Linda Jansma – Uitverkoren Deel 2 Cirkel van het kwaad

Van De Crime Compagnie ontving ik het boek Uitverkoren (het 2e deel uit de serie Cirkel van het kwaad) om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik de Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Cirkel van het kwaad is een driedelige thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Na Schaduwkinderen verschijnt in mei het tweede deel Uitverkoren Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer. Nog steeds weet ze niet precies wat er gebeurd is; ook haar broer is inmiddels door onbekenden om het leven gebracht en haar moeder is spoorloos. Terwijl Jules onophoudelijk blijft zoeken naar antwoorden, krijgt ze als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een gesloten woongemeenschap. Wat speelt zich allemaal af binnen de muren van de sekte-achtige groepering? 

De cover van dit boek laat een vrouw in een veld zien, met de handen op haar buik. Dit geeft mij het gevoel dat ze zwanger is. Na het boek gelezen te hebben, heb ik wel een idee wie deze persoon voorstelt. De cover past sowieso goed bij het eerste boek uit deze serie. Het is in dezelfde stijl.

Na deel 1 Cirkel van het kwaad: Schaduwkinderen heb ik echt uitgekeken naar het tweede deel van deze serie. Ook hier speelt de moord op de vader van Jules een belangrijke rol. De vader van Jules is twintig jaar geleden vermoord door de broer van Jules. Maar Jules kan zich hier niks meer van herinneren en haar broer kan ze inmiddels ook niks meer vragen, want hij is  ook door onbekenden om het leven gebracht. Haar moeder is sindsdien ook spoorloos. Wat is er destijds allemaal gebeurd? Jules wil het heel erg graag weten en blijft zoeken naar antwoorden. Ondertussen krijgt ze als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen die naar een sekte leiden. Wat gebeurt er allemaal binnen deze groepering? En wat weet de sekte-leider over Jules?

Uitverkoren wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Dit wordt niet duidelijk aangeduid, maar na 2 of 3 regels weet je meteen vanuit welke persoon het verhaal geschreven wordt. Een verhaal is natuurlijk vanuit Jules verteld. Haar verleden begint steeds duidelijker te worden en ook haar karaktertrekken worden steeds duidelijker.

Ook komt de journalist Harry Simones weer voorbij. De “te nieuwsgierige en regelmatig in de weglopende journalist” waar Jules toch nog steeds een zwak voor heeft, ondanks dat ze de relatie al een paar jaar geleden beëindigt heeft. Ook zijn gevoel voor Jules komt in dit boek weer duidelijk naar voren. Het is duidelijk dat beiden nog steeds iets voor elkaar voelen, maar ook hun werk vaak in de weg zit. Beiden werken aan dezelfde zaak. Jules als officier van justitie en Harry als journalist, waardoor hij vaak in de weg loopt.

Als laatste leren we Rebecca kennen. Zij is een van de vrouwen die in de kazerne leeft, waar de sekte van Elijah Schillinger gehuisvestigd is. Via Rebecca leren we steeds meer te weten over het leven binnen de sekte en hoe de verhoudingen binnen deze sekte zijn.

De spanning wordt weer erg goed opgebouwd en Jules en Harry nemen weer erg veel risico’s, misschien wel te veel deze keer, om achter bepaalde feiten te komen. Het verhaal eindigt met een open einde wat me weer laat snakken naar deel 3, waar we helaas nog even op moeten wachten. Linda Jansma heeft weer een top boek neergezet, zoals ik van haar gewend ben. Dit boek zou als standalone gelezen kunnen worden, echter dit raad ik af, aangezien je dan toch een bepaalde spanning en diepgang in het boek mist.

Dit boek krijgt van mij 4,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Uitverkoren
Serie: Cirkel van het kwaad
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s E-book: 350
ISBN paperback: 9789461093592
ISBN E-book: 9789461092694
Prijs paperback: € 17,95
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden naar dit tweede deel uit de Cirkel van het kwaad serie? In samenwerking met De Crime Compagnie mag ik eenmaal een ebook verloten. Om meer over de winactie te lezen… Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge