Linda van Rijn – Provence

De boeken van Linda van Rijn worden hier altijd met veel plezier gelezen en we kijken dan ook altijd uit naar een nieuw boek van haar hand. Toen we in de catalogus van Uitgeverij Marmer zagen dat er een nieuw boek verscheen hoefden we dan ook niet lang te twijfelen, ook dit boek wilden we weer erg graag lezen. Na een mailtje naar de uitgever ontvingen we het boek dan ook direct bij verschijning in onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij Marmer hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een groot kasteel in de Provence, een peperdure jurk en een feest waar het aan niets ontbreekt – de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram lijkt op het eerste gezicht een sprookje. Visagiste Nadia Schutte weet echter wel beter. De escapades van Bram uit het verleden – ook met haarzelf – maken dat ze hem voor geen meter vertrouwt. Het liefst was ze niet naar de bruiloft gekomen, maar afzeggen zou te grote gevolgen hebben voor haar werk. Tijdens de ceremonie en het feest houdt ze zich wat afzijdig en ze neemt zich voor de volgende dag zo snel mogelijk naar huis te gaan.
Maar de volgende dag is iedereen in het kasteel in rep en roer: de bruidegom is nergens te bekennen. Leila is in alle staten en Nadia maakt zich grote zorgen. Wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien?

De cover

Op de cover loopt een jonge vrouw in een blauwe zomerjurk weg. Het lijkt alsof ze op een stadswal loopt. In de verte zie je de zee tegen een helder blauwe hemel. Aan de cover herken je meteen een ‘Linda van Rijn-thriller’ en alleen hierdoor zou ik het boek al opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. En gelukkig, want het genre van de literaire thriller is haar op het lijf geschreven. Linda van Rijn woont op Curaçao.

Linda is zeer succesvol met haar literaire thrillers. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

Het bekende celebrity-koppel presentatrice Leila en zanger Bram gaan trouwen en hierbij mag het aan niks ontbreken. Ze hebben een groot kasteel in de Provence afgehuurd en het lijkt op het eerste gezicht een sprookjesbruiloft. Maar visagiste Nadia Schutte weet wel beter. Bram neemt het niet zo nauw met de trouw. Hij had zelfs een affaire met haar en hierdoor vertrouwt ze Bram voor geen meter. Ze houdt zich wat afzijdig tijdens het feestgedruis en besluit op tijd naar haar kamer te gaan om de volgende dag zo snel mogelijk naar huis af te reizen.
Maar als ze de volgende ochtend wil vertrekken is iedereen in rep en roer. Bram, de bruidegom, is nergens te vinden. Leila is in paniek en Nadia heeft paniek… Wat als ze er achter komen dat ze Bram die nacht nog heeft gezien… En wat als ze weten wat er gebeurd is?

Mijn mening

Bij de boeken van Linda van Rijn weet je eigenlijk al bij voorbaat dat je een aantal fijne leesuurtjes hebt. Dus toen ik ‘Provence’ uit de kast pakte, had ik zin om dit verhaal te gaan lezen. Je ziet aan het formaat en de redelijk grote letters dat het een kort verhaal is, maar dat is soms best fijn. Zo kunnen we toch vaker een boek van Linda van Rijn lezen.

Linda van Rijn heeft een vlotte schrijfstijl en die is meteen herkenbaar zodra je in dit boek gaat lezen. Door het lezen van de proloog zit je meteen in het verhaal en je wilt weten wat er aan de hand is. Hierdoor sla je de bladzijde snel om, om verder te lezen. Je wordt al snel meegenomen naar een sprookjesachtig mooie setting, die uiteindelijk eerder een nachtmerrie lijkt.

De schrijfstijl van van Rijn zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen en enkele onverwachte plotwendingen had ik niet echt aan zien komen, en dit maakt het verhaal extra leuk. Wel had ik het gevoel dat de hoofdstukken deze keer langer waren dan we van Linda van Rijn gewend zijn, maar dat vond ik niet echt storend.

Provence is een heerlijk kort verhaal, waarbij je je al snel in de warme sfeer van de Provence waant. En zeker met dit frissere weer zorgt dit er voor dat je toch nog even het zomergevoel hebt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Provence

Gegevens van dit boek:
Titel: Provence
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 192
Aantal pagina’s e-book: 192
ISBN paperback: 9789460684708
ISBN e-book: 9789460687389
Prijs paperback: € 10,00
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge