Lisa Regan – Nu ben je van mij

We zagen bij Best of TBR op sociale media dat ze o.a. ‘Nu ben je van mij’ deden verloten in ruil voor een recensie. Aangezien dit boek ons erg interessant leek, hebben we gereageerd en tot onze verrassing waren wij één van de gelukkigen die een exemplaar zouden ontvangen. Na onze gegevens doorgegeven te hebben, kregen we het recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Best of TBR hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Alle inwoners van Denton zijn op zoek naar Isabelle Coleman, een tienermeisje dat al een week wordt vermist. Ook rechercheur Josie Quinn, die wegens haar schorsing eigenlijk thuis zou moeten zitten. Het enige wat de zoektocht tot dusver heeft opgeleverd, is Isabelles telefoon en de vondst van een ander meisje, June Spencer. Iedereen dacht dat June een jaar geleden van huis was weggelopen, maar nu is ze zwaar getraumatiseerd teruggevonden… met Isabelles tongpiercing in haar mond.

June weigert met de politie te praten over wat haar is overkomen. Het enige wat Josie uit haar krijgt is een naam: Ramona. Niet omdat June die hardop heeft gezegd, maar omdat ze die met haar eigen bloed op de muur heeft geschreven. Dat is het startsein van een razend spannende klopjacht naar de dader in een zaak die veel duisterder is dan Josie ooit had kunnen vermoeden. Wie is Ramona? Weet zij wat er met June en Isabelle is gebeurd? En zijn er misschien nog meer meisjes in gevaar?

De cover

Op de cover zie je het gezicht van een jonge vrouw, het lijkt alsof ze tussen bladeren ligt. Hier overheen staat in grote rode letters de titel. Boven de naam van de auteur staat dat dit het eerste deel van de Josie Quinn-serie is. Dit maakt mij meteen nieuwsgierig, want dit beloofd dat er meer delen zullen volgen. De cover is mysterieus en hierdoor werd ik nieuwsgierig genoeg om de korte inhoud te lezen.

De auteur

Lisa Regan woont in Philadelphia met haar echtgenoot, dochter en hond Mr. Philip. In Amerika is ze vooral bekend om haar boeken met detective Josie Quinn in de hoofdrol. ‘Nu ben je van mij’ is het eerste boek wat van Lisa Regan naar het Nederlands is vertaald.

Het verhaal

Isabelle Coleman, is al een week vermist en iedereen uit het plaatsje Denton is op zoek naar deze tiener. Ook rechercheur Josie Quinn, wil meer doen dan ze nu mag, want vanwege een schorsing hoort ze eigenlijk thuis te zitten. Tot nog toe levert de zoektocht naar Isabelle nog niet veel op. Ze hebben Isabelles telefoon wel gevonden en een ander meisje, June Spencer, is gevonden. Van June werd een jaar geleden gedacht dat ze van huis was weggelopen, maar nu is ze zwaar getraumatiseerd terug gevonden… en één ding staat voor Quinn vast… ze heeft Isabelles tongpiercing in haar mond.

Doordat June zo getraumatiseerd is weigert ze met de politie te praten over wat met haar gebeurd is. Quinn krijgt maar één woord uit haar, of beter gezegd één naam: Ramona. Maar niet omdat June haar dit verteld heeft, maar omdat ze die met haar eigen bloed op de muur heeft geschreven. Wat volgt is een enorme klopjacht naar de dader. Maar de zaak is veel heftiger dan Quinn ooit had kunnen vermoeden. Wie is Ramona? Weet zij wat er met June en Isabelle gebeurd is? En weet zij of er nog meer meisjes in gevaar zijn? Als Quinn achter de waarheid komt, zal niks ooit meer hetzelfde zijn.

Mijn mening

Nadat we de korte inhoud van dit boek gelezen hadden, waren we beiden erg nieuwsgierig naar dit boek, dus toen we de oproep zagen konden we niet anders doen dan meedoen en ik was heel erg blij toen ik één van de winnaars bleek. Ik begon erg enthousiast te lezen en kan al meteen zeggen dat ik dit gedurende het hele boek bleef. 🙂

Het verhaal gaat voornamelijk over Josie Quinn, een rechercheur die op dat moment geschorst is, omdat ze een vrouw geslagen heeft. Waarom en hoe blijft nog even onduidelijk. De meesten van haar collega’s kijken haar daarom een beetje scheef aan, maar toen ik er eenmaal achterkwam waarom ze dat gedaan had, kon ik haar alleen maar gelijk geven.

Quinn wordt neergezet als een eigenwijze vrouw, die leeft voor haar werk als rechercheur. Ze kan niet tegen onrecht en zal dat dan ook op iedere manier proberen recht te zetten. Haar collega’s werken aan de verdwijning van Isabelle, maar Quinn kan het niet laten om zich er mee te bemoeien. Zelfs als haar directe chef haar meermaals gedwongen heeft dat ze moet stoppen met haar eigen onderzoek. Ze krijgt op een bepaald moment een vermoeden hoe het in elkaar zit en is bang dat haar vermoedens kloppen. Dit zorgt voor extra spanning en ik kan alleen maar zeggen dat dit boek er voor zorgt dat je het liefst meteen met deel 2 verder wilt gaan. Helaas is dit nog niet in het Nederlands verschenen, maar ik zag wel dat die gelukkig al aangekondigd staat.

In dit eerste deel speelt vooral Josie Quinn de hoofdrol en haar leren we dan ook het beste kennen. Zij is het diepst uitgewerkt. Haar directe collega’s zijn niet zo diep uitgewerkt, maar aan het einde van dit boek snap je heel goed waarom dit niet gebeurd is.

Zoals gezegd, dit boek blijft razend spannend. Dit zorgt ervoor dat je continue door wilt blijven lezen en doordat er steeds genoeg gebeurd, blijft er ook voldoende vaart in het verhaal zitten. Ik kan dan ook alleen maar zeggen, als je van detectives houdt zoals de boeken van Barker, Marsons of Bryndza dan kan ik dit eerste deel van deze nieuwe serie alleen maar aanraden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Nu-ben-je-van-mij

Gegevens van dit boek:
Titel: Nu ben je van mij
Serie: Josie Quinn
Auteur: Lisa Regan
Uitgever: Best of TBR
Vertaald door: Textcase
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN e-book: 9789402316933
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge