Lisa Nieschlag & Lars Wentrup – New York Kerstmis bakboek


Van uitgeverij Snor ontving ik het “New York kerstmis bakboek” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Snor hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kerst in New York. Slenteren door een hagelwit Central Park, shoppen in de prachtig versierde straten, relaxen met de heerlijkste lekkernijen. Met dit boek haal je de New Yorkse kerst in huis. Of je nu wegzwijmelt bij de mooie foto’s of in de keuken aan de slag gaat, jouw kerst kan niet meer stuk! Dit boek biedt de beste recepten voor cakes, cookies en ontbijtjes voor de mooiste tijd van het jaar uit de mooiste stad ter wereld. 
Als je de Amerikaanse kerstfilms kijkt die zich in New York afspelen dan stelt Kerstmis in Nederland niet zo heel veel voor. Dat moeten de bedenkers van dit boek, Lisa Nieschlag en Lars Wentrup ook gedacht hebben. Ondanks dat beiden uit Duitsland komen en ze in Duitsland ook wel weten wat Kerstmis vieren is qua versieringen, kerstmarkten enz. hebben beiden toch gekozen voor New York als the place to be. Lisa is styliste en receptenschrijfster en Lars heeft een eigen designbureau.

Kerstmis is natuurlijk officieel maar 3 dagen per jaar. Dus daar een bakboek voor aanschaffen? Ja natuurlijk. De kerstperiode duurt veel langer… En de lekkernijen die in dit boek staan, smaken ook buiten de kerstperiode. Heerlijk na een winterwandeling. Een kop warme chocomelk of Cappucino met een lekker stuk kerstgebak. Of het nu kerstmis is of niet. Wat ook meteen opvalt in dit boek zijn de schitterende foto’s. Alleen hierom is dit boek al een juweeltje en waan je je gelijk in kerstsferen.

New York heeft echt een verscheidenheid aan culturen,en dat merk je ook aan de recepten in dit boek. In dit boek is er dan ook een grote verscheidenheid aan recepten te vinden.

Het boek is opgedeeld in 3 gedeeld, kerstkoekjes, taartjes en kerstontbijt.

De kerstkoekjes zijn een variatie van echte kerstkoekjes, maar ook gewone koekjes waar een twist aan gegeven is, zodat ze op kerstkoekjes lijken. Zo heb je de Candy cane cookies, die echt bij kerst horen, deze zuurstokjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar ook de sugar cookies of coconut macrons zijn ideaal voor de kerst, maar kun je in principe het hele jaar maken. De sugar cookies zijn in het boek bijvoorbeeld in stervorm gemaakt, maar kun je natuurlijk in ieder willekeurige vorm maken waardoor je ze ook in de zomer heel makkelijk kunt bakken.

Na de koekjes krijg je een onderdeel met gebak. Deze taartjes zijn ook echt in kerstsferen gebracht door middel van winterse kruiden, zoals o.a. kruidnagel en het gebruik van noten of sinaasappel in de recepten. Dit zie je toch veel terug in deze recepten en geeft mij toch echt een winters en kerstgevoel. Dit zorgt er voor dat ik deze recepten zoals bijvoorbeeld Gingerbread cookie cups en de Holiday bundt cake met sinaasappelglazuur meteen associeer met kerstmis. En de mooie foto’s die gebruikt zijn, zorgen er ook meteen voor dat het water me in de mond loopt en ik meteen aan de slag wil gaan met deze recepten.

Als laatste onderdeel in dit boek heb je “Christmas breakfast” met allerlei ontbijt recepten. Maar dan wel de echte Amerikaanse kerstontbijt recepten. Hier vind je naast broodjes ook babka, breakfast puffs (dit lijkt op donutdeeg) en muffins. Deze ontbijt recepten zouden voor mijzelf te zwaar zijn als ontbijt, maar ik denk dat dit wel geweldig staat bij een uitgebreid kerstontbijt. Ik zou dit zelf eerder op tafel zetten bij een uitgebreide winter of kerstlunch.

Voor in het boek staat de inhoudsopgave. Hier vind je een mooi en handig overzicht per onderdeel welke recepten er in dit boek staan. Achter in het boek vind je ook nog een register waar je op alfabet alle recepten ook nog terug vind. Hierdoor kun je snel een recept terug vinden als je de naam er van weet.
Dit boek geeft me echt een kerstgevoel. Niet alleen door de recepten, maar zeer zeker ook door de mooie foto’s van New York. De mooie foto’s van de recepten zorgen ervoor dat je meteen zelf aan de slag wilt gaan. De recepten zijn duidelijk omschreven, met in de zijbalk de ingrediënten netjes gerangschikt per onderdeel van het gebak. Het deeg, de vulling, afwerking. Alles staat apart vermeld. Er staat zelfs nog apart vermeld als je bijvoorbeeld bloem voor het werkblad nodig hebt. Dit is echt een volledig bakboek.

Gegevens van dit boek:
Titel: New York Kerstmis bakboek
Auteurs: Lisa Nieschlag & Lars Wentrup
Uitgever: Uitgeverij Snor
Aantal pagina’s: 128
ISBN: 9789463140379
Prijs: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en uitgeverij Snor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge