Linda van Rijn – Winterwereld


Bij Boeken&Leesclub De Perfecte Buren kon je rond de kerst met allerlei acties boeken winnen. Daar was ook een winactie waarbij je het boek “Winterwereld” geschreven door Linda van Rijn kon winnen. Omdat ik dit boek graag wilde lezen heb ik meegedaan en bleek ik zowaar een van de winnaars te zijn. Hier wil ik Boeken&Leesclub De Perfecte Buren hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd.
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie…

De cover van het boek laat een vrouw in een winterjas zien die in een sneeuwachtig landschap staat. De vrouw kijkt naar iets wat boven haar is. De cover vind ik mooi, maar niet geheel passend bij het verhaal. Ik had het mooier gevonden als je de vrouw van iets verder af zou zien, en dan lopend in een dik pak sneeuw ofzo… Dat zou voor mij sprekender en passender geweest zijn.

Lara gaat samen met haar vrienden op vriendenweekend. Haar vriend Yves ziet het eigenlijk niet echt zitten, maar gaat toch mee. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen. Ze hebben weinig plannen gemaakt, behalve gezellig eten, drinken en gezellig bijkletsen aan de open haard. Echter Lara ziet in de auto op weg naar de Brabantse bossen dat er iemand “Schat” getypt heeft aan haar vriend Yves. Als ze hier naar vraagt, wuift Yves dit vrij gemakkelijk weg. Toch zit Lara dit niet lekker en in het huisje krijgt ze de telefoon van Yves in handen en besluit ze het nader te bekijken. Ze komt er achter dat haar vriend vreemdgaat. Lara is woedend en wil weg. Maar zonder rijbewijs komt ze niet ver. Ze loopt boos en verdrietig weg, het donkere bos in. Zolang ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Haar vrienden gaan naar haar op zoek, maar dit loopt anders af dan verwacht…

Ik heb al meerdere boeken van Linda van Rijn gelezen en wat mij eigenlijk iedere keer opvalt, is dat ik het heerlijk vind weglezen, maar dat ik het niet echt een thriller kan noemen. Ik vind het echt een luchtig vakantieboek. Niet te veel nadenken. Wel iets van spanning, maar niet te ingewikkeld. En zo zit Winterwereld ook weer in elkaar.

Je leert de hoofdpersonen al vrij snel goed kennen. Doordat Lara de hoofdpersoon is, zie je het verhaal vanuit haar perspectief. Zo leer je haar natuurlijk het beste kennen. Maar ook de verschillende andere personen leer je redelijk goed kennen. Ik kon me redelijk goed in Lara verplaatsen en het boek is zo geschreven dat je je haar boosheid en verdriet ook goed kunt voorstellen. Ik werd wel op het verkeerde been gezet. Ik dacht even dat ik dacht hoe het boek in elkaar zat, echter kreeg het boek op het einde toch nog een plotwending die ik niet had zien aankomen en die ik goed uitgedacht vond. Dit brak het verhaal helemaal open en zorgde voor wat extra spanning.

Ik heb dit boek weer met veel plezier gelezen en ik denk dat de Linda van Rijn fans, zeker weer zullen smullen van dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Winterwereld
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 203
Aantal pagina’s E-book: 119
ISBN paperback: 9789460683800
ISBN E-book: 9789460687808
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

One thought on “Linda van Rijn – Winterwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge