Lisa Regan – De vrouw zonder naam

We zagen dat er een tweede deel in de Josie Quinn-serie uitkwam en omdat ‘Nu ben je van mij‘ zo goed in de smaak viel, kon ik niet anders dan dit tweede deel ook gaan lezen. Wij ontvingen van Best of TBR een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus van ‘De vrouw zonder naam’. Hier willen wij Best of TBR uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Rechercheur Josie Quinn krijgt een schokkende zaak voorgeschoteld: een pasgeboren baby is uit de handen van haar moeder gerukt en ontvoerd. Er is wel een getuige: een vrouw die direct na de ontvoering op de vlucht sloeg. Josie weet haar te achterhalen, maar als ze de vrouw ondervraagt, blijkt die compleet in de war: ze weet niet hoe ze heet of waar ze vandaan komt. Het enige wat ze wel weet, is dat ze doodsbang is. Maar voor wie?

Als Josie dieper graaft, vindt ze een brief die de naamloze vrouw en de vermiste baby in verband brengt met een reeks recente moorden. Josie staat voor twee onmogelijke vragen: is de verwarde vrouw een getuige, een verdachte, of het volgende slachtoffer? En moet Josie het leven van een onschuldige baby riskeren om vele anderen te redden?

De cover

Op de cover ligt een vrouw in een bruine trenchcoat op de grond. Ze lijkt dood. Om haar heen liggen bladeren. Hier overheen staat in grote letters de titel van het boek. Hierdoor wordt de aandacht een beetje van de achtergrond afgeleid en vallen vooral de fel gele letters, waarin de titel op de cover staat, goed op. Pas bij een tweede blik valt beter op wat verder op de cover staat. De cover zou mij zeker opgevallen zijn in de online boekhandel, vooral ook omdat er op staat dat dit ‘Deel 2 van de Josie Quinn-serie’ is.

De auteur

Lisa Regan is de auteur van de US-Today en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruin 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers’ Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man, dochter en hun bostonterriër, Mr Philip.

Het verhaal

Rechercheur Josie Quinn wordt gebeld door haar collega Noah Fraley dat er een probleem is en dat ze beter kan komen. Misty Derossi is zwaargewond, het is algemeen bekend dat Josie een hekel aan haar heeft, maar ze is niet alleen zwaargewond, de pasgeboren baby van Misty is ook verdwenen. Er is een getuige, Josie weet de vrouw te achterhalen, maar deze gedraagt zich heel verward en weet niet hoe ze heet of waar ze vandaan komt. Ze weet echter wel, dat ze doodsbang is, maar voor wie?

Josie besluit natuurlijk dieper te graven en zo kan ze bepaalde linken leggen, die ook naar een aantal recente moorden leiden. De vraag blijft echter of de verwarde vrouw een getuige is, een verdachte of is ze wellicht het volgende slachtoffer? En waar is haar verloofde Luke? Kan ze het moorden stoppen voordat er nog meer doden vallen? En vindt ze de onschuldige baby op tijd?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit tweede deel in de Josie Quinn serie, aangezien ik het eerste deel in één ruk uitlas. Er komen natuurlijk een aantal personages terug die we al kennen uit het eerste deel van de serie, echter denk ik dat je dit deel ook best losstaand kunt lezen. Regan verwijst soms wel naar dingen uit het eerste deel, echter verduidelijkt ze dit ook meteen in het verhaal.

In het begin van het verhaal gebeurt er veel en komen er ook veel personages voorbij, dus het is echt zaak dat je je aandacht bij het verhaal houdt. Ik ben hier soms een beetje verward en vraag me soms even af hoe de verhaallijn nu precies ook weer was. Als de verhaallijnen eenmaal goed uitgezet zijn, merk je dat er meer vaart in het verhaal komt en dan wordt het verhaal ook meteen spannender. Op dat moment vallen ook bepaalde puzzelstukjes op zijn plek en heb ik ook geen moeite meer om de personages uit elkaar te houden.

Wat mij wel opvalt is dat er een aantal toevalligheden/ongeloofwaardigheden in zitten, echter op de een of andere manier kan ik de auteur die vergeven. Zoals Josie Quinn is persoonlijk betrokken bij de zaak, echter doordat ze chef is, besluit ze dat ze op de zaak blijft. Dit zou normaal gesproken van hoger hand afgewezen worden, maar op mij komt het plaatsje Denton afgelegen over, en waar al eerder wat door de vinger gezien wordt. Ook is het wel heel toevallig dat weer de levenspartner van Quinn betrokken is bij de zaak. Is de hele politiemacht van Denton corrupt? Natuurlijk kan Quinn altijd net op de verkeerde mannen vallen, maar ik hoop dat Regan er in het derde deel voor kiest om Quinn een zaak in een wat rustig vaarwater te laten oplossen. Maar dat wat betreft de toevalligheden en ongeloofwaardigheden.

De verhaallijn wordt soms onderbroken door korte nieuwsberichten van ongelukken, waarbij iemand verongelukt. Het blijft lange tijd onduidelijk wat deze nieuwsberichten voor rol spelen, maar ook dit wordt natuurlijk aan het eind duidelijk.

Regan is een auteur die vele lijntjes uitgooit in een verhaal, maar het vermogen bezit om deze lijntjes allemaal tot een sluitend einde te breien en hier sta ik wel versteld van. Hoe krijgt ze al deze lijntjes sluitend, hoe doet ze het, dat ze geen enkel lijntje vergeet. Respect. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar het derde deel in de Josie Quinn-serie. Deze kunnen we in oktober verwachten en zal Haar moeders geheim gaan heten. En zo te lezen, wordt Quinn nog steeds geen rust gegund.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-vrouw-zonder-naam

Gegevens van dit boek:
Titel: De vrouw zonder naam
Serie: Josie Quinn
Auteur: Lisa Regan
Uitgever: Best of TBR
Vertaald door: Textcase
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN e-book: 9789402319040
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge