Linda van Rijn – Villa Algarve

In de aanbiedingsfolder van uitgeverij Marmer zagen we dat er een nieuw boek zou verschijnen van Linda van Rijn. De boeken van haar hand worden hier in huize Koukleum altijd met veel plezier gelezen dus we hoefden niet lang te twijfelen. Dit boek wilden we zeker lezen. Dus na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel een positief antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook door onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij Marmer uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Isabelle van Drunen vertrekt met haar vriendin Sanne voor een vakantie aan de Portugese Algarve. Allebei begin dertig, allebei net single na een lange relatie en allebei niet op zoek naar de liefde. De vakantie is alles wat het moet zijn: heerlijk eten, prachtige stranden en wanneer Isabelle ook nog de knappe surfer Victor ontmoet, kan de week helemaal niet meer stuk. Hoewel dit geen langdurige relatie gaat worden – of misschien wel juist daarom – geniet ze met volle teugen van het gezelschap van Victor: hij leert haar surfen op de golven en samen kanoën ze langs de prachtige kust.

Een jaar later is Isabelle terug in de Algarve. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en samen bezoeken ze zijn familie in hun vakantievilla vlak bij het schilderachtige Portimão. Maar wat een gezellige vakantie zou moeten worden, verandert in een nachtmerrie. De prachtige rotsen van de Algarve verbergen geheimen die Isabelle liever nooit had geweten…

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw in de zee. Ze staat tussen de rotsen. Door de cover weet ik eigenlijk meteen dat het een boek van Linda van Rijn is. Hierdoor zou ik hem zeker oppakken in de boekhandel.

De auteur

Linda van Rijn is bestsellerauteur van vakantiethrillers. Van haar boeken zijn meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Linda van Rijn is het pseudoniem van Mariëtte Middelbeek. Zij is journalist en auteur en publiceert ook onder haar eigen naam. Naast romans, bundels met waargebeurde verhalen en (jeugd)thrillers schrijft Mariëtte Middelbeek historische romans in de serie Vrouwen van Vechtlust.

Het verhaal

Isabelle van Duren heeft samen met haar vriendin Sanne een vakantie geboekt aan de Portugese Algarve. Ze zijn allebei begin dertig en na een lange relatie zijn ze beiden net weer single, maar beiden niet op zoek naar de liefde. De vakantie blijkt alles te zijn wat ze willen: Heerlijk eten en prachtige stranden. Dan ontmoet Isabelle ook nog de knappe surfer Victor. Dat zorgt er voor dat de week absoluut niet meer stuk kan. Het is voor Isabelle duidelijk dat het geen langdurige relatie gaat worden, maar daarom geniet ze juist met volle teugen van het gezelschap van de knappe surfer. Hij leert haar surfen en samen gaan ze kanoën langs de prachtige kust.

Een jaar later is Isabelle weer terug in de Algarve. Ze heeft sinds ongeveer een jaar een nieuwe liefde en samen met hem bezoekt ze zijn familie in de vakantievilla vlak bij het prachtige Portimão. Dit belooft een heerlijke vakantie te worden, maar dan verandert hij in een nachtmerrie. De prachtige rotsen van de Algarve verbergen geheimen die misschien beter geheim hadden kunnen blijven…

Mijn mening

Het verhaal begint met een proloog. Deze is meteen ontzettend spannend. Iemand valt naar beneden. Ik vraag me meteen af wat hier is gebeurd en kan niet meer dan heel snel de pagina om slaan om verder te lezen. Vervolgens begint het verhaal heel rustig. We leren Isabelle en Sanne kennen terwijl ze in de Algarve zijn en genieten van het mooie strand en het heerlijke eten. Als ze dan ook nog de knappe surfer Victor ontmoeten heb ik eerder het idee dat ik een roman aan het lezen ben dan een thriller. En dat duurt best een tijdje. De romantische setting houdt best wel een tijdje aan, waardoor ik mij even afgevraagd heb of ik nu een echte Linda van Rijn-thriller aan het lezen ben. Maar omdat ik het verhaal wel goed vind, blijf ik verder lezen en op een bepaald moment is er een bepaalde spanning te voelen. Je weet gewoon dat er iets niet klopt, maar kunt er de vinger niet echt op leggen. Dan duurt het toch nog een hele tijd voordat pas echt duidelijk wordt, wie er niet klopt en wat er allemaal mis is. Dat is vrij ver naar het einde van het verhaal toe, maar toch vond ik het niet storend dat de spanning pas zo laat in het verhaal aan bod komt. Hoewel mijn verwachting eigenlijk bij een thriller is dat de spanning eerder in het verhaal aan bod komt, past het deze keer goed in het verhaal. Dit is voor mij echt een vakantiethriller.

De personages zijn voldoende diep uitgewerkt, waarbij je een goed beeld van ze krijgt en ik mij een levendige voorstelling van ze kon maken. Ook had ik een gevoel dat ik zelf in de Algarve was en mee mocht kanoën. Van Rijn heeft de omgeving ook zo mooi omschreven dat ik het gevoel had dat ik zelf op de prachtige stranden aanwezig was.

Ondanks dat de spanning pas laat op gang kwam heb ik erg genoten van dit verhaal en was het verhaal naar het einde toe echt spannend, waardoor ik hem echt niet aan de kant kon leggen. Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende Linda van Rijn-thriller, want deze vervelen nog lang niet.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan onderstaand leesfragment.

villa-algarve

Gegevens van dit boek:
Titel: Villa Algarve
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789460686238
ISBN e-book: 9789460687075
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge