Lisa Regan – Haar moeders geheim

Aangezien ik de voorgaande delen met veel plezier gelezen heb, wist ik al vrij snel dat ik dit derde deel in de Josie Quinn-serie ook wilde lezen. Nadat ik een mailtje naar de uitgever stuurde, kreeg ik al snel een bevestigend antwoord en vrij snel na het verschijnen ontvingen wij een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen we Best of TBR uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Wanneer twee jonge jongens menselijke resten aantreffen onder een boom bij een woonwagenkamp, haast rechercheur Josie Quinn zich ter plaatse. Ze speelde als kind in deze bossen, blij om buiten te zijn in plaats van bij haar gewelddadige moeder, Belinda Rose.

Uit het post-mortemonderzoek blijkt dat de resten toebehoren aan een tienerpleegkind dat dertig jaar geleden werd vermoord. Een meisje met de naam… Belinda Rose. Josies leven staat op zijn kop. Heeft haar moeder een connectie met het vermoorde meisje? Ze heeft haar al jaren niet gezien, maar zal haar nu moeten opsporen en ondervragen. Terwijl Josie zich voorbereidt, wordt er een tweede lijk gevonden, opnieuw met een persoonlijke link met Josie. Eén ding is duidelijk: de vondst onder de boom was pas het begin.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande twee delen. Dit valt vooral op door de opvallende kleur van de letters en hetzelfde lettertype. Er ligt een jonge vrouw op de grond in de aarde. Ze lijkt dood. Ik kan de link niet meteen leggen met het verhaal, aangezien het lijk in het verhaal al vergaan is en er alleen botten over zijn. Echter doordat de cover in dezelfde stijl is als de voorgaande delen, zou deze mij meteen opgevallen zijn in de (online) boekhandel.

De auteur

Lisa Regan is de auteur van de US-Today en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruin 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers’ Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man, dochter en hun bostonterriër, Mr Philip.

Het verhaal

Twee jonge jongens spelen in het bos en treffen daar menselijke resten aan onder een boom bij het woonwagenkamp, waar zij wonen. Rechercheur Josie Quinn wordt ter plaatse geroepen. Als kind speelde zij zelf in deze bossen. Ze was liever buiten in de bossen, dan binnen in de woonwagen bij haar gewelddadige moeder Belinda Rose.

Als de menselijke resten onderzocht worden blijkt dat deze toebehoren aan een tienerpleegkind dat ongeveer dertig jaar geleden vermoord werd. En dat meisje had de naam Belinda Rose. Josie begrijpt er niks van. Hoe kan dit? Heeft haar moeder een connectie met dit vermoorde meisje? Ze heeft al jaren geen contact meer met haar moeder, maar zal haar nu noodgedwongen weer moeten opsporen. Terwijl Josie zich voorbereidt op de confrontatie met haar moeder wordt er opnieuw een lijk gevonden. En ook deze keer heeft het lijk een persoonlijke link met Josie. Nu is het pas echt duidelijk: de vondst onder de boom was pas het begin.

Mijn mening

In dit derde deel draait het echt om Josie. We komen meer te weten over haar verleden. In de voorgaande delen konden we al lezen dat deze verschrikkelijk was en kregen we wel al kleine fragmentjes te weten, maar wat er nu precies gebeurd was in haar jeugd bleef wat vaag. Nu wordt dit geheim om een geweldige manier ontrafeld. Er wordt een lijk gevonden in het bos waar Josie als kind altijd gespeeld heeft. Josie krijgt meteen de kriebels. Als na onderzoek blijkt dat het slachtoffer dezelfde naam heeft als haar moeder, gaan alle alarmbellen bij Josie af. Hier klopt iets niet. Er ontstaat een goed uitgewerkt verhaal waar we regelmatig een sprong terug in de tijd maken en de puzzelstukjes heel langzaam op hun plek beginnen te vallen. Als er weer een lijk wordt gevonden die gelinkt kan worden aan Josie, weet ze het zeker, ze zal een confrontatie met haar moeder aan moeten gaan. Ze heeft haar moeder al jaren niet meer gezien, maar nu zal ze haar toch echt op moeten zoeken.

‘Haar moeders geheim’ is al vrij vroeg in het verhaal spannend, en blijft dit eigenlijk gedurende het hele verhaal. Wel zou ik aanraden om de voorgaande twee delen eerst te lezen, aangezien er soms verwijzingen naar voorgaande zaken zijn en dat zou verwarrend kunnen zijn als je de voorgaande delen niet gelezen hebt. Aangezien de voorgaande twee delen ook erg goed zijn, is dat natuurlijk ook absoluut geen straf om deze te lezen. Dus pure winst. Ik denk als je de voorgaande delen niet gelezen hebt, zullen ook de vele personages wellicht verwarrend zijn. Door de voorgaande delen eerst te lezen, leer je de verschillende personages rondom Josie kennen en hierdoor voelt een nieuw deel ook een beetje als thuiskomen.

Lisa Regan schrijft met veel vaart en hierdoor moet je wel zorgen dat je je hoofd bij het verhaal houdt, echter doordat het verhaal zo goed in elkaar zit en spannend is, is dat voor mij geen enkel probleem. Er gebeurd genoeg in een korte tijd en ik vind vooral het eigenwijze van Josie Quinn altijd een genot om te lezen.

Één ding vond ik wel wat vergezocht namelijk de connectie tussen de verslaggeefster en Josie. (Ik ga niet vertellen welke connectie, daarvoor moet je hem echt zelf gaan lezen). Voor mijn gevoel zou hun zelf dan ook eerder dingen opgevallen zijn als dit zo zou zijn geweest en had voor mij beter anders uitgewerkt mogen worden, om dit stukje geloofwaardiger te maken. Echter dit vergeef ik Lisa Regan, omdat het verhaal er naar toe zo ontzettend goed in elkaar zat en ik deze ontknoping niet aan had zien komen.

Ik kan niet wachten om het volgende deel te gaan lezen en gelukkig is het vierde deel ‘Haar laatste leugen‘ al verkrijgbaar. Dus deze zal zeer zeker ook op mijn nog te lezen lijst komen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Haar-moeders-geheim

Gegevens van dit boek:
Titel: Haar moeders geheim
Serie: Josie Quinn
Auteur: Lisa Regan
Uitgever: Best of TBR
Vertaald door: Textcase
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789022596227
ISBN e-book: 9789402319064
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge