Linda van Rijn – Off piste

Offpiste

Informatie die te lezen is op de achterflap: Vier stellen gaan op skivakantie naar Saalbach. Als een van hen ten val komt bij het off-pisteskiën ontdekt de rechercheur dat het geen ongeluk is geweest…

Saskia, Nicolette en Judith zijn al langer dan ze weten vriendinnen. Op de jaarlijkse skivakantie gaan ook de partners weer mee. Dit jaar is dat naar Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snowboarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Ook Peter hoort al jaren bij de vriendengroep. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Frederique, en neemt zijn nieuwe vriendin mee. Frederique – van het type mooi, succesvol en een tikje arrogant – blijkt het goed te kunnen vinden met de andere meiden. Ze hebben zelfs met elkaar op school te hebben gezeten, al herinnert Frederique zich daar niets meer van.

Op de derde dag van hun vakantie maakt de vriendengroep ter afsluiting een off-pisteafdaling en gaat het mis. Een van de meiden komt ernstig ten val en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Salzburg. Rechercheur Rolf Bauendorf start het onderzoek, dat slechts een formaliteit lijkt. Alles wijst erop dat het slachtoffer vreselijk veel pech heeft gehad. Eén vriendin heeft alles gefilmd op haar iPhone en als de rechercheur het filmpje bestudeert valt hem iets vreemds op. Is er opzet in het spel?

Ik vind de winterthrillers van Linda van Rijn altijd wel erg prettig weglezen. Dit was ook bij dit boek het geval.

4 Stellen gaan samen op wintersport. Dit doen ze al enkele jaren. Alleen heeft Peter sinds een tijdje een nieuwe vriendin, Frederique. Al snel wordt duidelijk dat Frederique een van de vroegere pesters was op de middelbare school waar de anderen ook op school gezeten hebben. Hier lijkt dus al vrij snel duidelijk waar het verhaal heen gaat. Echter ondanks dat heeft het einde toch nog een onverwachte wending. Er staan helaas wel wat typfoutjes in het verhaal, echter dit is niet heel storend. Er wordt niet erg diep ingegaan op de personages, echter dit is kenmerkend voor de boeken van Linda van Rijn, waardoor deze ook makkelijk en snel lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Off Piste
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer boeken
Aantal pagina’s Paperback: 214
ISBN Paperback: 9789460682742
ISBN E-book: 9789460689147
Prijs Paperback: € 5,00
Prijs E-book:€ 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge