Linda van Rijn – Ski resort

Skiresort

Informatie die te lezen is op de achterflap: De wintersportreis van Nienke heeft alles weg van een droom, zeker als twee reisgenoten avances maken. Maar de meeste dromen zijn bedrog…

Nienke Draaijer (29) kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint als een van de winnaars van een like & winactie. Ze vindt de wintersport geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken – met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg – zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft.
Samen met de andere prijswinnaars vertrekt ze naar het mondaine ski- en thermenoord Bad Kleinkirchheim. Het gezelschap van overwegend jongere mensen, singles en stelletjes en ook een paar gezinnen, kan het goed met elkaar vinden. Ze flirt met de getrouwde Rogier en ook met Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt.
De groep bezoekt het thermenbad en heeft een gezellige dag. Maar alle gezelligheid is voorbij als een van de schoonmakers het levenloze lichaam van een jonge vrouw aantreft.


Het boek is in twee delen opgedeeld. Het eerste deel leest weg als een roman. Nienke wint een verzorgde reis naar Oostenrijk en aangezien ze sinds kort vrijgezel is, heeft ze zelf de instelling van lang leve de lol. Ze flirt met twee mannen Rogier, die getrouwd is en relatieproblemen is, en Jonathan, de reisleider, waarbij ze het idee heeft dat hij niet alles laat zien. Je waant je door de schrijfwijze va
n Linda van Rijn, zelf tussen de sneeuw en ik kon me levendig voorstellen hoe de pistes er bij lagen.

Het tweede deel wordt verteld vanuit de schoonzus en beste vriendin van Nienke, namelijk vanuit Giovanna. Hierin probeert Giovanna de moord in Oostenrijk op te lossen waardoor ze zelf ook nog in gevaar komt. Het tweede deel van het verhaal is een beetje voorspelbaar. De jonge vrouw die op onderzoek gaat lost de moord zonder veel problemen op. Echter is dit zeker een boek wat lekker wegleest en wat ideaal is voor op een luie zondag te lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ski resort
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer boeken
Aantal pagina’s Paperback: 211
Aantal pagina’s E-book: 131
ISBN Paperback: 9789460682773
ISBN E-book: 9789460688751
Prijs Paperback: € 5,00
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge