Bryan las: Linda van Rijn – Bestemming Bonaire

Ik zag op Hebban dat Linda van Rijn een nieuw boek had geschreven. Nadat de flaptekst mij ook erg aansprak heb ik de uitgeverij een mailtje gestuurd. Na een tijdje kreeg ik het fijne bericht dat ik rond de verschijndatum een exemplaar zou ontvangen. Zoals jullie begrijpen heb ik hem in goede orde ontvangen. Ik wil uitgeverij Marmer dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze thriller: Saar en haar vriend Niek hebben een grote teleurstelling te verwerken gekregen: hun vurige kinderwens zal onvervuld blijven. In een opwelling boeken ze een vakantie naar Bonaire. Ze willen even eruit, weg van het Nederlandse winterweer, bijkomen en elkaar weer vinden. Het Caribische eiland met zijn prachtige stranden en altijd schijnende zon lijkt daarvoor de perfecte plek. Als ze ook nog een Nederlands stel ontmoeten met wie het meteen klikt, hebben ze een topvakantie.

Terwijl Saar en Niek genieten van de zon, is op Bonaire de Nederlander Patrick Koelstra vermist geraakt. De politie staat voor een raadsel: Patrick is na een strandfeest zomaar van de aardbodem verdwenen. Door een ongelukkig toeval kruist de zaak van de vermissing de vakantie van Saar en Niek, die daarna een stuk minder onbezorgd is. Saar krijgt de schrik van haar leven te verwerken en langzaamaan ontvouwt zich een nachtmerrie waarin ze alle grip lijkt kwijt te raken.

De cover

Op de cover is het strand en de zee van Bonaire te zien. Op het strand zit een vrouw die je van achteren ziet. Ik ga er van uit dat dit Saar is. Deze cover geeft mij een echt zomervakantie gevoel en ik vind de cover erg goed bij het verhaal passen.

De auteur

Linda van Rijn (1974, Harmelen) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interimmanager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Met haar succesvolle literaire thrillers is ze inmiddels een gevestigd auteur in dit genre. Linda van Rijn schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Ze woont op Curacao. Al haar boeken hebben in de Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

Saar en Niek zijn een gelukkig koppel. Ze werken hard en genieten daarnaast volop van het leven. Ze hebben echter wel nog een kinderwens. Als ze na de zoveelste behandeling te horen krijgen dat ze beter kunnen stoppen met deze pogingen is dit natuurlijk een zware klap voor hun beiden. Ze besluiten in een opwelling om een vakantie te boeken naar het zonnige Bonaire. Ze willen even al hun zorgen vergeten, het koude en natte weer achter zich laten en weer dichter bij elkaar komen. Als ze op het mooie Bonaire aankomen, met de witte uitgestrekte zandstranden en heldere blauwe zee, ontmoeten ze al snel een Nederlands stel dat al enige tijd op het eiland woont. De klik is er direct en het lijkt een topvakantie te worden…

Op het eiland Bonaire raakt een Nederlander vermist, zijn naam is Patrick Koelstra. Hij is na een strandfeest niet meer gezien. Saar en Nick, die volop genieten van hun vakantie, komen door een ongelukkige samenloop met deze vermissing in aanraking. Vanaf dat moment lijkt hun vakantie een stuk onbezorgder te worden. Als Saar ook nog een groot geheim krijgt te verwerken ziet ze het helemaal niet meer zitten. Beetje bij beetje raakt ze alle grip kwijt. Waren ze maar nooit naar Bonaire op vakantie gegaan…

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Linda van Rijn al van haar vorige boek ‘Zomernacht‘. Dus ik wist al dat haar schrijfstijl erg makkelijk was en dat vind ik al erg fijn.

Wat ik erg leuk vind is dat het een winterthriller is, want het verhaal speelt zich in Nederland af in november en het is koud en nat weer. Maar doordat Saar en Nick op vakantie naar Bonaire gaan, wordt het voor mijn gevoel ook meteen een zomerthriller.

Het begin van het verhaal doet mij meer aan een roman denken. Vooral doordat Saar en Nick met de IVF-behandelingen bezig zijn. Echter vanaf het moment dat ze op Bonaire aankomen voel je de onderhuidse spanning. Deze blijft ook aanwezig gedurende de rest van het verhaal.

De hoofdstukken heeft van Rijn ook weer lekker kort gehouden, waardoor ik telkens verder wilde lezen en altijd zoiets had van, nog één hoofdstuk… De woordenschat is erg makkelijk te volgen aangezien ze geen moeilijke woorden of moeilijke zinnen gebruikt.

Wat mij betreft is dit weer een hele goede vakantiethriller. Ik heb er in ieder geval weer van genoten!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bestemming Bonaire
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Uitgeverij Marmer
Aantal pagina’s paperback: 224
Aantal pagina’s e-book: 139
ISBN paperback: 9789460684111
ISBN e-book: 9789460687617
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge