Liv Constatine – Het perfecte leven van mevrouw Parrish

Ik kreeg van HarperCollins Holland een persmail over het boek “Het perfecte leven van mevrouw Parrish” geschreven door Liv Constantine, met de vraag of ik interesse in dit boek had. Na de korte inhoud van het boek gelezen te hebben, wist ik het… Dit was weer echt een boek voor mij. Dus ik heb terug gemaild en meteen na verschijning kreeg ik een recensie exemplaar in de bus. Hier wil ik HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Amber Patterson heeft er genoeg van om voor elke cent te moeten ploeteren. Ze wil veel meer: geld, macht, glamour. Zoals Daphne Parrish, die getrouwd is met een succesvolle zakenman, in weelde baadt en veel aanzien geniet. Waarom heeft zij alles en Amber niets?
Ze besluit Daphne van haar troon te stoten en niet te rusten voor ze haar man en al haar bezittingen heeft ingepikt. Dat Amber om dit te bereiken zal moeten liegen en bedriegen, vindt ze geen bezwaar. Ze heeft namelijk maar één doel: zelf het perfecte leven van mevrouw Parrish leiden.
Maar is Daphnes leven echt zo perfect als Amber denkt?

De cover

Op de cover zien we een zonnig zwembad met aan de bovenkant van de cover twee personen die de cover in zwemmen. Midden op de cover staat de titel en de schrijver. Onderaan staat de quote “Soms weet je precies wat je wilt… Tot je het krijgt.” De cover zelf geeft me een vakantie gevoel. Maar de quote onderin geeft me een gevoel dat het allemaal anders is als het uitziet. De cover laat me een beetje aan het boek “Als twee druppels water” van Anna Snoekstra denken. Echter beiden boeken lijken absoluut niet op elkaar. Ik zou ook dit boek in de boekhandel opgepakt hebben. Al zou ik dan een echte zomerthriller verwacht hebben en dat was het niet. Maar de tekst op de achterflap maakt me nieuwsgierig naar het boek.

De auteur

Liv Constantine is de naam waarachter twee zussen, Lynne en Valerie Constantine, schuilgaan. Het perfecte leven van mevrouw Parrish is hun gezamenlijke debuut.

Het verhaal

Amber heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En hier heeft ze meer dan genoeg van. Ze wil meer geld. Veel meer geld, macht en glamour. Ze wil een luxe leventje. Zo’n leventje heeft Daphne Parrish. Daphne is getrouwd met de succesvolle zakenman Jackson Parrish. Hierdoor geniet Daphne van heel veel luxe, baadt in weelde en geniet van heel wat aanzien. Waarom heeft zij alles en Amber niets?
Amber wil het leven van Daphne overnemen. Ze wil alles hebben, Daphne’s man en al haar bezittingen. Dat Amber hier heel ver voor moet gaan, vindt ze geen bezwaar. Liegen en bedriegen is voor Amber een kleine moeite. Ze heeft maar één doel voor ogen… Het leven van mevrouw Parrish leiden. Maar is het leven van Daphne wel echt zo geweldig en perfect als Amber denkt?

Mijn mening

Waarom wilt Amber het leven van Daphne overnemen. En hoe gaat ze dit voor elkaar krijgen? Want hoe naïef moet Daphne wel niet zijn om dit voor elkaar te krijgen? Dit maakt er voor dat ik heel nieuwsgierig ga lezen.
Het boek is opgedeeld uit meerdere delen. Het eerste deel lees je vanuit het perspectief van Amber. Waarbij je leest hoe ze langzaam het leven van Daphne probeert over te nemen. Hier had ik niet echt het gevoel alsof ik een thriller aan het lezen was, het las makkelijk weg, maar was nergens echt spannend. Ik had meer het gevoel dat ik een roman aan het lezen was. Het tweede deel lees je vanuit het perspectief van Daphne. Hier komt de spanning echt duidelijk naar boven en wilde ik steeds verder lezen. Echter hier wil ik niet te veel over zeggen, om niks te verklappen. Maar dit tweede deel en het laatste deel, zorgt er voor dat je het boek echt moet lezen. Ondanks dat je eigenlijk door de achterflap al weet dat het leven van Daphne niet zo perfect is, is het toch echt goed uitgedacht van dit schrijversduo. En dan vooral door het tweede en derde deel. Het eerste deel miste ik de spanning wat, echter dit werd in de rest van het boek weer goed gemaakt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan rustig onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het perfecte leven van mevrouw Parrish
Auteur: Liv Constatine
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789402700954
ISBN E-book: 9789402755152
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge