Linda van Rijn – Ciao Bella

Een nieuw verhaal van Linda van Rijn. Aangezien wij fan van haar verhalen zijn, vragen wij deze boeken altijd blind aan. Zo ook bij ‘Ciao Bella’. Na een mailtje naar de uitgeverij kregen wij een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel er dan ook een recensie-exemplaar op onze deurmat. Hier willen wij uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Na een intensieve verbouwing loopt de camping in de buurt van Peschiera del Garda inmiddels prima. Met hun dochtertje Zoë en zoontje Noah genieten Sanne en Hugo van de Italiaanse zon, het succes van hun camping en hun leven dat sinds de emigratie naar Italië zoveel beter is geworden. Dat komt niet in de laatste plaats door de vrienden die ze in hun nieuwe thuisland hebben gemaakt. Zo is Sanne bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Met haar extravagante en vrijgevochten natuur is Helena de tegenpool van Sanne, maar dat maakt hun band juist zo goed. En niet alleen Sanne en Helena kunnen het goed met elkaar vinden, ook Zoë kan goed opschieten met Helena’s zoontje Alexander.

Op een nacht wordt Sanne gebeld door Helena, die helemaal in paniek is. De vader van Alexander, die ze liever geen rol laat spelen in zijn leven, is langsgekomen en er is ruzie ontstaan. Sanne gaat direct naar haar vriendin toe en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het allemaal zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden…

De cover

Op de cover is een vrouw te zien die op een bordes staat. Ik neem aan dat dit Sanne is. Zo te zien staat er een windje, aangezien ze haar hoed vast houdt. Ze kijkt uit over het water van het Italiaanse Gardameer. De cover geeft mij een echt vakantiegevoel en hij past goed bij het verhaal. Wat ik wel jammer vind, is dat de gouden letter van de titel oplossen, zoals te zien is op de foto.

De auteur

Linda van Rijn is journalist en auteur. Ze heeft met haar boeken tientallen weken in de Bestseller 60 gestaan en verkocht meer dan een half miljoen exemplaren. In april werd bekend dat auteur Mariëtte Middelbeek schuil gaat achter het pseudoniem Linda van Rijn.

Het verhaal

Sanne en Hugo hebben een paar jaar gelden de stap gezet om te emigreren naar Italië. Ze zijn neergestreken aan het Gardameer en ze kregen de kans om camping Ciao Bella over te nemen. Wel hebben ze de nodige renovatie moeten doen, maar ondertussen is hun paradijsje klaar en loopt de camping, in de buurt van Peschiera del Garda, goed. Sanne, Hugo en hun kinderen Noah en Zoë, genieten van het Italiaanse leven. Het geluk lacht hun tegemoet. Ook hebben ze al veel vrienden gemaakt in hun nieuwe thuisland. Zo is er Helena, een Nederlandse vrouw, die de yogalessen verzorgt op de camping. Helena is precies het tegenovergestelde van Sanne, en dat is iets wat hun band alleen maar versterkt. Wat hun band extra goed maakt is dat Zoë het ook zo goed kan vinden met Alexander, het zoontje van Helena.

Als Sanne, plotseling op een nacht, een telefoontje van Helena ontvangt waarin ze vertelt dat de vader van Alexander plots voor haar deur stond, twijfelt Sanne geen moment en ze besluit in het holst van de nacht te gaan kijken bij de paniekerige Helena. Als ze bij Helena aankomt treft ze haar bloedend aan. Maar het is niet meteen duidelijk wat er gebeurd is. Ook Helena wil er niet veel over kwijt, alleen dat ze de vader van Alexander liever buiten het leven van haar zoontje houdt. Hoe dan ook wil Helena het voorval liever snel vergeten en Sanne probeert hetzelfde te doen. Echter dat verandert compleet als de politie voor haar deur staat en haar lastige vragen stelt waar ze geen antwoord op weet…

Mijn mening

Linda van Rijn is niet meer weg te denken uit de boekenwereld. Zo ook niet in onze boekenkast. Ondertussen hebben wij alle titels in onze kast staan en natuurlijk zijn wij blij dat wij ‘Ciao Bella’, nummer 29, daaraan kunnen toevoegen. Een groot gedeelte van deze titels, zoals bijvoorbeeld ‘Zandvoort aan zee‘. ‘Provence‘ en ‘Sneeuwblind‘, hebben wij ook daadwerkelijk gelezen.

Ondertussen weten wij, na zoveel jaar van speculeren ook wie er achter het pseudoniem Linda van Rijn zit, namelijk niemand minder dan Mariëtte Middelbeek, die het lezend publiek onder andere kent van haar thriller ‘Revanche‘ en haar historische roman ‘Anna‘. Wij waren uitgenodigd om op 21 april aanwezig te zijn bij de onthulling en wat was het een mooie avond. Ons verslag van deze avond kun je hier lezen.

‘Ciao Bella’ begint niet, zoals we van veel boeken gewend zijn, met een proloog, maar start direct bij hoofdstuk 1 waar we meteen in Italië zijn. We maken kennis met Sanne en Hugo, de hoofdpersonages in dit verhaal. Ze hebben een paar jaar geleden huis en haard achter gelaten om hun Italiaanse droom na te jagen en dat is ze tot op dit moment goed gelukt. Daardoor begint het verhaal een beetje als het typische Ik vertrek-verhaal. Het leest erg fijn weg, net als bij een feelgood. Echter schijn bedriegt, want het begint Sanne op te vallen dat haar nieuwe vriendin Helena toch wel raar gedrag vertoond. Maar is dit wel zo? Of ziet Sanne spoken?

Linda van Rijn weet mij als lezer weer te raken. Het verhaal leest erg fijn weg. Het is een echte vakantiethriller, een verhaal dat je lekker op één of twee middagen uitleest in een zomerse setting. De personages zijn niet al te diep uitgewerkt, maar persoonlijk ben ik van mening dat dit bij dit soort verhalen ook niet stoort. Wel heeft Van Rijn een beeldende schrijfstijl, die ik als prettig ervaar, en waardoor ik mijzelf aan het Italiaanse Gardameer waande. Eigenlijk wilde ik telkens nog een hoofdstuk lezen, maar ik merkte dat de hoofdstukken toch iets aan de lange kant waren om ‘even’ verder te lezen. Dit vond ik dan weer jammer. Misschien iets voor de auteur om bij de volgende boeken rekening mee te houden.

‘Ciao Bella’, was voor mij weer een feest om te lezen. Vorig jaar was het een feestje omdat Van Rijn tien jaar in het schrijversvak zat, vorige maand was het feest omdat ze onthulde wie ze was, wat is het volgende feestje? Een feestje omdat haar dertigste boek verschijnt? Wij zijn benieuwd. Één ding is zeker. Deze vakantiethrillers vervelen nooit!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Ciao-Bella

Gegevens van dit boek:
Titel: Ciao Bella
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 256
ISBN paperback: 9789460686016
ISBN e-book: 9789460687297
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge