Linda van Rijn – De jaarclub

Jaarclub

LET OP: Bevat spoilers

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op een reünieweekend in het winterse Wenen halen de vriendinnen herinneringen op aan vroeger. Maar als het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle ter sprake komt, heeft dat fatale gevolgen… Het vijftienjarig bestaan van jaarclub Artemis mag niet ongemerkt voorbijgaan. En dus vertrekken Dominique en haar vriendinnen voor een lang weekend naar het winterse Wenen. Ook de partners mogen mee. Nadat ze overdag de sprookjesachtige stad hebben bezocht, is het ’s avonds een en al gezelligheid bij het haardvuur. De wijn vloeit rijkelijk en de jaarclubgenoten halen herinneringen op aan vroeger. Er wordt ook stil gestaan bij het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle, die in haar eerste studiejaar volkomen onverwacht zelfmoord pleegde. Als een van de vriendinnen in aangeschoten toestand verkondigt dat Daniëlle opzettelijk van het dak is geduwd, blijkt al snel dat dat niet bij iedereen goed valt. Kennelijk is iemand in de groep bereid heel ver te gaan om de waarheid te beschermen…

Ik heb tot nog toe altijd de boeken van Linda van Rijn erg graag gelezen. Dus toen dit boek uitkwam was ik hier ook wel benieuwd naar.
Het verhaal wordt verteld vanuit de persoon Dominique. Ik had dan ook de meeste sympathie voor deze persoon. De andere personen vond ik niet zo heel goed uitgewerkt, wat ik eigenlijk niet gewend ben van Linda van Rijn. Normaal worden de personages in de boeken toch goed uitgewerkt. Als Maria het ´s avonds na iets teveel wijn begint over de dood van Daniëlle en hierbij duidelijk maakt dat het geen zelfmoord was. Voel je al heel snel aan dat het mis gaat met Maria. En de volgende ochtend blijkt dit dan ook zo te zijn. Dominique is de enige die een beetje doortastend te werk gaat. De rest (zo lijkt het) vindt het allemaal wel best en maakt het maar erg weinig uit allemaal. Het boek lijkt dan ook eerder een chicklit door de huiselijke probleempjes van iedereen dan dat het een literaire thriller zou zijn zoals de cover meldt.
Aan het eind krijg je nog even wat actie in het boek echter ook hier wordt ook al snel duidelijk hoe het verhaal in elkaar steekt. Erg voorspelbaar dus.

Gegevens van dit boek:
Titel:De jaarclub
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer boeken
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 117
ISBN Paperback: 9789460682674
ISBN E-book: 9789460688393
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge