Linda van Rijn – Zandvoort aan zee

Toen wij in de catalogus zagen dat er weer een nieuw boek van Linda van Rijn zou verschijnen, waren wij meteen nieuwsgierig. De boeken van Linda van Rijn worden hier altijd met veel plezier gelezen. Dus na contact opgenomen te hebben met de uitgever, kregen we al snel een positief antwoord en ‘Zandvoort aan zee’ viel dan ook na verschijning op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Marmer hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als de moeder en stiefvader van Mandy hun twaalfenhalfjarig huwelijk willen vieren, bestaat daarvoor geen betere plaats dan Zandvoort aan Zee, de plek waar ze elkaar destijds ook het jawoord gaven. Mandy en haar zus Judith worden uitgenodigd voor een familievakantie in een mooi huis in de duinen, samen met Mandy’s vriend Robin en zijn achtjarige dochter Lize. Het is heerlijk weer en ze genieten van de zon en het strand. Voor Mandy is het fijn dat ze na een drukke tijd even op adem kan komen en tijd kan besteden aan Judith, want ze heeft haar zus de laatste tijd niet veel gezien
Maar wat een onbezorgde familievakantie had moeten worden, verandert na een paar dagen in een regelrechte nachtmerrie als Judith na een lange strandwandeling niet meer terugkomt in de vakantievilla. In paniek gaat Mandy haar zoeken, maar haar zus lijkt van de aardbodem weggevaagd te zijn.
De politie wordt ingeschakeld, maar ook die kan Judith niet vinden. Wel wordt een belangrijke aanwijzing ontdekt, waardoor Mandy zelf betrokken lijkt. Hoe goed kent Mandy haar eigen familieleden eigenlijk? Waarom staat de ex van haar vriend ineens voor de deur? En wat heeft de mysterieuze afspraak in de agenda van haar zus te betekenen?

De cover

Op de cover zit een jonge vrouw op een dekentje alleen op het strand. De zee lijkt wat onrustig. De cover laat voor mij meteen zien dat het een boek van Linda van Rijn is en hierdoor zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. En gelukkig, want het genre van de literaire thriller is haar op het lijf geschreven. Linda van Rijn woont op Curaçao.

Linda is zeer succesvol met haar literaire thrillers. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

De moeder en stiefvader van Mandy vieren dat ze dertien jaar getrouwd zijn. Omdat ze in Zandvoort aan Zee getrouwd zijn, was dat voor hun ook de perfecte plek om samen met hun dochters Mandy en Judith en Mandy’s vriend Robin en zijn achtjarige dochter Lize dit heugelijke feit te vieren. Ze huren een mooi huis in de duinen en ze hebben heerlijk weer waardoor ze genieten van de zon en het strand. Na een drukke tijd is het voor Mandy fijn om even op adem te komen en wat tijd met haar zus Judith door te brengen. Ze heeft haar zus de laatste tijd niet veel meer gezien. Maar de onbezorgde vakantie verandert in een regelrechte nachtmerrie als Judith gaat wandelen en er een flinke storm ontstaat en Judith van de aardbodem verdwenen lijkt. Mandy gaat op onderzoek uit.
Uiteindelijk moeten ze toch de politie inschakelen. Maar ook de politie kan Judith niet vinden. Wel ontdekken ze een aanwijzing, waardoor alles in de richting van Mandy wijst. Hoe goed kent Mandy haar familie eigenlijk en waarom staat de ex van haar vriend opeens op de stoep? En wat wil die mysterieuze afspraak in de agenda van Judith zeggen?

Mijn mening

De thrillers van Linda van Rijn worden hier altijd met plezier gelezen, of dit nu door mij of door Bryan is. Beiden lezen wij deze boeken altijd met veel plezier. Ook bij Zandvoort aan Zee is de schrijfstijl weer meteen herkenbaar en ik zat alweer vrij snel in het verhaal. Het zijn meestal personages waar iedereen wel iemand in herkent, een vriendin, een oom, tante, de buurvrouw of wellicht zichzelf en daardoor spreken deze boeken denk ik ook zo aan. Het zijn doodgewone personages zonder opmerkelijke karaktereigenschappen of extreme krachten.

Het verhaal neemt ons mee naar Zandvoort waar de familie een mooi huis gehuurd heeft, om hun twaalf en een half jarig huwelijk (ondertussen al dertien jaar) te vieren. In het begin lijkt het meer een roman te worden. Alles lijkt koek en ei binnen de familie. Ze genieten van hun huis, de zee en de zon. Maar de bewuste avond van de verdwijning van Judith is ook een echt kantelpunt in het boek. Dan komt ook het verhaal in een stroomversnelling. Mandy gaat zelf op onderzoek uit en komt bepaalde dingen te weten. Hierdoor begint ze aan alles te twijfelen. Dit geeft ook het hele verhaal een onverwachte wending en hierdoor wordt de vermissing tijdelijk naar de achtergrond gedrongen. Echter doordat dit perfect in het verhaal paste was ik hier eigenlijk niet verbaasd over. Naderhand denk je er wellicht anders over, maar op het moment wist je als lezer ook nog niet zoveel als de alwetende verteller en dan zijn de stappen die de politie onderneemt vrij logisch. Wel kwam de dader voor mijn gevoel aan het eind een beetje uit de lucht vallen. Ik had over die persoon wel al mijn twijfels, maar daarvoor nam diegene een te kleine rol in.

Ik heb weer erg genoten van deze Linda van Rijn en kan dan ook niet wachten tot we ‘Provence‘ kunnen gaan lezen. Deze ligt hier gelukkig al op onze boekenstapel om gelezen te worden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zandvoort-aan-zee

Gegevens van dit boek:
Titel: Zandvoort aan zee
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 288
Aantal pagina’s hardcover: 368
ISBN paperback: 9789460684661
ISBN e-book: 9789460687402
ISBN hardcover: 9789036438261
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Hardcover: € 27,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge