Linda van Rijn – Sneeuwblind

De boeken van Linda van Rijn worden hier altijd met veel plezier gelezen, dus toen wij in de catalogus van uitgeverij Marmer zagen dat er een nieuw boek zou verschijnen, hoefden we niet lang te twijfelen. Dit boek zouden we zeker ook weer willen lezen. We kregen ook al vrij snel de vraag van de uitgeverij of we het boek wilden lezen en we konden natuurlijk bevestigend antwoorden. Rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Marmer hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat Kim van Rooij tijdens een skivakantie als een blok is gevallen voor de Oostenrijker Levi, besluit ze met haar driejarige zoontje Owen naar Lech te verhuizen. Daar trekt ze in bij Levi en zijn twee kinderen. Levi’s eerste vrouw is tien jaar eerder spoorloos verdwenen tijdens een skitocht in de bergen, hoogstwaarschijnlijk is ze verongelukt. Een groot verdriet voor Levi en de kinderen, maar met Kim en Owen erbij vindt het gezin nieuw geluk.

In Lech is Levi eigenaar van een goedlopende cocktailbar en Kim die in Nederland als fotograaf werkte, heeft wel zin in een nieuwe uitdaging. Ze neemt samen met Levi de dagelijkse leiding van de bar op zich en burgert zo razendsnel in in de kleine gemeenschap.

Na een paar weken merkt ze wel dat de drukke werkdagen, de zorg voor Owen en het wennen aan haar nieuwe leven hun tol beginnen te eisen. Kim is moe, voelt zich niet goed en wil het eigenlijk wat rustiger aan doen. Maar het lijkt alsof elke keer als zij een stapje terug doet, er iets vreselijks gebeurt. Zelfs zo erg, dat ze zich afvraagt of ze niet beter terug kan gaan naar Nederland. De politie raakt erbij betrokken, maar hoe kunnen ze Kim helpen als niemand weet in welke hoek ze het moeten zoeken? Kim voelt zich intussen slechter en slechter. En als ze op het punt komt dat ze niet meer weet hoe het verder moet, is het de vraag of het niet al veel te laat is.

De cover

De cover geeft me een echt vakantiegevoel. Er zit een jonge vrouw boven op een berg in de sneeuw. Ze kijkt uit over de bergen. Deze cover past echt bij de boeken van Linda van Rijn en hierdoor zou deze me zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. En gelukkig, want het genre van de literaire thriller is haar op het lijf geschreven. Linda van Rijn woont op Curaçao.

Linda is zeer succesvol met haar literaire thrillers. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

Kim van Rooij is tijdens een vakantie met vriendinnen verliefd geworden op de Oostenrijker Levi, die een goedlopende cocktailbar heeft. Ze besluit na een aantal vakanties om samen met haar driejarig zoontje Owen te verhuizen naar Lech om daar samen te wonen met Levi en zijn twee kinderen. De eerste vrouw van Levi is tien jaar geleden spoorloos verdwenen, ze zal waarschijnlijk verongelukt zijn. Na zoveel jaar durft Levi weer voor geluk te gaan. En samen met Kim en Owen lijkt het gezin nieuw geluk te vinden.
In Nederland werkte Kim als fotograaf, echter heeft ze nu wel zin in een nieuwe uitdaging en ze gaat samen met Levi de dagelijkse leiding van de cocktailbar op zich nemen.

Ze merkt dat de drukke en lange werkdagen, het wennen aan de nieuwe omgeving en de zorg om Owen haar beginnen op te breken. Ze voelt zich erg moe en ze zou het liefst wat rustiger aan willen doen. Maar iedere keer lijkt er iets afschuwelijks te gebeuren. Zelfs zo erg, dat ze overweegt om samen met Owen terug te gaan naar Nederland. Zelfs de politie moet er aan te pas komen, maar het is de vraag of zij haar kunnen helpen? Kim gaat zich steeds slechter voelen. Totdat ze op het punt komt dat ze niet meer weet hoe het verder moet, maar is het dan niet al veel te laat?

Mijn mening

Sneeuwblind begint naar mijn gevoel meer als een roman. Je leert de personages goed kennen en je leest vooral ook hoe Kim haar leven opbouwt in Lech en zich, samen met haar zoontje Owen, echt op haar plek voelt bij Levi. Ze wordt door iedereen in het dorp hartelijk ontvangen en ook iedereen in de familie van Levi is blij voor het stel en neemt Kim en Owen op in de familie. Je waant je tijdens het lezen echt in de Oostenrijkse bergen en door de beeldende schrijfstijl van Linda van Rijn kon ik de verschillende plekken echt voor me zien. Dit vind ik persoonlijk wel altijd erg prettig, want hierdoor heb ik altijd het gevoel alsof ik het verhaal net iets intenser meemaak.

Het verhaal is opgebouwd uit niet al te lange hoofdstukken, hierdoor zat de vaart goed in het verhaal. Doordat, zoals we van Linda van Rijn gewend zijn, de taal eenvoudig is, leest het boek ook makkelijk en ben je al vrij snel geneigd om nog even een extra hoofdstuk te lezen.

Op een bepaald neemt het verhaal een andere wending en neemt ook gelijk de spanning toe. Ik vroeg me meteen af wat er aan de hand was en Linda van Rijn weet me enkele keren om de tuin te leiden. De ontknoping had ik niet aan zien komen en ook deze dader had ik niet aan zien komen. Echter, deze dader paste wel perfect in het verhaal en achteraf gezien, waren er zeker aanwijzingen, die ik niet op die manier gezien heb. Dat vind ik altijd erg goed als ik de aanwijzingen niet als zodanig opgepikt heb, maar achteraf wel heel goed kan plaatsen. Ik heb weer genoten van ‘Sneeuwblind’. In April verschijnt weer een nieuwe thriller van haar hand, namelijk ‘Ciao Bella’. Ik kijk er in ieder geval weer naar uit.

Leesfragment

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Sneeuwblind

Gegevens van dit boek:
Titel: Sneeuwblind
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
Verteller luisterboek: Karin Douma
Duur luisterboek: 07:01:00
ISBN paperback: 9789460684722
ISBN e-book: 9789460687327
ISBN luisterboek: 9789464304084
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge