Linda van Rijn – Zeezicht

Zeezicht
Informatie die te lezen is op de achterflap: Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven. Anouk is hard toe aan de vakantie. De laatste maanden zijn erg druk geweest. Doordat Jan personeel heeft moeten ontslaan, moest ze voortdurend bijspringen en dat naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Bovendien zijn de spanningen in haar huwelijk opgelopen. Jan heeft meer oog voor zijn computer dan voor haar en dat is zich gaan wreken. Anouk hoopt op vakantie weer dichter tot elkaar te komen. In eerste instantie lijkt dat ook te gebeuren: Jan is ontspannen en als hij ook nog te horen krijgt dat de zaak een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter met zijn humeur. Anouk probeert op haar beurt iets positiefs te doen en organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Had ze dat maar nooit gedaan…

Ik vind de boeken van Linda van Rijn altijd wel fijne boeken om lekker weg te lezen. Niet te veel bij nadenken en het leest makkelijk weg. Door dat ik momenteel ook wat concentratieproblemen heb, is zo’n boek dus ideaal. Dus ik ben in dit boek begonnen en het was inderdaad weer de makkelijk geschreven stijl van Linda van Rijn.

Ik heb altijd het idee bij de boeken van Linda van Rijn dat je van de boeken houdt of er echt niks aan vindt. Ik behoor tot de eerste groep en waardeer haar boeken wel. Het verhaal gaat over een gezin, hij, eigenaar van een 4tal meubelwinkels, die exclusieve meubels verkoopt, zij moet verplicht meewerken in de zaak doordat de zaken niet zo goed gaan. De vakantie gaat noodgedwongen naar Bergen aan Zee in plaats van Spanje. In eerste instantie kijkt Anouk hier best tegenop. Ze ging liever naar Spanje. Echter Jan is op vakantie ontspannen en ze vieren dat de zaak een grote order ontvangen heeft. Waar ook Steef in het verhaal komt. De eigenaar van Paal 11. Waar ze vieren dat het beter gaat met de zaak. Anouk organiseert ook een surpriseparty voor de 40e verjaardag van Jan. Vanaf daar stijgt de spanning van het verhaal en krijgt het verhaal toch een andere wending dan je in eerste instantie zou verwachten. Echter doordat ik het gevoel had dat het te voor de hand liggende scenario te voorspelbaar zou zijn, had ik snel het vermoeden dat het diegene was, die het ook was, alleen wist ik nog niet precies hoe en wat. Dat werd wel duidelijk in het verhaal.
Het is een verhaal wat ik wel door bleef lezen. Ondanks mijn concentratieproblemen en ik soms een bladzijde dubbel heb gelezen vond ik het verhaal goed in elkaar gezet.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zeezicht
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer bv
Aantal pagina’s Paperback: 277
Aantal pagina’s E-book: 168
ISBN Paperback: 9789460682766
ISBN E-book: 9789460688126
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge