Linda Jansma – Vrij spel

Vrijspel

Informatie die te lezen is op de achterflap: Als haar vader een zeventienjarige jongen doodschiet, komt Emma’s leven in gevaar Op een mistige ochtend in oktober schiet de vader van Emma, politieagent Nick Overmars, een zeventienjarige jongen dood. Volgens hem was de jongen gewapend, maar het wapen wordt niet gevonden. Bovendien blijkt dat Nick nog een andere, heel persoonlijke, reden had om te schieten. Al snel merkt Emma wat voor impact de schietpartij heeft als vrienden van de jongen op wraak zinnen en haar leven tot een hel maken.

De cover van het boek laat een gedeelte van het gezicht van een jonge vrouw zien, dit past bij de eerdere boeken van Linda Jansma echter triggert het mij niet echt naar het verhaal. Wat op zich wel jammer is, ik vind het altijd wel leuk als ik de cover kan terug vertalen naar het verhaal. Misschien dat ik dat hier gemist heb?

Het verhaal wordt verteld door verschillende personen. Ieder hoofdstuk wordt beschreven door een van de hoofdpersonen. Het verhaal wordt verteld vanuit Emma zelf, Gwen ( de moeder van Emma),  Ozzie ( een van de leden van Almighty Saints), en Luc (de pastoor).
Het leven van Emma en haar familie is op de kop komen  te staan nadat Emma op weg van het zwembad naar huis verkracht werd. Langzaam krabbelt ze echter uit dit dal en probeert ze haar leven in kleine stapjes weer op te pakken. Echter, als haar vader Nick, Politieagent van beroep, een zeventienjarige jongen dood schiet tijdens zijn dienst komt het leven van het gezin weer onder grote druk te staan. De neergeschoten jongen was lid van een plaatselijke bende, almighty Saints, en de andere bendeleden zinnen op wraak. Dit maakt het leven van Emma en haar familie tot een ware hel.

Linda Jansma weet haar verhalen iedere keer weer zo te schrijven dat je het gevoel hebt dat dit werkelijk gebeurd is. Het verhaal speelt zich af in Oktober met enkele terugblikken in de tijd. Doordat dit boven de hoofdstukken vermeld staat blijft het wel overzichtelijk. Echter moet ik soms wel opletten hoe de tijdsverloop is.
Het verhaal wordt op een manier geschreven waardoor je het gevoel hebt dat je er zelf midden in zit en dat je dus meemaakt wat de hoofdpersonen meemaken. Dit maakt dat dit verhaal goed binnen komt  en je weet te raken.

Het gebruik van de straattaal door de bendeleden maakt het extra werkelijk ondanks dat ik soms even moest nadenken wat het precies betekende.

Ik heb dit boek gelezen als e-book. Enige nadeel hierbij was vond ik dat niet alle hoofdstukken vermeld stonden in de inhoudsopgave. Dit doet echter helemaal niks aan het verhaal af. Alleen iets wat me opviel omdat ik soms op de reader en soms op mijn telefoon/tablet lees. Ligt net eraan waar ik ben. En dan zijn de hoofdstukken soms wat lastiger terug te vinden.
Vrijspel inhoudsopgave
Zoals bovenstaande afbeelding laat zien mis ik bijvoorbeeld hoofdstuk 2 en hoofdstuk 8 in de inhoudsopgave. Maar dat is een super klein detail.

Jammer dat dit boek weer uit is. Nu weer wachten op een nieuwe Linda Jansma.

Gegevens van dit boek:
Titel:Vrij spel
Auteur: Linda Jansma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 400
Aantal pagina’s E-book: 287
ISBN Paperback: 9789461091741
ISBN E-book: 9789461092038
Prijs Paperback: € 6,95
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge