk ook naar het Nederlands vertaald wordt, dan is één ding zeker. Dan zal ik hem zeer zeker oppakken om te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Ps-ik-hou-van-je-hond

Gegevens van dit boek:
Titel: PS Ik hou van je hond
Serie: Pine Hollow
Auteur: Lizzie Shane
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Meulenhoff Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789022594704
ISBN e-book: 9789402318036
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge