Lis Lucassen – Misverstand in de urban jungle

Een hele tijd terug las ik het eerste deel in deze serie en toen was ik al verkocht, dus toen aangekondigd werd dat er een tweede deel zou verschijnen, hoefde ik niet lang na te denken en hebben we de uitgeverij gevraagd of we hier wellicht een recensie over mochten schrijven. Hier kwam al snel een bevestigend antwoord op en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres… Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen. Wanneer ze de kans krijgt om naar Amsterdam te verhuizen en daar voor de bibliotheek te gaan werken, lijkt het erop dat haar tijd gekomen is. Maar eenmaal daar gaat lang niet alles van een leien dakje. Ze vergiftigt bijna de hond van haar buurman Tristan en komt terecht in de wereld van de influencers, wat leidt tot de nodige misverstanden. Terwijl Tristan het liefst de sexy bibliothecaresse die zijn nieuwe buurvrouw is op afstand wil houden, voelt hij zich hoe langer hoe meer tot haar aangetrokken.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als bij het eerste deel uit de serie en hierdoor zou hij me zeer zeker opgevallen zijn in de boekhandel. Maar de cover straalt ook vrolijkheid uit. En dit past bij een feelgood.

De auteur

Lis Lucassen (Enschede) maakt met de Misverstand-serie haar debuut als feelgoodschrijfster nadat ze haar naam al flink op de kaart heeft gezet als new adult-auteur. Haar feelgoodserie is superaanstekelijk en humoristisch, met liefdeslijntjes die altijd weer nét anders lopen dan de hoofdpersoon denkt.

Het verhaal

Amelia is zestien als ze zwanger wordt. Haar carrière als danseres kan ze vergeten. Als Amelia in de dertig is heeft ze heel wat schade om in te halen. Ze krijgt de kans om bij de Openbare Bibliotheek van Amsterdam te gaan werken. Ze heeft het geluk dat ze een woning in Amsterdam krijgt en hierdoor verhuist ze naar Amsterdam. Maar als ze daar eenmaal woont gaat niet alles van een leien dakje. Ze vergiftigd bijna de hond van haar buurman Tristan. Ze raakt bevriend met enkele vrienden van haar collega Shirley en leert zo ook onbedoeld de wereld van de influencers kennen. Tristan wil zijn nieuwe buurvrouw het liefst ver uit zijn buurt houden, maar hij merkt dat hij zich steeds meer aangetrokken voelt door zijn sexy buurvrouw.

Mijn mening

Het was al een behoorlijke tijd geleden dat ik het eerste deel uit de Misverstand-serie gelezen had, dus ik kon mij de verschillende hoofdpersonages niet meteen voor de geest halen. Maar ook al kwamen die niet meteen bovendrijven, dat maakte voor het verhaal niet zo veel uit. Je kunt dit boek ook prima als stand alone lezen.

Het boek begint met een proloog waarin een meisje op de toiletten op school een zwangerschapstest doet en zwanger blijkt te zijn. Het voelt alsof haar leven voorbij is. Dit meisje is Amelia. Na deze proloog maken we een sprong in de tijd en is de jonge Amelia volwassen en heeft ze een achttienjarige zoon. Je merkt onder het lezen meteen dat Amelia niet gelukkig is met de situatie zoals ze leeft en dat ze het eigenlijk tijd vindt voor verandering.

Misverstand in de urban jungle heeft alle ingrediënten voor een echte feelgood. Er gebeurt van alles, waardoor het niet alleen maar lang leve de lol is en Lucassen heeft ook enkele serieuze onderwerpen aangesneden, zoals een sterfgeval, onenigheid in de familie, acceptatie van grootouders dat hun kleinkind op het eigen geslacht valt, enz. Maar deze serieuze onderwerpen voeren niet de boventoon. Ze worden in het verhaal verweven zonder de luchtigheid uit het verhaal te halen.

De hoofdstukken hebben een aangename lengte, waardoor ik steeds zoiets had, ik lees nog even verder. Met als resultaat dat het boek nog dezelfde avond uit was. Wat ik zelf ook altijd erg prettig vind, is dat het boek ook te luisteren is via Kobo Plus. Ik luister zelf regelmatig het boek onder het lezen, dit zorgt er voor dat ik mezelf nog meer in het boek in leef en de omgeving om mij heen echt vergeet. Dit was bij dit boek ook het geval. Hierdoor kon ik mezelf nog beter inleven en waande ik mezelf in Amsterdam.

Ook de hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. Ondanks het moeilijke verleden van Amelie, kon ik me onder het lezen erg goed in haar verplaatsen. Heerlijk hoe zij zich ook helemaal in een boek kan verliezen. Hier zal iedere boekenwurm zich in herkennen. Maar ook de andere personages, zoals haar collega Shirley, die wat excentriek uitziet, maar een hart van goud heeft, of haar knappe buurman, die eerst wat bot overkomt, maar toch niet zo bot blijkt te zijn. Stuk voor stuk personages om van te houden. Er was één personage die ik minder leuk vond, dat was Meisje, maar achteraf, bleek ook zij toch vrij aardig te zijn. Het zijn stuk voor stuk leuke personages waarbij je het gevoel hebt dat je in een warm bad terecht komt. Ik heb genoten van ‘Misverstand in de urban jungle’.

Gelukkig volgt er nog een deel in de ‘Misverstand’-serie. Hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten tot ‘Een skyhigh misverstand’ verschijnt, want ik kan echt genieten van deze serie.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Misverstand-in-de-urban-jungle

Gegevens van dit boek:
Titel: Misverstand in de urban jungle
Serie: Misverstand
Auteur: Lis Lucassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 240
Aantal pagina’s e-book: 233
Verteller luisterboek: Stephanie Julien
Duur luisterboek: 05:59:56
ISBN paperback: 9789020538311
ISBN e-book: 9789020538328
ISBN luisterboek: 9789020538335
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 7,99
Prijs Luisterboek: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge